Hoe gebruik ik gps op mijn Fitbit-apparaat?

Verbeter je trainingen door gps-gegevens vast te leggen met bepaalde Fitbit-apparaten. Als je apparaat geen gps heeft, gebruik je de Fitbit-app om gps-gegevens vast te leggen.

Als je verbonden gps of gps van je telefoon wilt gebruiken, moet je ervoor zorgen dat Locatietoegang toestaan is ingesteld op Altijd of De hele tijd voor de Fitbit-app op je telefoon.

Alles uitvouwen Alles samenvouwen

Heeft mijn Fitbit-apparaat gps?
Apparaatnaam Type gps

Fitbit Charge 4
Fitbit Charge 5
Fitbit Charge 6

Dynamische gps*
Ingebouwde gps
(Verbonden) gps van telefoon

Fitbit Sense 2
Fitbit Versa 4

Dynamische gps*

Fitbit Sense
Fitbit Versa 3
Google Pixel Watch-serie

Ingebouwde gps

Fitbit Blaze
Fitbit Charge 2
Fitbit Charge 3
Fitbit Inspire HR
Fitbit Inspire 2

Fitbit Inspire 3
Fitbit Luxe
Fitbit Versa
Fitbit Versa 2
Fitbit Versa LE

(Verbonden) gps van telefoon**

*Als je telefoon in de buurt is, maken deze apparaten voor het vastleggen van gps-gegevens gebruik van de gps-sensoren van je telefoon in plaats van de ingebouwde gps-sensoren van je apparaat. Deze optie spaart de batterijduur van je apparaat. Zie het gerelateerde Help-artikel voor meer informatie over de levensduur van de batterij van je apparaat.

**Apparaten met (verbonden) gps van de telefoon gebruiken de gps-sensoren op je telefoon om gps-gegevens vast te leggen. Houd je telefoon in de buurt van je apparaat tijdens je training.

Hoe kan ik mijn Fitbit-apparaat verbinding met gps laten maken?
Ingebouwde gps

BEST PRACTICES

• Laad je apparaat op tot ten minste 80%, omdat de ingebouwde gps ervoor kan zorgen dat de batterij sneller leeg raakt.
  • Ga naar buiten, maak dan verbinding met gps en begin met je training. Je kunt checken of de gps-verbinding stabiel is door ongeveer 30 seconden te wachten nadat je Verbonden op het scherm van je apparaat ziet. Tik dan op het afspeelicoon  en begin te bewegen.
  • Synchroniseer je Fitbit-apparaat regelmatig met de Fitbit-app (minstens elke 24 uur) om de tijd waarin de ingebouwde gps-sensoren verbinding maken met gps-satellieten te verkorten. Zorg ervoor dat je de locatietoegang voor de Fitbit-app op je telefoon op Altijd toestaan hebt ingesteld. Ga voor instructies naar het Help-artikel van Apple of het Help-artikel van Google (Android).
  • Check of gps aan staat voor de training. Gps wordt alleen gebruikt bij trainingen waarbij je een fysieke afstand aflegt. Ga voor meer informatie naar Hoe zet ik gps aan voor een training op mijn Fitbit-apparaat?

TIPS VOOR PROBLEEMOPLOSSING

Als je apparaat geen verbinding kan maken met gps-satellieten of als er delen van je route op de kaart ontbreken, probeer dan deze tips:

• Volg de aanbevelingen voor hoe je je apparaat het beste kunt dragen tijdens een training. Ga voor meer informatie naar Hoe draag ik mijn Fitbit-apparaat?
  • Zet de sluiting van het bandje één gaatje losser.
  • Zorg ervoor dat je apparaat je polsbot niet raakt.
  • Begin pas met je training als je een gps-verbinding hebt.
  • Als je gps voor de eerste keer in een gebied gebruikt, kan het een aantal minuten duren voordat er verbinding is gemaakt met gps-satellieten. Het kan in bosrijke gebieden en tussen hoge gebouwen langer duren voordat er verbinding is gemaakt met gps-satellieten.
  • Als je de eerste keer geen gps-verbinding krijgt, wacht dan 5 minuten voordat je opnieuw begint met de training.
  • (Charge 4, Charge 5 en Charge 6) Als je tracker geen verbinding maakt met gps-satellieten, beëindig je de training, verander je de gps-modus naar Telefoon-gps en begin je opnieuw met de training. Zie Hoe beheer ik de gps-instellingen op mijn Fitbit-apparaat? om de gps-modus te wijzigen.
  • Om de tijd waarin je apparaat verbinding maakt met gps-satellieten te verkorten, breng je je hand op minimaal 5 centimeter van je gezicht en houd je je arm daarbij parallel aan je lichaam wanneer je verbinding maakt met gps en een training begint.
(Verbonden) gps van telefoon

VEREISTEN

• Ga naar buiten, maak dan verbinding met gps en begin met je training.
  • Zorg ervoor dat je apparaat kan synchroniseren met de Fitbit-app. Ga voor meer informatie naar Hoe synchroniseren Fitbit-apparaten de gegevens?
  • Bevestig dat de Fitbit-app de gps-sensoren van je telefoon mag gebruiken:
    iPhones
    1. Bevestig dat de Fitbit-app je locatie kan gebruiken (Toegang tot locatie toestaan is ingesteld op Altijd). Zie het Help-artikel van Apple voor instructies.
    2. Bevestig dat 'Ververs op achtergrond' aanstaat voor de Fitbit-app. Zie het Help-artikel van Apple voor instructies.
    Android-telefoons
    1. Bevestig dat de Fitbit-app je locatie mag gebruiken:
      1. Locatietoegang toestaan is ingesteld op Altijd en Locatie. Zie Kiezen welke apps de locatie van je Android-telefoon gebruiken voor instructies.
      2. Exacte locatie staat aan.
    2. Bevestig dat 'Ververs op achtergrond' aanstaat voor de Fitbit-app. Ga naar Je locatiegeschiedenis beheren voor iPhone en iPad voor instructies.

• Check of gps aan staat voor de training. Gps wordt alleen gebruikt bij trainingen waarbij je een fysieke afstand aflegt. Ga voor meer informatie naar Hoe zet ik gps aan voor een training op mijn Fitbit-apparaat?
  • Zorg ervoor dat je telefoon zich binnen 9 meter van je apparaat bevindt.
    Houd er rekening mee dat het in bosrijke gebieden en tussen hoge gebouwen langer kan duren voordat er verbinding is gemaakt met gps-satellieten.

STAPPEN VOOR PROBLEEMOPLOSSING

Kijk na elke stap of gps verbinding maakt.

1. Sluit de Fitbit-app geforceerd af en open deze opnieuw om de verbinding met je apparaat te vernieuwen. Bekijk het Help-artikel van Apple of Apps zoeken, openen en sluiten op Android voor instructies.
  2. Ga op je telefoon naar Instellingen  Bluetooth en zet bluetooth uit en daarna weer aan.
  3. Start je telefoon opnieuw op.
Hoe zet ik gps aan voor een training op mijn Fitbit-apparaat?
Blaze
  1. Open Snelkoppelingen voor training in de Fitbit-app. Ga voor meer informatie naar Hoe houd ik mijn trainingen bij met mijn Fitbit-apparaat?
  2. Tik op de training die je wilt volgen en zorg ervoor dat Verbonden gps aanstaat.

Als gps geen verbinding maakt, controleer dan of gps aanstaat op je apparaat:

1. Voor Blaze: tik op het scherm Training en vind de training die je wilt bijhouden.
  2. Tik op het tandwiel en zorg ervoor dat de instelling Telefoon-gps gebruiken op Aan staat.
Charge 2
  1. Open Snelkoppelingen voor training in de Fitbit-app. Ga voor meer informatie naar Hoe houd ik mijn trainingen bij met mijn Fitbit-apparaat?
  2. Tik op de training die je wilt volgen en zorg ervoor dat Verbonden gps aanstaat.
Charge 3 en Charge 4
  1. Open de Training-app en swipe om de training te vinden die je wilt bijhouden.
  2. Swipe omhoog en zorg ervoor dat Gps op Aan staat.
  3. Druk op de knop om terug te keren naar het activiteitenscherm.
Charge 5, Charge 6, Inspire 3 en Luxe
  1. Swipe naar rechts of links naar de Training-app  en swipe daarna omhoog om een training te zoeken.
  2. Tik om een training te selecteren en swipe daarna omhoog naar de trainingsinstellingen.
  3. Tik op Gps om deze functie aan te zetten.
  4. Swipe omlaag om terug te keren naar het trainingsscherm.
Google Pixel Watch-serie
  1. Druk op je smartwatch op de kroon, swipe omhoog naar de Training-app  en tik op de app om deze te openen.
  2. Swipe omhoog naar Instellingen  Gps.
  3. Zorg dat gps aanstaat. Houd er rekening mee dat je gps niet kunt aan- of uitzetten voor individuele trainingen.
  4. Swipe naar rechts om terug te keren naar het trainingsscherm.
Inspire HR en Inspire 2
Open de app Instellingen  en zorg ervoor dat Telefoon-gps op Aan staat.
Versa, Versa Lite Edition en Versa 2
  1. Open de Training-app en swipe om de training te vinden die je wilt bijhouden.
  2. Tik op het tandwiel  en zorg ervoor dat Gps (Verbonden gps bij de Versa-serie) op Aan staat.
  3. Druk op de knop Terug om terug te keren naar het activiteitenscherm.
Sense-serie, Versa 3 en Versa 4
  1. Open de Training-app  en swipe om de training te vinden die je wilt bijhouden.
  2. Swipe omhoog vanaf de onderkant van het scherm om de trainingsinstellingen te openen.
  3. Tik in het gedeelte Gps op de schakelaar  om gps aan te zetten.
  4. Swipe omlaag om terug te keren naar het trainingsscherm.
Hoe begin ik een training met gps op mijn Fitbit-apparaat?
Ga naar buiten en open dan de Training-app  op je apparaat en tik op een training. Alleen activiteiten waarbij je een fysieke afstand aflegt, bieden gps-registratie. Wacht even tot gps verbinding heeft gemaakt.
Tik op het afspeelicoon  om de training te starten. Als het gps-signaal wordt verbroken, blijft de telefoon of het Fitbit-apparaat zoeken naar een signaal. Let op: Als je de gps voor een eerdere training hebt uitgezet, moet je deze weer aanzetten voordat je aan de activiteit begint.
Hoe beheer ik de gps-instellingen op mijn Fitbit-apparaat?

Zet gps aan of uit voor elke training. Ga voor meer informatie naar Hoe houd ik mijn trainingen bij met mijn Fitbit-apparaat?

Bepaalde Fitbit-apparaten hebben extra gps-instellingen.

Charge 4

Open op je tracker de app Instellingen   Gps-instellingen  en tik om een instelling te updaten.

GLONASS en de energiebesparingsmodus zijn alleen beschikbaar voor de ingebouwde gps.
Instelling Hoe het werkt
Gps-modus
  • Dynamisch: Op de Charge 4 wordt het gps-type ingesteld aan het begin van de training. Als je je telefoon meeneemt, gebruikt de Charge 4 de gps-sensoren van je telefoon om je route vast te leggen. Als je telefoon in de buurt is maar niet beweegt wanneer je met de training begint, gebruikt de Charge 4 de ingebouwde gps.
  • Ingebouwde gps: De Charge 4 maakt gebruik van de ingebouwde gps-sensoren om je route, tempo, afstand en andere statistieken vast te leggen. Deze optie kan de batterijduur van je tracker verkorten.
  • Telefoon-gps: De Charge 4 maakt gebruik van de gps-sensoren van je telefoon om je route, tempo, afstand en andere statistieken vast te leggen. Deze optie kan de batterijduur van je Fitbit-apparaat sparen.

Let op: De Charge 4 verandert het gps-type niet als het gps-signaal wegvalt tijdens de training.

GLONASS

Deze instelling kan de tijd die het duurt voordat de Charge 4 het gps-signaal heeft gevonden verkorten en de gps-prestaties verbeteren voor trainingen met ingebouwde gps.

Let op: Als je deze optie aanzet, kan dit de batterijduur van je tracker verkorten.

Energiebesparingsmodus

Deze instelling verlengt de batterijduur van de Charge 4 voor trainingen met ingebouwde gps die langer dan een uur duren. Om de prestaties van de ingebouwde gps te verbeteren, kun je de optie Energiebesparingsmodus uitzetten.

Let op: Als je deze optie uitzet, kan dit de batterijduur van je tracker verkorten.

Charge 5 en Charge 6

Swipe omlaag vanaf de wijzerplaat en tik op de Instellingen-app  om de app te openen. Tik daarna op Gps  Gps.

Instelling Hoe het werkt
Gps-modus
  • Dynamisch: Op je tracker wordt het gps-type aan het begin van de training ingesteld. Als je je telefoon meeneemt, gebruikt de tracker de gps-sensoren van je telefoon om je route vast te leggen. Als je telefoon in de buurt is maar niet beweegt wanneer je met de training begint, gebruikt de tracker de ingebouwde gps.
  • Ingebouwde gps: Je tracker gebruikt ingebouwde gps-sensoren om je route, tempo, afstand en andere statistieken vast te leggen. Deze optie kan de batterijduur van je tracker verkorten.
  • Telefoon-gps: Je tracker gebruikt de gps-sensoren van je telefoon om je route, tempo, afstand en andere statistieken vast te leggen. Deze optie kan de batterijduur van je Fitbit-apparaat sparen.

Let op: De tracker verandert het gps-type niet als het gps-signaal wegvalt tijdens de training.

Hoe kan ik de gps-gegevens zien die zijn vastgelegd door mijn Fitbit-apparaat?

Nadat je je training hebt beëindigd, open je de Fitbit-app en tik je op Trainingsdagen om een trainingsintensiteitkaart te zien met je route, afstand, hartslagzones en tempo. Tik op de kaart om gedetailleerde statistieken van je training te zien.

Mogelijk wordt er geen kaart getoond in de Fitbit-app als het gps-signaal wegvalt tijdens de training.
Hoe gebruik ik de Fitbit-app om gps-gegevens vast te leggen?
Als je Fitbit-apparaat geen gps heeft, gebruik dan de Fitbit-app op je telefoon voor het vastleggen van onder andere je route, afstand en tempo.
iPhones
  1. Bevestig dat de Fitbit-app de gps-sensoren van je telefoon mag gebruiken:
    1. Bevestig dat de Fitbit-app je locatie kan gebruiken (Toegang tot locatie toestaan is ingesteld op Altijd). Zie het Help-artikel van Apple voor instructies.
    2. Bevestig dat 'Ververs op achtergrond' aanstaat voor de Fitbit-app. Zie het Help-artikel van Apple voor instructies.
  2. Tik op het tabblad Vandaag  en tik op Toevoegen .
  3. Tik op Training starten.
  4. Kies je activiteit: hardlopen, wandelen of hiken.
  5. Tik op Signalen om signalen te horen tijdens je activiteit en stel het type, de frequentie en het volume in.
  6. Tik op Starten. Swipe tijdens de activiteit naar links om een gps-kaart te bekijken.
  7. Tik op Pauzeren wanneer je klaar bent en houd daarna Afronden vast.
  8. Check je trainingsoverzicht.
Android-telefoons
  1. Bevestig dat de Fitbit-app de gps-sensoren van je telefoon mag gebruiken:
    1. Bevestig dat de Fitbit-app je locatie mag gebruiken (Toegang tot locatie toestaan is ingesteld op De hele tijd). Zie Kiezen welke apps de locatie van je Android-telefoon gebruiken voor instructies.
    2. Bevestig dat 'Ververs op achtergrond' aanstaat voor de Fitbit-app. Open de app Instellingen op je telefoon. Ga naar Achtergrondgegevens inschakelen voor instructies.
  2. Tik op het tabblad Vandaag  en tik daarna op Toevoegen .
  3. Tik op Training starten.
  4. Kies je activiteit: hardlopen, wandelen of hiken.
  5. Tik op Signalen om signalen te horen tijdens je activiteit en stel het type, de frequentie en het volume in.
  6. Tik op Starten. Swipe tijdens de activiteit naar links om een gps-kaart te bekijken.
  7. Tik op Pauzeren wanneer je klaar bent en houd daarna Afronden vast.
  8. Check je trainingsoverzicht.