Waarom laadt de batterij van mijn Fitbit-apparaat niet op?

Voor tips over het maximaliseren van de batterijduur van je Fitbit-apparaat, ga je naar Kan ik de levensduur van de batterij van mijn Fitbit-apparaat verlengen?

Om te bevestigen dat je apparaat aan het opladen is, ga je naar Hoe laad ik mijn Fitbit-apparaat op?

Als je batterij niet meer laadt, kun je onderstaande oplossingen proberen.

Probleem Oplossing
De contactpunten op het apparaat of de oplaadkabel zijn vuil. Stof en vuil kunnen zich na verloop van tijd ophopen. Maak de oplaadcontacten aan de achterkant van je apparaat en de contactpunten van je oplaadkabel schoon volgens de instructies in Hoe maak ik mijn Fitbit-apparaat schoon?
De USB-poort of het contact is defect. Probeer een andere USB-poort of een UL-gecertificeerde stopcontactoplader.
De oplaadkabel is niet correct op het apparaat aangesloten of je gebruikt een oplaadkabel die bij een ander apparaat is geleverd of van een andere fabrikant.

Zorg ervoor dat je de oplaadkabel gebruikt die bij je apparaat is geleverd, aangezien de meeste kabels niet compatibel zijn met andere apparaten.

Controleer de aansluiting en probeer de oplaadkabel opnieuw te verbinden met het apparaat. Ga voor meer informatie naar Hoe laad ik mijn Fitbit-apparaat op?

Het apparaat werkt niet zoals verwacht of de batterij loopt sneller leeg door een app die op de achtergrond wordt uitgevoerd. Start je apparaat opnieuw op. Ga voor meer informatie naar Hoe start ik mijn Fitbit-apparaat opnieuw op?
Het apparaat is nat. Droog je apparaat grondig voordat je hem oplaadt.
De foutmelding 'onvoldoende stroombron' verschijnt op het scherm van je apparaat. Verwijder andere apparaten die zijn aangesloten op je stroombron of sluit je apparaat aan op een andere bron.
De batterij van je apparaat was helemaal leeg (0%) en hij lijkt niet meer op te laden. Laat je apparaat minstens 30 minuten aangesloten op de oplaadkabel.
De batterij van je apparaat wordt niet opgeladen nadat je het uit de doos hebt gehaald. Controleer of je de plastic bescherming van de achterkant van het apparaat hebt verwijderd.
Je hebt het apparaat een aantal maanden niet gebruikt en het gaat niet aan. Laat je apparaat minstens 30 minuten aangesloten op de oplaadkabel.

Als je nog steeds problemen ondervindt, neem dan contact op met Klantenservice.

Was deze informatie nuttig?