Artikel

Hoe kan ik mijn slaap bijhouden met mijn Fitbit-apparaat?

Information

 
Article Text

Met Fitbit kun je via verschillende slaaphulpmiddelen je slaappatronen en -kwaliteit beter leren begrijpen.

Let op: Sommige klanten in bepaalde regio's kunnen de slaapscore zien. Voor meer informatie ga je naar Wat moet ik weten over Fitbit Premium? 

Direct door naar:

Wat betekenen de verschillende slaapfasen in de Fitbit-app?

Als je lichaam volledig in rust is en niet beweegt, registreert je Fitbit-apparaat dat je slaapt. Als je een Fitbit-apparaat gebruikt met hartslagregistratie (uitgezonderd de Fitbit Charge HR en Fitbit Surge) voor het registeren van je slaap, zie je een verslag van de slaapfasen die je 's nachts doorloopt. Ga voor meer informatie naar Wat moet ik weten over de verschillende slaapfasen? 

Op andere apparaten zie je je slaappatroon, dat de tijd die je wakker, onrustig of in slaap was weergeeft. Een onrustige slaap geeft aan dat je van een zeer rustige positie overging naar een positie waarbij sprake was van meer beweging, zoals omdraaien in bed. Als je apparaat aangeeft dat je zoveel beweegt dat een rustige slaap niet mogelijk is, geeft je slaapgrafiek aan dat je wakker was.

Hoe bekijk ik mijn slaapgegevens in de Fitbit-app?

Synchroniseer je Fitbit-apparaat elke morgen om de slaapstatistieken van de afgelopen nacht op je pols of in de Fitbit-app te bekijken.

Als je je statistieken in de Fitbit-app wilt bekijken, synchroniseer je het apparaat en tik je op de slaaptegel om je slaapgeschiedenis weer te geven. Tik op een willekeurige dag om details te bekijken.

Je slaapstatistieken op je pols bekijken:
 1. Synchroniseer je apparaat met de Fitbit-app.
 2. Veeg omhoog vanaf de wijzerplaat om Fitbit Today te openen.
 3. Bekijk de slaaptegel om je slaapinformatie te zien. Misschien moet je omhoog vegen om deze app te zien. Als je de slaaptegel niet ziet, tik je onderaan Fitbit Today op Instellingen en controleer je of de slaaptegel is geactiveerd.
 4. Veeg naar links op de slaaptegel en bekijk je patronen of de tijd die je hebt doorgebracht in elke slaapfase en je slaapgeschiedenis van de afgelopen zeven dagen.
 • iPhones, iPads en Android-telefoons
  1. Tik in de Fitbit-app op het tabblad Vandaag Afbeelding door gebruiker toegevoegd en tik vervolgens op de slaaptegel.
  2. Tik op Vandaag of een andere dag om details te zien.
  3. Veeg door de grafieken bovenaan om je slaapstatistieken te zien.
  4. Tik op het uitbreiden-pictogram in de rechterbovenhoek om meer gedetailleerde weergaven te openen en sluiten.
 • Windows 10-apparaten
  1. Klik op de slaaptegel vanaf het dashboard van de Fitbit-app.
  2. Tik op de slaaptegel en tik vervolgens op Vandaag of een andere dag om details te zien.
  3. Veeg door de grafieken bovenaan om je slaapstatistieken te zien.

Hoe wordt de tijd die ik slaap berekend in de Fitbit-app?

De tijd die je slaapt wordt berekend door de tijd die je wakker of onrustig bent in mindering te brengen op de totale bijgehouden tijd. Als je bijvoorbeeld 8 uur hebt geslapen, maar je bent 2 keer 15 minuten wakker geweest, geeft de tijd die je geslapen hebt 7 uur en 30 minuten aan.

Ga voor meer informatie over de tijd die je slaapt in slaapfasen naar Wat moet ik weten over slaapfasen?

Hoe kan mijn Fitbit-apparaat automatisch slaap detecteren?

Al onze apparaten die om de pols worden gedragen, detecteren automatisch je slaap. Dit houdt in dat je je tracker of horloge in bed moet dragen. Heb je de Fitbit Flex 2, draag dan niet de hanger tijdens het slapen; klassieke accessoirebanden worden geadviseerd voor slaapregistratie.

Automatische detectie is gebaseerd op je beweging. Als je ongeveer een uur lang niet hebt bewogen, neemt je apparaat aan dat je slaapt. Aanvullende gegevens, zoals de duur van de tijd dat je bewegingen indicatief zijn voor je slaapgedrag (zoals omrollen), bevestigen dat je slaapt. Als je 's morgens beweegt, weet je tracker dat je wakker bent. Als je niet beweegt maar ook langere tijd niet slaapt, is het mogelijk dat je apparaat slaap verkeerd vastlegt. In dit geval kun je het slaaplogboek uit je geschiedenis verwijderen.

Als je een Fitbit-apparaat met hartslagregistratie draagt (uitgezonderd Charge HR en Surge) tijdens het slapen, gebruikt Fitbit een combinatie van je beweging en hartslagpatronen om je slaapfasen te berekenen. Ga voor meer informatie naar Wat moet ik weten over de verschillende slaapfasen?

Hoe wijzig ik mijn slaapdoel in de Fitbit-app?

Wijzig je slaapdoel in de Fitbit-app. Alleen de tijd waarin je slaapt, telt mee voor je slaapdoel, niet de tijd die je wakker bent in bed.
 • iPhones, iPads en Android-telefoons
  1. Tik in de Fitbit-app op het tabblad Vandaag Afbeelding door gebruiker toegevoegd en tik vervolgens op de slaaptegel.
  2. Tik op de tandwielen rechts bovenin.
  3. Je slaapdoel aanpassen en opslaan.
 • Windows 10-apparaten
  1. Ga naar het dashboard van de Fitbit-app en tik op de slaaptegel.
  2. Tik op het maan-pictogram onderaan.
  3. Je slaapdoel aanpassen en opslaan.

Hoe beheer ik slaapinzichten in de Fitbit-app?

Slaapinzichten in de Fitbit-app leveren gepersonaliseerde begeleiding bij het verbeteren van je slaap voor een betere algehele gezondheid. Hoe meer slaap je invoert, hoe meer inzicht je krijgt. Het is echter mogelijk dat je niet elke dag een nieuw inzicht ontvangt. 

Slaapinzichten zijn standaard ingeschakeld. Om ze uit te schakelen:
 

 • iPhones, iPads en Android-telefoons
  1. Tik in de Fitbit-app op het tabblad Vandaag Afbeelding door gebruiker toegevoegd en tik vervolgens op de slaaptegel.
  2. Tik op de tandwielen rechts bovenin.
  3. Zoek de optie om slaapinzichten uit te zetten.
 • Windows 10-apparaten
  1. Ga naar het dashboard van de Fitbit-app en tik op de slaaptegel.
  2. Tik op het maan-pictogram onderaan.
  3. Zoek de optie om slaapinzichten uit te zetten.

Hoe kan ik een slaapschema in de Fitbit-app instellen?

Stel een slaapschema op in de sectie slaapdoelen van de Fitbit-app om je te helpen een consequenter slaappatroon aan te houden. Ga voor meer informatie naar Wat moet ik weten over het instellen van een slaapschema?

Hoe kan ik een reminder voor bedtijd in de Fitbit-app instellen?

Stel een reminder voor bedtijd in de Fitbit-app in om je te helpen een consequent slaapschema aan te houden. Als het tijd is om naar bed te gaan, wordt er een pushmelding naar je gekoppelde telefoon gestuurd. Je kunt ook een melding op enkele Fitbit-apparaten zien.

De bedtijdmelding staat standaard aan van zondag t/m donderdag, aangezien de meeste mensen een melding willen ontvangen op avonden waarop een werk- of schooldag volgt. Als je schema anders is, kun je de dagen waarop je een herinnering ontvangt bewerken.

 • iPhones, iPads en Android-telefoons
  1. Tik in de Fitbit-app op het tabblad Vandaag Afbeelding door gebruiker toegevoegd en tik vervolgens op de slaaptegel.
  2. Tik op het tandwielpictogram rechtsboven.
  3. Zet de bedtijdmelding aan en stel de tijd en frequentie in.

  Als je een herinnering wilt zien op Fitbit Charge 3, Fitbit Ionic en Fitbit Versa-serie moet je ervoor zorgen dat meldingen van de Fitbit-app aanstaan. Voor meer instructies ga je naar Hoe ontvang ik meldingen van mijn telefoon op mijn Fitbit-apparaat?

 • Windows 10-apparaten
  1. Klik op de slaaptegel vanaf het dashboard van de Fitbit-app.
  2. Tik op het maan-pictogram onderaan.
  3. Zoek de optie om de herinnering aan te zetten en stel de tijd en frequentie in.

  Als je een reminder wilt zien op Fitbit Charge 3, Fitbit Ionic en Fitbit Versa moet je ervoor zorgen dat meldingen van de Fitbit-app aanstaan. Voor meer instructies ga je naar Hoe ontvang ik meldingen van mijn telefoon op mijn Fitbit-apparaat?

Kan mijn Fitbit-apparaat een dutje registreren?

Dutjes van minstens een uur worden automatisch gedetecteerd door je apparaat en opgeslagen in je slaapgeschiedenis. Bij de Fitbit One moet je de slaapmodus aan- en uitzetten om een dutje te registreren.

Hoe bewerk ik mijn slaapgeschiedenis in de Fitbit-app?

Je slaapgeschiedenis in de Fitbit-app aanpassen door slaaplogboeken te bewerken of te verwijderen. Ga voor meer informatie naar Hoe wijzig ik mijn slaapgeschiedenis?

Wat is het verschil tussen de normale en gevoelige slaapinstellingen?

De instelling van je toestel kan je slaap registreren in de 'gevoelige' modus voor uiterst gedetailleerde slaaprapportage of 'normale' modus voor een meer basisidee van je slaappatronen. Let erop dat deze instelling niet van toepassing is als je een Fitbit-apparaat met hartslagmeting gebruikt om je slaapfasen vast te stellen.

 • De normale instelling telt significante bewegingen als wakker zijn (zoals omrollen) en is geschikt voor de meeste gebruikers.
 • In de gevoelige instelling registreert je apparaat bijna alle bewegingen als tijd die onrustig of wakker is doorgebracht. Deze instelling kan nuttig zijn voor gebruikers die moe wakker worden, zelfs als hun slaapgeschiedenis voldoende rust weergeeft.
Let op: Als je de Fitbit-app voor Android gebruikt, moet je de instelling voor je slaapgevoeligheid op fitbit.com wijzigen.
 • iPhones en iPads
  1. Tik in de Fitbit-app op het tabblad Vandaag Afbeelding door gebruiker toegevoegd en tik vervolgens op je profielfoto. 
  2. Tik op Geavanceerde instellingen > Slaapgevoeligheid en breng je wijzigingen aan.
 • fitbit.com-dashboard
  1. Klik vanaf het fitbit.com-dashboard op het tandwielpictogram Afbeelding door gebruiker toegevoegd > Instellingen > de afbeelding van je apparaat.
  2. Klik op Slaap volgen en breng je wijzigingen aan.

 

  Laatst bijgewerkt: January 23, 2020
  Ik vond dit artikel nuttig Ik vond dit artikel nuttig

  Ik vond dit artikel niet nuttig Ik vond dit artikel niet nuttig

  Vind kracht in aantallen

  Deskundig advies en het laatste nieuws. Het is er allemaal.
  Doorzoek de hulpforumsAlleen momenteel in het Engels ondersteund.

  Laten we praten

  Krijg ondersteuning