Artikel

Wat zijn actieve minuten?

Information

 
Article Text

Je Fitbit herkent en beloont actieve minuten als de betreffende activiteit intensiever is dan gewoon wandelen, met andere woorden: alles tussen stevig doorlopen en een zware cardio- of hardlooptraining.

Hoe verdien ik actieve minuten?

Je Fitbit berekent het aantal actieve minuten aan de hand van metabolische equivalenten (MET's). MET's kunnen worden gebruikt voor het meten van energieverbruik tijdens verschillende soorten activiteiten. Omdat dat bij personen van verschillend gewicht op dezelfde manier gebeurt, worden MET's vaak gebruikt als indicator voor de intensiteit van een activiteit. Zo vertegenwoordigt een MET van 1 het lichaam in rust. Je Fitbit schat elke minuut de MET-waarde door de intensiteit van de activiteit te berekenen.

Je verdient actieve minuten voor activiteiten met een MET-waarde van ten minste 3.  In lijn met de richtlijn '10 minutes at a time is fine' van het Center for Disease Control worden minuten pas verdiend na 10 minuten van onafgebroken gematigde tot intensieve activiteit. De aanbevelingen van het CDC zijn te vinden op de CDC-website

Als dezelfde activiteit op de ene dag wel actieve minuten oplevert en de andere dag niet, onthoud dan dat het om de intensiteit van de activiteit gaat. Vaak verschilt een ogenschijnlijk gelijke inspanning over gelijke afstand net genoeg om invloed te hebben op het totale aantal actieve minuten.

Verdien ik actieve minuten als ik een training of activiteit handmatig registreer?

Voor de meeste handmatig geregistreerde activiteiten gebruikt je Fitbit een gestandaardiseerde MET-waarde en (optioneel) je calorieverbruik om het aantal actieve minuten te berekenen. Activiteiten met een hoog calorieverbruik leveren meer actieve minuten op. Aangezien aangepaste activiteiten geen bijbehorende MET-waarde hebben, leveren ze alleen actieve minuten op als je ook een hoog calorieverbruik registreert.

Hoe behaal ik mijn doel voor actieve minuten?

De standaarddoelen voor actieve minuten zijn gebaseerd op de aanbevelingen van het CDC voor dagelijkse gematigde tot intensieve activiteit: 20-30 minuten voor volwassenen en 60 minuten voor kinderen. Je kunt je doel voor actieve minuten aanpassen aan je persoonlijke omstandigheden. Voor meer informatie ga je naar Hoe houd ik mijn gezondheids- en fitnessdoelen bij met Fitbit?

Fitbits die je hartslag bijhouden, kunnen actieve minuten voor andere dan op stappen gebaseerde activiteiten (zoals gewichtheffen, inspannende yoga en roeien) beter detecteren. Als je Fitbit geen hartslagsensor heeft, zal het aantal actieve minuten voor zulke activiteiten lager uitvallen.

Hoe meer calorieën je verbrandt, hoe hoger de MET-waarde, en dus hoe hoger het aantal actieve minuten. Aangenomen dat je ten minste 10 minuten per keer actief bent, geven groene pieken in de caloriegrafiek aan dat je actieve minuten verdiend hebt.

 

Laatst bijgewerkt: April 25, 2019
Ik vond dit artikel nuttig Ik vond dit artikel nuttig

Ik vond dit artikel niet nuttig Ik vond dit artikel niet nuttig

Vind kracht in aantallen

Deskundig advies en het laatste nieuws. Het is er allemaal.
Doorzoek de hulpforumsAlleen momenteel in het Engels ondersteund.

Laten we praten

Krijg ondersteuning