Artikel

Wat moet ik weten over Fitbit-uitdagingen?

Information

 
Article Text

Uitdagingen zijn een leuke manier om gemotiveerd te blijven. Ga de strijd aan met vrienden of familie of ga persoonlijke, niet-competitieve uitdagingen aan.

Direct door naar:

Wat voor soort Fitbit-uitdagingen zijn er?

Kies uit vijf races:

 • Daily Showdown – wie zet vandaag de meeste stappen?
 • Weekend Warrior – wie zet dit weekend de meeste stappen?
 • Workweek Hustle – wie zet van maandag tot en met vrijdag de meeste stappen?
 • Goal Day – hoeveel deelnemers bereiken vandaag hun persoonlijke doel?
 • Family Faceoff – welk lid van je Fitbit-gezinsaccount zet van maandag tot en met vrijdag de meeste stappen?
 • Adventures – kies voor een niet-competitieve solo-uitdaging of ga de strijd aan met je vrienden op verschillende echte locaties. 

Hoe start ik een nieuwe uitdaging in de Fitbit-app?

 1. Tik in de Fitbit-app op het tabblad Ontdekken Afbeelding door gebruiker toegevoegd > Uitdagingen en avonturen
 2. Veeg om de verschillende soorten uitdagingen te bekijken en tik op een uitdaging om deze te kiezen.
 3. Zoek naar de optie om anderen uit te nodigen en maak een keuze uit je Fitbit-vrienden, leden van je Fitbit-gezinsaccount of contactpersonen. Je ziet al je contactpersonen van je telefoon en je Facebook-vrienden die zelf ook een Fitbit gebruiken, maar nog niet tot je Fitbit-vrienden behoren. Iedereen die je uit deze lijsten voor een uitdaging uitnodigt, wordt automatisch toegevoegd als Fitbit-vriend. 
 4. Sla de stap voor het toevoegen van vrienden over of kies in plaats van een niet-competitieve uitdaging voor een solo-uitdaging als je liever tegen jezelf wilt strijden.

Wie kan er allemaal meedoen aan Fitbit-uitdagingen en -avonturen?

Tot 30 mensen kunnen meedoen aan een avontuur. Aan andere uitdagingen kunnen maximaal 11 mensen meedoen, afhankelijk van het type. 

Welke statistieken kunnen deelnemers aan Fitbit-uitdagingen zien?

Deelnemers aan de uitdaging zien elkaars profielafbeelding, geplaatste berichten, het totale aantal gezette stappen in de uitdaging, persoonlijke statistieken en bereikte doelen.

Kan ik meedoen aan een Fitbit-uitdaging die al gestart is?

Genodigden hebben 24 uur de tijd om de uitdaging te accepteren. Als mensen de uitnodiging na de start van de uitdaging accepteren, tellen hun stappen vanaf dat moment mee voor de uitdaging.

Kan ik na het starten van een Fitbit-uitdaging nog meer vrienden uitnodigen?

Ook als een uitdaging al is gestart, kun je nog Fitbit-vrienden uitnodigen. Open de uitdaging en zoek naar de optie om anderen uit te nodigen. 

Heb ik een Fitbit nodig om te kunnen deelnemen?

Mensen die geen Fitbit-apparaat hebben, kunnen nog steeds deelnemen aan een uitdaging met MobileTrack. Ga voor meer informatie naar Hoe gebruik ik MobileTrack?

Hoe verdien ik trofeeën tijdens Fitbit-uitdagingen?

Verdien trofeeën door als eerste te eindigen in een uitdaging of door een persoonlijk doel te behalen. Je verdient ook trofeeën door je persoonlijke record te breken in een uitdaging of door het behalen van je stappendoel op elke dag van de uitdaging. 

Kan ik de resultaten van een Fitbit-uitdaging delen met vrienden?

Als de uitdaging is afgelopen en alle deelnemers hun gegevens hebben gesynchroniseerd, krijg je de resultaten te zien. Je kunt je trofee of medaille vervolgens delen met vrienden en familie. Zie voor meer informatie Wat moet ik weten over mijn Fitbit-medailles?

Zijn er stappen die niet meetellen voor een Fitbit-uitdaging?

Op dit moment tellen alleen stappen gemeten met je Fitbit of MobileTrack mee voor uitdagingen. Dat betekent dat handmatig geregistreerde activiteiten en activiteiten gemeten met apps van derden niet meetellen voor je uitdagingstotaal.

Tellen GPS-activiteiten ook mee voor Fitbit-uitdagingen?

Als je tijdens een uitdaging met je telefoon en de Fitbit-app een GPS-activiteit meet (MobileRun genaamd), vergeet dan niet je Fitbit mee te nemen. Zolang je je Fitbit bij je draagt, tellen die stappen mee voor het totaal van de uitdaging.

Als je Fitbit GPS-functionaliteit heeft, tellen de stappen van GPS-activiteiten én andere activiteiten mee voor de uitdaging, aangezien je dan je Fitbit bij je draagt.

Hoe zet ik meldingen voor Fitbit-uitdagingen uit?

Fitbit informeert je over de status van de uitdaging door pushmeldingen of e-mails te versturen. 

 1. Log in op je dashboard op fitbit.com en klik op het tandwielpictogram Afbeelding door gebruiker toegevoegd Instellingen > Meldingen.
 2. Zoek Uitdagingen en pas je meldingsvoorkeuren aan.
 3. Klik op Opslaan.

Hoe stop ik met een Fitbit-uitdaging?

Op dit moment kun je alleen stoppen met een actieve uitdaging. Voltooide uitdagingen blijven twee dagen zichtbaar. Na twee dagen verdwijnen de voltooide uitdagingen.

Om te stoppen met een actieve uitdaging: open de uitdaging, kies Opties en tik vervolgens op Afsluiten.

Wat gebeurt er als de deelnemers aan de Fitbit-uitdaging zich in verschillende tijdzones bevinden?

De uitdaging begint en eindigt in de tijdzone van degene die de uitdaging heeft gestart. Als je je dus in een andere tijdzone bevindt dan die persoon, merk je misschien dat je topscores niet altijd overeenkomen met de statistieken op je dashboard.
Laatst bijgewerkt: January 8, 2020
Ik vond dit artikel nuttig Ik vond dit artikel nuttig

Ik vond dit artikel niet nuttig Ik vond dit artikel niet nuttig

Vind kracht in aantallen

Deskundig advies en het laatste nieuws. Het is er allemaal.
Doorzoek de hulpforumsAlleen momenteel in het Engels ondersteund.

Laten we praten

Krijg ondersteuning