Artikel

Hoe houd ik mijn activiteiten bij met mijn Fitbit-apparaat?

Information

 
Article Text

Laat elke stap tellen met het automatisch volgen van activiteiten, herinneringen om te bewegen en meer op je Fitbit-apparaat.

Op bepaalde apparaten kun je de Activiteiten-app Afbeelding door gebruiker toegevoegd gebruiken om een work-out te starten en te stoppen, realtime statistieken te bekijken en GPS-gegevens vast te leggen. Ga voor meer informatie naar Hoe houd ik mijn work-outs bij op mijn Fitbit-apparaat?

Direct door naar:

Welke kernstatistieken worden automatisch bijgehouden door mijn Fitbit-apparaat?

Alle Fitbit-apparaten houden genomen stappen Afbeelding door gebruiker toegevoegd en actieve minuten Afbeelding door gebruiker toegevoegd bij. Extra kernstatistieken variëren op basis van je apparaat. Je kunt ervoor kiezen om verschillende andere statistieken bij te houden in de Fitbit-app, zoals slaap, work-outs, water- en voedselinname, gewicht en vrouwelijke gezondheid.

      
 Hartslag
Actieve uren
Afstand
Afbeelding door gebruiker toegevoegd
Calorieën
Afbeelding door gebruiker toegevoegd
Verdiepingen
Afbeelding door gebruiker toegevoegd
Fitbit Alta ✓  
Fitbit Blaze✓ ✓ ✓ ✓  
Fitbit Charge 2✓ ✓ ✓ ✓ ✓ 
Fitbit Charge 3
Fitbit Flex 2  
Fitbit Inspire  
Fitbit Inspire HR 
Fitbit Ionic
Fitbit Versa
Fitbit Versa 2
Fitbit Versa Lite Edition 

Ga voor meer informatie naar Hoe berekent mijn Fitbit-apparaat mijn dagelijkse activiteit?

Hoe zie ik de kernstatistieken op mijn Fitbit-apparaat?

Controleer je activiteitsstatistieken op je apparaat of via het tabblad Vandaag Afbeelding door gebruiker toegevoegd in de Fitbit-app.

Afbeelding door gebruiker toegevoegd

Ga voor meer informatie naar Hoe navigeer ik op het scherm van mijn Fitbit-apparaat? 

Welke activiteiten volgt mijn Fitbit-apparaat automatisch?

De meeste Fitbit-apparaten kunnen activiteiten met veel beweging automatisch registreren en vastleggen via de SmartTrack-functie. Om te beginnen herkent je apparaat activiteiten die minimaal 15 minuten duren.

Op bepaalde apparaten kun je de Activiteiten-app Afbeelding door gebruiker toegevoegd gebruiken om een work-out te starten en te stoppen. Ga voor meer informatie naar Hoe houd ik mijn work-outs bij op mijn Fitbit-apparaat?

Activiteiten

Wandelen
Hardlopen*
Mountainbike
Crosstrainer
Sport
Aerobics
Zwemmen**

*Op de Fitbit Ionic en Fitbit Versa-serie opent de Training-app Afbeelding door gebruiker toegevoegdautomatisch na een paar minuten hardlopen om je activiteit met gps te volgen. 
**Alleen bepaalde apparaten houden zwemmen bij. Voor meer informatie, ga naar Hoe volg ik mijn zwembeurten met mijn Fitbit-apparaat?


Je statistieken bekijken

Op bepaalde apparaten kun je via de Activiteiten-tegel Afbeelding door gebruiker toegevoegd in Fitbit Vandaag Afbeelding door gebruiker toegevoegd basisstatistieken over je activiteit bekijken, inclusief duur en verbrande calorieën. Dit is ook mogelijk door je apparaat te synchroniseren en vervolgens op de tegel Training Afbeelding door gebruiker toegevoegd te tikken in de Fitbit-app.

Kan ik wijzigen hoe mijn activiteiten worden bijgehouden?

Kies welke activiteiten je apparaat automatisch bijhoudt, of wijzig de hoeveelheid tijd die nodig is om de activiteit op te nemen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om automatisch volgen uit te schakelen voor een wandeling, of om een buitenfietsrit na 5 minuten op te nemen.

 • Fitbit-app
  1. Tik op het tabblad Vandaag Afbeelding door gebruiker toegevoegd en tik op de Activiteiten-tegel Afbeelding door gebruiker toegevoegd.
  2. Tik op het tandwielpictogram Afbeelding door gebruiker toegevoegd rechtsboven.
  3. Tik op een activiteit en pas de duur aan of zet Automatisch herkennen uit.
 • fitbit.com-dashboard
  1. Ga naar het dashboard op Fitbit.com en klik op het tandwielpictogram Afbeelding door gebruiker toegevoegd > de naam van je apparaat.
  2. Pas onder Automatische activiteitenherkenning voor elke activiteit de duur aan of selecteer Genegeerd om automatische activiteitenherkenning uit te schakelen.

Let op dat je kunt wijzigen hoe je activiteit in je sportgeschiedenis wordt gelabeld. Je apparaat kan bijvoorbeeld een wandeling detecteren, maar je kunt je sportgeschiedenis bewerken om een trektocht vast te leggen. Ga voor meer informatie naar Hoe kan ik mijn Fitbit-gegevens en -activiteiten toevoegen, wijzigen of verwijderen?

Wat zijn actieve minuten op mijn Fitbit-apparaat?

Je apparaat kent actieve minuten toe Afbeelding door gebruiker toegevoegd wanneer een activiteit zwaarder is dan een gewone wandeling. Hieronder valt zowel een stevige wandeling als een gewichtscircuit of een hardloopsessie. 

Afbeelding door gebruiker toegevoegd

Ga voor meer informatie naar Wat zijn actieve minuten?

Wat is mijn uurlijks Fitbit-activiteitsdoel?

Een uurlijks activiteitsdoel  helpt je gedurende de hele dag te bewegen. Om te beginnen is het je doel om minimaal 250 stappen per uur te zetten (wat een paar minuten lopen is) tussen 9.00 - 18.00 uur, 7 dagen per week. Je kunt de uren dat je doel wordt bijgehouden en je herinneringen ontvangt om te bewegen aanpassen. 

Afbeelding door gebruiker toegevoegd

Voor meer informatie ga je naar Wat moet ik weten over mijn Fitbit-medailles?

Wat is mijn wekelijkse trainingsdoel in de Fitbit-app?

Een wekelijks trainingsdoel helpt je actief te blijven. De American Heart Association raadt ten minste 30 minuten gematigd intensieve activiteit aan, op ten minste 5 dagen per week (bron). Om te beginnen is je doel 5 dagen per week, maar je kunt je doel 1 tot 7 dagen per week volgen. Elke oefening die je apparaat registreert, telt mee voor je doel.

Afbeelding door gebruiker toegevoegd

Om je doel te wijzigen, zie Hoe houd ik mijn gezondheids- en fitnessdoelen bij met de Fitbit-app? 

Kan ik het activiteitsdoel op mijn Fitbit-apparaat wijzigen?

Begin met een hoofddoel van 10.000 stappen per dag. Wanneer je dit doel bereikt, trilt je apparaat en verschijnt er een felicitatie op het scherm. Je kunt ervoor kiezen om je stappendoel te verhogen of te verlagen of om je doel te wijzigen in actieve minuten of verbrande calorieën. Je kunt ook doelen stellen op andere gebieden zoals slaap en hydratatie. 

Afbeelding door gebruiker toegevoegd

Om je doel te wijzigen, zie Hoe houd ik mijn gezondheids- en fitnessdoelen bij met de Fitbit-app? 

Kan ik een activiteit handmatig toevoegen aan mijn Fitbit-account?

Als je bent vergeten je apparaat te dragen, voer je activiteiten handmatig in de Fitbit-app in. Voor meer informatie ga je naar Hoe kan ik Fitbit-gegevens en -activiteiten toevoegen, bewerken of verwijderen?

Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn Fitbit-activiteit nauwkeurig wordt bijgehouden?

Zorg ervoor dat je je apparaat correct draagt en dat de persoonlijke informatie die je hebt ingevoerd in je Fitbit-account correct is. Ga voor meer informatie naar Hoe berekent mijn Fitbit-apparaat mijn dagelijkse activiteit?

Kan ik mijn activiteitsstatistieken delen met anderen?

Kies ervoor om je kernstatistieken, work-outdetails en andere prestaties te delen.

Afbeelding door gebruiker toegevoegd

Voor meer informatie ga je naar Over de Fitbit-app.

Hoe verander ik kilojoule in calorieën of kilometers naar mijlen op mijn Fitbit-apparaat?

Wijzig de meeteenheden in de Fitbit-app. Voor meer informatie ga je naar Hoe wijzig ik de meeteenheden op mijn Fitbit-apparaat?
Laatst bijgewerkt: February 21, 2020
Ik vond dit artikel nuttig Ik vond dit artikel nuttig

Ik vond dit artikel niet nuttig Ik vond dit artikel niet nuttig

Vind kracht in aantallen

Deskundig advies en het laatste nieuws. Het is er allemaal.
Doorzoek de hulpforumsAlleen momenteel in het Engels ondersteund.

Laten we praten

Krijg ondersteuning