Hoe laad ik mijn Fitbit-apparaat op?

Article Text

Sluit de oplaadkabel aan op een USB-poort van je computer, een UL-gecertificeerde USB-stopcontactlader, of een ander energiezuinig apparaat. Sluit het andere uiteinde van de kabel aan op je Fitbit-apparaat. Het opladen van je apparaat tot 100% kan 1-2 uur duren.

Voor verdere probleemoplossingsstappen, zie Waarom wordt mijn batterij niet opgeladen?

Direct door naar:

Hoe bevestig ik de oplaadkabel aan mijn Fitbit-apparaat?

Fitbit-apparaten zijn uitgerust met een oplaadbare lithium-ionbatterij.
  • Ace- en Alta-serie
    Sluit het uiteinde van de oplaadkabel aan op de poort aan de achterkant van de tracker. De contactpunten van de oplaadkabel moeten goed op de poort worden aangesloten. De verbinding is beveiligd wanneer de tracker trilt en een batterijpictogram op het scherm wordt weergegeven.
    Afbeelding door gebruiker toegevoegd
  • Ace 2 en Inspire-serie
    Houd het uiteinde van de oplaadkabel in de buurt van de poort aan de achterkant van de tracker totdat deze magnetisch wordt bevestigd. Zorg ervoor dat de contactpunten van de oplaadkabel goed op de poort zijn aangesloten. De verbinding is beveiligd wanneer de tracker trilt en een batterijpictogram op het scherm wordt weergegeven.

Afbeelding door gebruiker toegevoegd
  • Blaze
    1. Verwijder het apparaat uit de polsband door voorzichtig op het scherm te drukken totdat het loskomt van het frame.
    2. Plaats het apparaat in het laadstation met het scherm naar je toe gericht en de vier gouden pinnen op één lijn.
      Afbeelding door gebruiker toegevoegd
    3. Sluit het klepje van het laadstation. Er verschijnt enkele seconden een batterijpictogram.
      Afbeelding door gebruiker toegevoegd

Terwijl je apparaat wordt opgeladen, geeft een batterijpictogram linksboven in het scherm de voortgang weer.

• Charge 2 en Charge 3
    1. Sluit het uiteinde van de oplaadkabel aan op de poort aan de achterkant van de tracker. De contactpunten van de oplaadkabel moeten goed op de poort worden aangesloten.
    2. Zorg ervoor dat de knop op je tracker uitgelijnd is met de opening voor de knop op de oplaadkabel. De verbinding is beveiligd wanneer de tracker trilt en een batterijpictogram op het scherm wordt weergegeven.
      Afbeelding door gebruiker toegevoegd
  • Flex 2

Druk de tracker in het vakje van de oplaadkabel. De contactpunten van de oplaadkabel moeten stevig vergrendeld zijn met de overeenkomstige contactpunten aan de achterkant van het apparaat. De verbinding is veilig wanneer de tracker trilt en de indicatorlampjes knipperen.
    Afbeelding door gebruiker toegevoegd

• Flyer
    Sluit de micro-USB 2.0-oplaadkabel aan op de oplaadpoort van de Flyer, die zich onder de klep bevindt. Let op: De Flyer kan niet worden gebruikt tijdens het opladen.
    Afbeelding door gebruiker toegevoegd
  • Ionic
    1. Houd het uiteinde van de oplaadkabel in de buurt van de poort aan de achterkant van het horloge totdat deze magnetisch wordt bevestigd.
    2. Zorg ervoor dat de contactpunten van de oplaadkabel goed op de poort zijn aangesloten. Het percentage dat is opgeladen, wordt op het scherm weergegeven.
      Afbeelding door gebruiker toegevoegd
  • Versa-serie
    Knijp de clip vast en plaats je smartwatch in het laadstation. De contactpunten van het laadstation moeten aansluiten op de gouden contactpunten aan de achterkant van het horloge. Het percentage dat is opgeladen, wordt op het scherm weergegeven.
    Afbeelding door gebruiker toegevoegd

Hoe weet ik wanneer mijn apparaat voor 100% is opgeladen?

Terwijl je horloge of tracker wordt opgeladen, kun je op de knop drukken of tikken om het batterijniveau te bekijken.
  • Ace- en Alta-serie
    Er verschijnt een pictogram van een volle batterij wanneer je apparaat voor 100% is opgeladen.

• Ace 2 en Inspire-serie
    Er verschijnt een pictogram van een volle batterij met een glimlach wanneer je apparaat voor 100% is opgeladen.

Afbeelding door gebruiker toegevoegd
  • Blaze
    Er verschijnt een pictogram van een groene batterij wanneer je apparaat voor 100% is opgeladen.

• Charge 2
    Er verschijnt een pictogram van een volle batterij wanneer je apparaat voor 100% is opgeladen

• Charge 3
    Er verschijnt een pictogram van een volle batterij met een glimlach wanneer je apparaat voor 100% is opgeladen.

Afbeelding door gebruiker toegevoegd
  • Flex 2

Tijdens het opladen van de Flex 2 geeft elk wit lampje 25% van een maximaal opgeladen batterij weer. Wanneer de tracker voor 100% is opgeladen, verschijnt een groen lampje en branden alle 5 de lampjes een paar seconden voordat ze uitgaan.

• Flyer
    Wanneer de Flyer wordt opgeladen, verandert het ledlampje van kleur, afhankelijk van het huidige oplaadniveau. Gebruik de volgende tabel om het huidige batterijniveau te bepalen wanneer de Flyer op de oplader is aangesloten:

LedkleurBatterijstatus
    Wit lampjeVolledig opgeladen
    Geel lampjeGemiddeld
    Rood lampjeLaag
  • Ionic- en Versa-serie
    Terwijl het horloge wordt opgeladen, tik je twee keer op het scherm om het batterijniveau te controleren. Tik nogmaals om je smartwatch te gebruiken terwijl deze wordt opgeladen.

Hoe controleer ik het batterijniveau op mijn Fitbit-apparaat?

Veeg omlaag op het tabblad Vandaag Afbeelding door gebruiker toegevoegd van de Fitbit-app om je batterijniveau te bekijken in de linkerbovenhoek, of bekijk je batterijniveau op de meeste apparaten.
  • Ace- en Alta-serie
    • Als de batterij nog één dag of minder meegaat, verschijnt er een batterijpictogram op je apparaat als je door je statistieken tikt.
    • Wanneer een waarschuwing verschijnt over een batterij die bijna helemaal leeg is, moet je je apparaat zo snel mogelijk opladen.
      Afbeelding door gebruiker toegevoegd
  • Ace 2 en Inspire-serie
    Druk op de knop van je apparaat en houd deze ingedrukt om het batterijniveau te bekijken op het scherm met snelle instellingen.
    Afbeelding door gebruiker toegevoegd

• Blaze

Het batterijpictogram linksboven op het scherm van je apparaat geeft aan hoe vol de batterij is sinds de laatste synchronisatie.

• Charge 2
    Bekijk je batterijniveau op het batterijscherm van je tracker. Om dit scherm te bekijken, schakel je het menu-item van de batterij in de Fitbit-app in.
    Afbeelding door gebruiker toegevoegd

• Charge 3
    Veeg omhoog op je wijzerplaat. Het pictogram voor de batterij bevindt zich linksboven in het scherm.

• Flex 2
    • Als de batterij van je apparaat bijna leeg is, verschijnt er een knipperend rood lampje nadat je je doelvoortgang hebt gecontroleerd.
    • Als de batterij van je apparaat bijna helemaal leeg is, verschijnt er een knipperend rood lampje in plaats van je doelvoortgang.
  • Flyer
    • Wanneer je Flyer in- of uitschakelt, controleer je het indicatielampje van het batterijniveau om het huidige batterijniveau te bekijken.
    • Wanneer je Flyer in- of uitschakelt, luister je naar de geluidsmelding die je informatie geeft over het huidige batterijniveau.
    • Terwijl Flyer is ingeschakeld, druk je kort op de aan/uit-knop om het ledlampje van de batterij-indicator te bekijken en een geluidsmelding te horen.
    • Controleer het batterijniveau van Flyer op elk apparaat waarmee het is verbonden, als je apparaat deze functie ondersteunt.
    • Wanneer het batterijniveau van Flyer Laag of Zeer laag wordt, wordt het ledlampje rood en wordt er een geluidsmelding afgespeeld.
    Gebruik de volgende tabel om het huidige batterijniveau te bepalen wanneer de Flyer van de oplader is losgekoppeld:
    LedkleurBatterijstatus
    Wit lampjeHalf tot volledig opgeladen
    Rood lampjeLaag
    Knipperend rood lampjeZeer laag
  • Ionic- en Versa-serie
    Veeg vanaf de bovenkant van het scherm naar beneden. Wacht twee seconden tot het controlecentrum verdwijnt. Het pictogram voor het batterijniveau bevindt zich linksboven.

Wat zijn tips voor het opladen van mijn Fitbit-apparaat?

Laatst bijgewerkt: February 21, 2020