Waarom synchroniseert mijn Fitbit-apparaat niet?

Article Text

Als je een Fitbit-account hebt aangemaakt en de installatie instructies hebt gevolgd, moeten de gegevens die je Fitbit-apparaat verzamelt met je Fitbit-dashboard synchroniseren. Voor meer informatie over hoe synchroniseren werkt op telefoons, tablets en computers, ga je naar Hoe synchroniseren Fitbit-apparaten hun gegevens? en Welke telefoons en tablets kan ik gebruiken met mijn Fitbit-smartwatch of -tracker? Probeer de volgende stappen voor het oplossen van problemen als je apparaat niet synchroniseert.

Kies je apparaattype voor meer informatie.

Fitbit-trackers en -horloges moeten synchroniseren op het moment dat je de Fitbit-app opent of wanneer je je apparaat handmatig synchroniseert. Kies je platform hieronder voor stappen om problemen op te lossen als je apparaat niet synchroniseert.

iPhone of iPad

Problemen met synchroniseren worden meestal veroorzaakt door een ontbrekende vereiste. Verifieer elke vereiste voordat je verdergaat met de stappen voor het oplossen van problemen.

• De Fitbit-app is geïnstalleerd op een ondersteunde iPhone of iPad. Om dit te controleren, ga je naar http://www.fitbit.com/devices.
  • De meest recente versie van de Fitbit-app is geïnstalleerd op je iPhone of iPad.
  • Je iPhone of iPad heeft een mobiele gegevens- of wifi-verbinding.
  • De software op je iPhone of iPad is bijgewerkt. Om dit te controleren, tik je op Instellingen > Algemeen > Software-update.
  • De Bluetooth-instelling op je iPhone of iPad is ingeschakeld. Om dit te controleren, tik je op Instellingen > Bluetooth.
  • Je iPhone of iPad heeft moeite andere Bluetooth-verbindingen te beheren. Als je in het bezit bent van meerdere Bluetooth-apparaten, zoals luidsprekers of koptelefoons, die samen met je Fitbit-apparaat gekoppeld zijn aan je telefoon, kun je problemen ondervinden als je er meer dan een tegelijk gebruikt. Schakel andere Bluetooth-verbindingen uit die je niet gebruikt.
  • Als je meer dan één apparaat gebruikt om te synchroniseren, zorg er dan voor dat het andere apparaat zich niet dichtbij bevindt. Als het apparaat zich dichtbij bevindt, schakel je de bluetooth op dit apparaat uit.
  • De capaciteit van de batterij van je Fitbit-apparaat is niet te laag.
  • De firmware op je Fitbit-apparaat is bijgewerkt zoals beschreven in Hoe werk ik mijn Fitbit-apparaat bij?

Probeer deze stappen als je apparaat nog steeds niet synchroniseert:

1. Forceer het afsluiten van de Fitbit-app. Raadpleeg het Help-artikel van Apple voor instructies.
  2. Ga naar Instellingen > Bluetooth en schakel Bluetooth uit en weer in.
  3. Open de Fitbit-app.
  4. Als je Fitbit-apparaat niet synchroniseerde, herstart je je iPhone of iPad. Raadpleeg het Help-artikel van Apple voor instructies.
  5. Open de Fitbit-app.
  6. Als je Fitbit-apparaat niet synchroniseerde, herstart je het. Ga voor meer informatie naar Hoe start ik mijn Fitbit-apparaat opnieuw op?
  7. Log als je Fitbit-apparaat na het herstarten niet synchroniseert op een andere telefoon, tablet of computer in op je Fitbit-account en probeer te synchroniseren.
  8. Als je Fitbit-apparaat nog steeds niet synchroniseert, verwijder je alle andere Fitbit-apparaten van je account en van de lijst met verbonden bluetooth-apparaten op je iPhone of iPad en probeer je te synchroniseren.

Android-telefoon

Problemen met synchroniseren worden meestal veroorzaakt door een ontbrekende vereiste. Verifieer elke vereiste voordat je verdergaat met de stappen voor het oplossen van problemen.

• De Fitbit-app is geïnstalleerd op een ondersteunde telefoon of tablet. Om dit te controleren, ga je naar http://www.fitbit.com/devices.
  • De meest recente versie van de Fitbit-app is geïnstalleerd op je telefoon of tablet.
  • Je telefoon heeft een mobiele gegevens- of wifi-verbinding.
  • Zorg dat de Fitbit-app toegang heeft om op de achtergrond uitgevoerd te worden op je telefoon. Ga voor meer informatie naar Wat moet ik weten over het gebruik van de Fitbit-app op mijn Android-telefoon?
  • De Bluetooth-instelling op je telefoon is ingeschakeld. Om dit te controleren, tik je op Instellingen > Bluetooth.
  • De software op je telefoon is bijgewerkt. Om dit te controleren, tik je op Instellingen > Over de telefoon of Over het apparaat > Android-versie.
  • Je hebt locatieservices ingeschakeld en de Fitbit-app heeft toestemming voor toegang tot je locatie. Ga voor meer informatie naar Waarom vraagt de Fitbit-app me om de locatieservices in te schakelen?
  • Als je meer dan één apparaat gebruikt om te synchroniseren, zorg er dan voor dat het andere apparaat zich niet dichtbij bevindt. Als het apparaat zich dichtbij bevindt, schakel je de bluetooth op dit apparaat uit.
  • Je telefoon heeft moeite andere Bluetooth-verbindingen te beheren. Als je in het bezit bent van meerdere Bluetooth-apparaten, zoals luidsprekers of koptelefoons, die samen met je Fitbit-apparaat gekoppeld zijn aan je telefoon, kun je problemen ondervinden als je er meer dan een tegelijk gebruikt. Schakel andere Bluetooth-verbindingen uit die je niet gebruikt.
  • Je telefoon bevat geen synchronisatieprobleem vermeld in Wat moet ik weten over het gebruik van de Fitbit-app op mijn Android-telefoon?
  • De capaciteit van de batterij van je Fitbit-apparaat is niet te laag.
  • De firmware op je Fitbit-apparaat is bijgewerkt zoals beschreven in Hoe werk ik mijn Fitbit-apparaat bij?
Afhankelijk van je telefoon maken deze tips synchroniseren mogelijk eenvoudiger:
  • Schakel in de Fitbit-app de optie Altijd verbonden in. Deze instelling verbetert de Bluetooth-verbinding tussen je telefoon en je Fitbit-apparaat.
  • Schakel in de Fitbit-app de optie Dagsynchronisatie in. Deze instelling zorgt ervoor dat je Fitbit-apparaat regelmatig synchroniseert met de Fitbit-app.

Probeer deze stappen als je Fitbit-apparaat nog steeds niet synchroniseert:

1. Forceer de uitschakeling van de Fitbit-app en heropen deze vervolgens.
  2. Ga naar Instellingen > Bluetooth en schakel Bluetooth uit en weer in.
  3. Open de Fitbit-app.
  4. Als je Fitbit-apparaat niet synchroniseerde, herstart je je Android-telefoon.
  5. Open de Fitbit-app.
  6. Als je Fitbit-apparaat niet synchroniseerde, herstart je het. Ga voor instructies naar Hoe start ik mijn Fitbit-apparaat opnieuw op?
  7. Verwijder en installeer de Fitbit-app opnieuw.
  8. Log als je Fitbit-apparaat niet synchroniseert nadat je de app opnieuw hebt geïnstalleerd op een andere telefoon, tablet of computer in op je Fitbit-account en probeer te synchroniseren.
  9. Verwijder als je Fitbit-apparaat nog steeds niet synchroniseert alle andere Fitbit-apparaten van je account en van de lijst met verbonden bluetooth-apparaten op je iPhone of iPad en probeer te synchroniseren.

Windows 10-telefoon of -tablet

Zorg ervoor dat aan deze vereisten wordt voldaan:

• De Fitbit-app is geïnstalleerd op een ondersteunde telefoon of tablet. Om dit te controleren, ga je naar http://www.fitbit.com/devices.
  • De meest recente versie van de Fitbit-app is geïnstalleerd op je telefoon of tablet.
  • Je telefoon of tablet heeft een mobiele gegevens- of wifi-verbinding.
  • De Bluetooth-instelling op je telefoon of tablet is ingeschakeld. Om dit te controleren, ga je naar Instellingen > Apparaten > Bluetooth.
  • De software op je telefoon of tablet is bijgewerkt. Om dit te controleren, ga je naar Instellingen > Systeem > Telefoon-update.
  • Als je meer dan één apparaat gebruikt om te synchroniseren, zorg er dan voor dat het andere apparaat zich niet dichtbij bevindt. Als het apparaat zich dichtbij bevindt, schakel je de bluetooth op dit apparaat uit.
  • Je telefoon of tablet heeft moeite andere Bluetooth-verbindingen te beheren. Als je in het bezit bent van meerdere Bluetooth-apparaten, zoals luidsprekers of koptelefoons, die samen met je Fitbit-apparaat gekoppeld zijn aan je telefoon, kun je problemen ondervinden als je er meer dan een tegelijk gebruikt. Schakel andere Bluetooth-verbindingen uit die je niet gebruikt.
  • De capaciteit van de batterij van je Fitbit-apparaat is niet te laag.
  • De firmware op je Fitbit-apparaat is bijgewerkt zoals beschreven in Hoe werk ik mijn Fitbit-apparaat bij?

Verwijder als de synchronisatieproblemen blijven bestaan alle andere Fitbit-apparaten van je account en probeer te synchroniseren. Neem contact op met de klantenservice als je apparaat nog steeds niet synchroniseert.

Windows 10-computer

Problemen met synchroniseren worden meestal veroorzaakt door een ontbrekende vereiste. Verifieer elke vereiste voordat je verdergaat met de stappen voor het oplossen van problemen.

• De meest recente versie van de Fitbit-app voor Windows 10 is geïnstalleerd.
  • Fitbit Connect-software is niet geïnstalleerd.

Deze software helpt computers, waarop de Fitbit-app voor Windows 10 niet werkt, met een apparaat te communiceren. Dus als je enige tijd een Fitbit-apparaat hebt bezeten of iemand anders die je computer gebruikt er één heeft gehad, is Fitbit Connect mogelijk op je computer geïnstalleerd. Zoek een pictogram met het Fitbit-logo (Afbeelding door gebruiker toegevoegd) in de buurt van de datum en tijd op je computerscherm. Als je het pictogram hebt gevonden, verwijder je Fitbit Connect op dezelfde wijze waarop je andere programma's verwijdert.

• Bluetooth is ingeschakeld. Bluetooth staat je computer toe om met je Fitbit-apparaat te communiceren. Om dit te verifiëren, ga je naar Start > Instellingen > Bluetooth. Wanneer je deze instelling niet kunt vinden en je niet zeker weet of je computer Bluetooth ondersteunt, wordt in deze blog uitgelegd hoe je Bluetooth-compatibiliteit controleert.
  • Als je computer geen ondersteuning biedt voor Bluetooth, kan het nog steeds communiceren met je apparaat als je een draadloze synchronisatiedongel koopt bij de Fitbitwinkel.

Probeer deze stappen als je apparaat nog steeds niet synchroniseert:

1. Ga vanuit het startmenu naar Instellingen > Bluetooth. Zorg ervoor dat je je apparaat ziet in de lijst hieronder met het woord 'Verbonden'.
  2. Als je apparaat niet verbonden is:
    1. Tik of klik op de apparaatnaam en kies Apparaat verwijderen.
    2. Zorg ervoor dat je apparaat zich in de buurt bevindt en wacht tot het opnieuw in de lijst verschijnt.
    3. Als het apparaat in de lijst verschijnt, tik of klik je nogmaals op de apparaatnaam en kies je Koppelen. Het koppelingsproces kan enige minuten duren, maar wanneer het is voltooid moet de bluetooth-status naar 'Verbonden' veranderen.
  3. Als je apparaat is verbonden, maar niet synchroniseert, is het bluetooth-signaal op je computer mogelijk te zwak of tijdelijk gecompromitteerd. Probeer de draadloze synchronisatiedongel te gebruiken, die verkrijgbaar is in de Fitbitwinkel.
  4. Log als je Fitbit-apparaat niet synchroniseert nadat je de app opnieuw hebt geïnstalleerd op een andere telefoon, tablet of computer in op je Fitbit-account en probeer te synchroniseren.
  5. Verwijder als je Fitbit-apparaat nog steeds niet synchroniseert alle andere Fitbit-apparaten van je account en van de lijst met verbonden bluetooth-apparaten op je computer en probeer te synchroniseren.

Mac- of Windows 8.1-computer

Problemen met synchroniseren worden meestal veroorzaakt door een ontbrekende vereiste. Verifieer elke vereiste voordat je verdergaat met de stappen voor het oplossen van problemen.

• Fitbit Connect is geïnstalleerd. Om dit te controleren, zoek je een pictogram met het Fitbit-logo (Afbeelding door gebruiker toegevoegd) in de buurt van de datum en tijd op je computerscherm. Als je het niet kunt vinden, volg je opnieuw de installatie-instructies in Hoe stel ik mijn Fitbit-apparaat in?
  • Gedurende de installatie is je apparaat succesvol verbonden ('gekoppeld') met je Fitbit-account. Om dit te controleren, log je in op je fitbit.com-account en klik je op het tandwielpictogram (Afbeelding door gebruiker toegevoegd) rechtsboven. Je moet de naam van je Fitbit-apparaat bovenaan het menu zien staan. Klik op het Fitbit Connect-pictogram (Afbeelding door gebruiker toegevoegd) als je deze niet ziet staan. Kies Hoofdmenu openen > Een nieuw apparaat installeren en volg de instructies om je apparaat te koppelen.
  • Als je een Mac gebruikt en via Bluetooth wilt synchroniseren, zorg er dan voor dat Bluetooth is ingeschakeld. Om dit te controleren, ga je naar Systeemvoorkeuren > Bluetooth > Schakel Bluetooth in.
  • Als je computer geen ondersteuning biedt voor Bluetooth, kan het nog steeds communiceren met je apparaat als je een draadloze synchronisatiedongel koopt bij de Fitbitwinkel.
  • Als je meer dan één apparaat gebruikt om te synchroniseren, zorg er dan voor dat het andere apparaat zich niet dichtbij bevindt. Als het apparaat zich dichtbij bevindt, schakel je de bluetooth op dit apparaat uit.

Probeer de stappen hieronder als je apparaat nog steeds niet synchroniseert: Houd er rekening mee dat je dashboard van fitbit.com altijd de tijd van je laatste synchronisatie weergeeft. Klik gewoon op het tandwielpictogram rechtsboven.

1. Vraag Fitbit Connect om met je apparaat te synchroniseren:
    1. Klik op het Fitbit Connect-pictogram en klik op Hoofdmenu openen.
    2. Zorg ervoor dat je opgeladen Fitbit-apparaat dichtbij is en klik op Nu synchroniseren.
    3. Mogelijk wordt je gevraagd om op je Fitbit-account in te loggen, waarna je apparaat zou moeten synchroniseren. Als je een bericht ziet dat je apparaat gevonden kan worden, maak je het wakker door zijn knop in te drukken (meeste apparaten) of erop te tikken (Flex en Zip).
  2. (Alleen voor Mac) Als je computer bluetooth heeft:
    1. Schakel Bluetooth uit en weer in onder Systeemvoorkeuren > Bluetooth. Als synchronisatie nog steeds niet werkt, kan het zijn dat je Bluetooth-signaal te zwak is of tijdelijk gecompromitteerd.
    2. Probeer de draadloze synchronisatiedongel te gebruiken, die verkrijgbaar is in de Fitbitwinkel.
  3. Start je apparaat opnieuw op met de instructies in Hoe start ik mijn Fitbit-apparaat opnieuw op?
  4. Als je apparaat niet synchroniseert nadat je het opnieuw hebt opgestart, verwijder je Fitbit Connect en installeer je het opnieuw. Ga voor instructies naar Over de Fitbit-app.
  5. Verwijder als je Fitbit-apparaat nog steeds niet synchroniseert alle andere Fitbit-apparaten van je account en probeer te synchroniseren.
Neem contact op met de klantenservice als je niet met een compatibele telefoon of tablet kunt synchroniseren of als je Fitbit-apparaat niet met een draadloze synchronisatiedongel is geleverd.

Aria Air

Problemen met synchroniseren worden meestal veroorzaakt door een ontbrekende vereiste. Verifieer elke vereiste voordat je verdergaat met de stappen voor het oplossen van problemen.

• De Fitbit-app en het tabblad Vandaag Afbeelding door gebruiker toegevoegd zijn geopend op je telefoon of tablet in de buurt, terwijl je jezelf weegt.
  • De meest recente versie van de Fitbit-app is geïnstalleerd op je telefoon of tablet.
  • De Bluetooth-instelling op je telefoon of tablet is ingeschakeld. Om dit te controleren, tik je op Instellingen > Bluetooth.
  • Je telefoon of tablet heeft moeite andere Bluetooth-verbindingen te beheren. Als je in het bezit bent van meerdere Bluetooth-apparaten, zoals luidsprekers of koptelefoons, die samen met je Fitbit-weegschaal gekoppeld zijn aan je telefoon, kun je problemen ondervinden als je er meer dan een tegelijk gebruikt. Schakel andere Bluetooth-verbindingen uit die je niet gebruikt.
  • Als je meer dan één apparaat gebruikt om te synchroniseren, zorg er dan voor dat het andere apparaat zich niet dichtbij bevindt. Als het apparaat zich dichtbij bevindt, schakel je de bluetooth op dit apparaat uit.
  • De capaciteit van de batterij van je Fitbit-weegschaal is niet te laag.

Probeer deze stappen als je Fitbit-weegschaal nog steeds niet synchroniseert:

1. Forceer de uitschakeling van de Fitbit-app en heropen deze vervolgens.
  2. Ga naar Instellingen > Bluetooth en schakel Bluetooth uit en weer in.
  3. Schakel je telefoon of tablet uit en weer in.
  4. Verwijder en installeer de Fitbit-app opnieuw.
  5. Als je Fitbit-weegschaal niet synchroniseert nadat je de app opnieuw hebt geïnstalleerd, log je in op je Fitbit-account op een andere telefoon of tablet en probeer je te synchroniseren.
  6. Als je Fitbit-weegschaal nog steeds niet synchroniseert , verwijder dan alle andere Fitbit-apparaten uit je account en uit de lijst met verbonden Bluetooth-apparaten op je telefoon en probeer te synchroniseren.

Aria en Aria 2

Na het wegen op Fitbit Aria of Fitbit Aria 2 moet de weegschaal een voortgangsbalk weergeven, gevolgd door een vinkje; dit geeft aan dat de nieuwe meting is gesynchroniseerd.

Als de weegschaal niet synchroniseert, zie je mogelijk één van de volgende foutmeldingen op het scherm van de weegschaal:
  • NO SYNC
  • Wifisymbool met een 'X'
  • WRONG PASSWORD
  • CONNECTION ERROR
  • CAN'T CONNECT
  • NO WIFI
  • WEAK SIGNAL
  • Geen foutmelding, maar de meting synchroniseert niet naar je Fitbit-account

Probeer jezelf opnieuw te wegen als deze omstandigheden zich voordoen. Als de weegschaal synchroniseert, is het mogelijk een tijdelijk probleem waarvoor geen verdere actie is vereist. Probeer de volgende tips als het probleem zich blijft voordoen:

• Controleer of de router aanstaat en werkt. Start je router dan opnieuw op als andere apparaten ook geen contact kunnen maken met je wifi-netwerk.
  • Verwijder de batterijen gedurende 10 seconden uit je weegschaal, plaats ze terug in het apparaat en start je weegschaal opnieuw.
  • Als je je netwerkinstellingen hebt gewijzigd, zoals bijvoorbeeld een nieuwe router, netwerknaam of een nieuw netwerkwachtwoord, ga je naar Hoe verbind ik mijn weegschaal opnieuw met het draadloze netwerk?
  • Je weegschaal bevindt zich mogelijk te ver bij je router vandaan. Diverse muren, verdiepingen of objecten tussen de weegschaal en de router kunnen storing veroorzaken. Probeer de weegschaal dichter in de buurt van de router te plaatsen.
  • Er is mogelijk te veel verkeer op de router of er zijn te veel andere wifi-netwerken in de buurt. Gebruik geen openbare wifi om je weegschaal te synchroniseren.
Neem contact op met de klantenservice als je nog steeds niet kunt synchroniseren. Ga voor verdere informatie over foutmeldingen naar Wat betekent het foutbericht op mijn weegschaal?
Laatst bijgewerkt: May 22, 2020