Hoe gebruik ik gps op mijn Fitbit-apparaat?

Article Text

Verbeter je trainingen door gps-gegevens vast te leggen met bepaalde Fitbit-apparaten. Als je apparaat geen gps heeft, gebruik je de Fitbit-app om gps-gegevens vast te leggen.

Let op: Om verbonden gps te gebruiken met je iPhone, zorg ervoor dat Locatietoegang toestaan is ingesteld op Altijd voor de Fitbit-app.

Direct door naar:

Heeft mijn Fitbit-apparaat gps?

ApparaatnaamType gps
Fitbit IonicIngebouwde gps
Fitbit Blaze
Fitbit Charge 2
Fitbit Charge 3
Fitbit Inspire HR
Fitbit Versa-serie
Verbonden gps*

*Apparaten met verbonden gps gebruiken de sensoren op je telefoon in de buurt om gps-gegevens vast te leggen. Houd je telefoon in de buurt van je apparaat tijdens een activiteit.

Hoe begin ik een training met gps op mijn Fitbit-apparaat?

1. Open de Training-app Afbeelding door gebruiker toegevoegd op je apparaat en tik op een activiteit. Alleen activiteiten waarbij je fysieke afstanden aflegt, zoals hardlopen, wandelen, hiken of fietsen, bieden gps-registratie.
  2. Schakel indien nodig gps in voor bepaalde activiteiten, zoals een intervaltraining. Ga voor meer informatie naar Hoe schakel ik gps in voor een training op mijn Fitbit-apparaat?
  3. Wacht even tot gps verbinding heeft gemaakt. Je kunt beginnen met de activiteit terwijl je apparaat een signaal probeert te vinden. (Let op dat je apparaat gebruikmaakt van je stappentelling om de afstand te berekenen totdat het een gps-signaal heeft gevonden).
  4. Tik op het afspeelpictogram om de activiteit te starten. Als het gps-signaal wordt verbroken, zoekt je telefoon of apparaat naar een signaal terwijl de activiteit bezig is.

Ga voor meer informatie naar Hoe houd ik mijn work-outs bij op mijn Fitbit-apparaat?

Hoe kan ik de gps-gegevens zien die zijn vastgelegd door het Fitbit-apparaat?

Nadat je een training met gps hebt voltooid, synchroniseer je je apparaat en open je je trainingsgeschiedenis in de Fitbit-app om je route, afstand en tempo te bekijken. Voor extra statistieken, zoals geklommen hoogte en tussentijden, log je in op je account op fitbit.com. Klik op Invoeren > Activiteiten > Details bekijken.

Afbeelding door gebruiker toegevoegd

Hoe schakel ik gps in voor een training op mijn Fitbit-apparaat?

• Blaze
    1. Open Trainingssnelkoppelingen in de Fitbit-app. Ga voor meer informatie naar Hoe houd ik mijn work-outs bij op mijn Fitbit-apparaat?
    2. Tik op de training die je wilt volgen en zorg ervoor dat Verbonden gps is ingeschakeld.
    Als gps geen verbinding maakt, controleer of gps is ingeschakeld op je apparaat:
    1. Voor Blaze, tik op het scherm Training en vind de training die je wilt volgen.
    2. Tik op het tandwielpictogram en zorg ervoor dat de instelling Telefoon-gps gebruiken is ingeschakeld.
  • Charge 2
    1. Open Trainingssnelkoppelingen in de Fitbit-app. Ga voor meer informatie naar Hoe houd ik mijn work-outs bij op mijn Fitbit-apparaat?
    2. Tik op de training die je wilt volgen en zorg ervoor dat Verbonden gps is ingeschakeld.
  • Charge 3
    1. Open de Training-app Afbeelding door gebruiker toegevoegd en veeg om de training te vinden die je wilt volgen.
    2. Veeg omhoog en zorg ervoor dat Telefoon-gps gebruiken is ingeschakeld.
    3. Druk op de knop om terug te keren naar het activiteitenscherm.
  • Inspire HR
    Open de app Instellingen Afbeelding door gebruiker toegevoegd en zorg ervoor dat gps van telefoon is ingeschakeld.
  • Ionic- en Versa-serie
    1. Open de Training-app Afbeelding door gebruiker toegevoegd en veeg om de training te vinden die je wilt volgen.
    2. Tik op het tandwielpictogram Afbeelding door gebruiker toegevoegd en zorg ervoor dat gps (Verbonden gps bij de Versa-serie) is ingeschakeld.
    3. Druk op de knop Terug om terug te keren naar het activiteitenscherm.

Hoe gebruik ik de Fitbit-app om gps-gegevens vast te leggen?

Leg je route, afstand, tempo en meer vast met behulp van de gps-sensoren op je telefoon. Je Fitbit-apparaat berekent je gezette stappen, actieve minuten en verbrande calorieën tijdens de activiteit.
  • iPhones
    1. Bevestig dat de Fitbit-app de gps-sensoren van je telefoon mag gebruiken. Ga voor meer informatie naar Hoe sta ik toe dat de Fitbit-app de gps-sensoren van mijn telefoon gebruikt?
    2. Tik op het tabblad Vandaag Afbeelding door gebruiker toegevoegd en tik vervolgens op het grijze +-pictogram op de Training-tegel.
    3. Tik bovenin op Volgen .
    4. Kies een activiteit: hardlopen, wandelen of hiken.
    5. Tik op Signalen om signalen te horen tijdens je activiteit en stel het type, de frequentie en het volume in.
    6. Tik op Muziekbediening om muziek tijdens je activiteit te bedienen en kies een afspeellijst.
    7. Tik op Starten. Veeg tijdens de activiteit naar links om een gps-kaart te bekijken.
    8. Tik op Pauze wanneer je klaar bent en houd vervolgens Einde vast.
    9. Bekijk je trainingsoverzicht.
  • Android-telefoons
    1. Bevestig dat de Fitbit-app de gps-sensoren van je telefoon mag gebruiken. Ga voor meer informatie naar Hoe sta ik toe dat de Fitbit-app de gps-sensoren van mijn telefoon gebruikt?
    2. Tik op het tabblad Vandaag Afbeelding door gebruiker toegevoegd en tik vervolgens op het grijze + pictogram op de Training-tegel.
    3. Tik bovenin op Volgen.
    4. Zorg er bij Android (OS 6.0+) voor dat je de Fitbit-app toegang verleent tot de gevraagde functies van je telefoon. Ga voor meer informatie naar Wat moet ik weten over het gebruik van de Fitbit-app op mijn Android-telefoon?
    5. Kies een activiteit: hardlopen, wandelen of hiken.
    6. Tik op Signalen om signalen te horen tijdens je activiteit en stel het type, de frequentie en het volume in.
    7. Tik op Starten. Veeg tijdens de activiteit naar links om een gps-kaart te bekijken.
    8. Tik op Pauze wanneer je klaar bent en houd vervolgens Einde vast.
    9. Bekijk je trainingsoverzicht.
  • Telefoon met Windows 10
    1. Bevestig dat de Fitbit-app de gps-sensoren van je telefoon mag gebruiken. Ga voor meer informatie naar Hoe sta ik toe dat de Fitbit-app de gps-sensoren van mijn telefoon gebruikt?
    2. Tik vanaf het dashboard van de Fitbit-app op het pictogram +.
    3. Tik op Training bijhouden.
    4. Kies een activiteit: hardlopen, wandelen of hiken.
    5. Tik op Signalen om signalen te horen tijdens je activiteit en stel het type, de frequentie en het volume in. Let op dat signalen niet werken wanneer er muziek wordt afgespeeld.
    6. Tik op Starten en tik vervolgens nogmaals op Starten. Veeg tijdens de activiteit naar links om een gps-kaart te bekijken.
    7. Tik op Pauze wanneer je klaar bent en houd vervolgens Einde vast.
    8. Bekijk je trainingsoverzicht.

Hoe sta ik toe dat de Fitbit-app de gps-sensoren van mijn telefoon gebruikt?

• iPhones
    1. Zorg ervoor dat je telefoon je locatie kan volgen als je buiten het bereik van wifi bent:
      1. Open InstellingenMobiel.
      2. Zorg ervoor dat Mobiele gegevens aanstaat.
    2. Bevestig dat gps door kan gaan met het volgen van je locatie wanneer je telefoon is vergrendeld:
      1. Open Instellingen > Algemeen.
      2. Tik op Achtergrond-app verversen, vind de Fitbit-app en zorg dat deze aanstaat.
    3. Bevestig dat je telefoon je locatie kan vaststellen:
      1. Open Instellingen > Privacy.
      2. Tik op Locatiediensten en zorg ervoor dat deze aanstaat.
      3. Zoek Fitbit in de app-lijst en zorg ervoor dat Locatietoegang toestaan is ingesteld op Altijd
  • Telefoons met Android en Windows 10
    Stappen om deze vereisten te verifiëren, zijn afhankelijk van je telefoonmodel. Als je niet zeker weet hoe je een stap moet voltooien, raadpleeg je de instructies die zijn verstrekt door de fabrikant van je telefoon.
    1. Bevestig dat je telefoon je activiteit kan volgen (meestal door ervoor te zorgen dat het gebruik van mobiele gegevens is ingeschakeld).
    2. Bevestig dat je telefoon je locatie kan blijven volgen terwijl deze is vergrendeld.
    3. Bevestig dat je telefoon je locatie kan vaststellen (meestal door Locatiediensten in te schakelen in je privacy-instellingen).

Hoe nauwkeurig zijn mijn gps-gegevens?

Ga voor meer informatie naar Hoe nauwkeurig zijn Fitbit-apparaten?

Kan ik mijn gps-gegevens downloaden?

Ga voor meer informatie naar Hoe exporteer ik mijn Fitbit-accountgegevens?

Waarom werkt gps niet op mijn Fitbit-apparaat?

Er zijn een paar redenen waarom gps mogelijk geen verbinding maakt. Bekijk de onderstaande informatie en controleer vervolgens de vereisten en stappen voor probleemoplossing.
  1. Omgevingsfactoren inclusief hoge gebouwen, dichte bebossing, steile heuvels en zelfs zware bewolking kunnen interfereren met de mogelijkheid van je apparaat of telefoon om verbinding te maken met gps-satellieten. Als het signaal wordt geblokkeerd, omdat je ondergronds bent of om een andere reden, werkt gps niet.
  2. Bevestig dat gps is ingeschakeld op je apparaat. Ga voor meer informatie naar Hoe schakel ik gps in voor een training op mijn Fitbit-apparaat?
  3. Schakel voor verbonden gps wifi op je telefoon uit, zodat je telefoon geen verbinding probeert te maken met beschikbare netwerken op je route.
  4. Controleer voor verbonden gps de volgende vereisten; probeer vervolgens, indien nodig, de stappen voor probleemoplossing.

Vereisten

1. Bluetooth op je telefoon is ingeschakeld en je apparaat is verbonden via de Bluetooth-instellingen van je telefoon.
  2. Je telefoon bevindt zich binnen 9 meter van je apparaat.
  3. Je apparaat kan synchroniseren met je telefoon. Ga voor meer informatie naar Hoe synchroniseren Fitbit-apparaten de gegevens?
  4. Je telefoon kan je locatie vaststellen en volgen. Ga voor meer informatie naar Hoe sta ik toe dat de Fitbit-app de gps-sensoren van mijn telefoon gebruikt?
  5. (Alleen voor Android) De Fitbit-app heeft toestemming om op de achtergrond te worden uitgevoerd op je telefoon. Ga voor meer informatie naar Wat moet ik weten over het gebruik van de Fitbit-app op mijn Android-telefoon?

Stappen voor probleemoplossing

1. Sluit de Fitbit-app geforceerd af en open deze opnieuw om de verbinding met je apparaat te vernieuwen. Als gps geen verbinding maakt, probeer je stap 2.
  2. Ga op je telefoon naar Instellingen >Bluetooth en schakel Bluetooth uit en vervolgens weer in. Als gps nog steeds geen verbinding maakt, probeer je stap 3.
  3. Start je telefoon opnieuw op.