Hoe gebruik ik Fitbit MobileTrack?

Article Text

Met MobileTrack kun je je statistieken bijhouden als je je Fitbit-apparaat thuis hebt gelaten.

Direct door naar:

Wat is Fitbit MobileTrack?

Met MobileTrack kun je de Fitbit-app gebruiken zonder Fitbit-apparaat. Het gebruikt de sensors van je telefoon om basale activiteitengegevens bij te houden, zoals stappen, afstand en verbrande calorieën. MobileTrack houdt geen verdiepingen, slaap of actieve minuten bij. Je kunt niet alleen je activiteiten bijhouden, maar je krijgt ook toegang tot andere app-functies zoals:
  • Voedsel bijhouden
  • Gewicht bijhouden
  • Fitnessdoelen stellen
  • Vrienden toevoegen
  • Topscores van vrienden
  • Vrienden toejuichen, aanmoedigen en berichten sturen

Welke telefoons ondersteunen Fitbit MobileTrack?

Ga voor de nieuwste lijst met apparaten die MobileTrack ondersteunen naar fitbit.com/devices. Fitbit voegt regelmatig ondersteuning voor nieuwe apparaten toe. Mocht je apparaat niet in de onderstaande lijst te vinden zijn, kom dan binnenkort terug.

Hoe kom ik aan Fitbit MobileTrack?

Download de Fitbit-app via de Apple App Store, de Google Play Store of de Microsoft Store en tik op Lid worden van Fitbit. Wanneer je wordt gevraagd welke tracker je instelt, kies je 'Nog geen Fitbit?' en volg je de instructies van MobileTrack.

Als je al een Fitbit-account hebt:

1. Log in op de Fitbit-app en tik op het tabblad Vandaag Afbeelding door gebruiker toegevoegd > je profielfoto.
  2. Tik op de optie om een nieuw apparaat in te stellen en volg de instructies voor MobileTrack.

Hoe registreert Fitbit MobileTrack mijn stappen?

Sensors in je telefoon met weinig vermogen houden je stappen bij en versturen de gegevens naar de Fitbit-app.

Hoe houdt Fitbit MobileTrack de afstand bij?

Je afgelegde afstand wordt berekend aan de hand van je paslengte. Standaard berekenen we je paslengte door je lengte en geslacht te gebruiken. Als je het idee hebt dat de berekende afstand niet nauwkeurig is, kun je je paslengte aanpassen aan de hand van de volgende instructies in Hoe meet en wijzig ik de paslengte voor mijn Fitbit-apparaat?

Hoe berekent Fitbit MobileTrack hoeveel calorieën ik heb verbruikt?

MobileTrack berekent het aantal verbrande calorieën aan de hand van je basaalmetabolisme (BMR), dat wordt berekend met de gegevens over lengte, gewicht, leeftijd en geslacht, die je hebt opgegeven toen je je Fitbit-account instelde. Ga voor meer informatie naar Hoe berekent Fitbit hoeveel calorieën ik heb verbruikt?

Werkt Fitbit MobileTrack ook als ik niet ben ingelogd op de Fitbit-app?

Ja. Zodra je MobileTrack hebt ingesteld, houdt je telefoon je stappen bij, ongeacht of je bent ingelogd op de app. Log in op de app als je je voortgang wilt bekijken.

Hoe lang slaat mijn telefoon gegevens op?

Je telefoon slaat altijd gegevens op van de afgelopen zeven dagen (inclusief vandaag). Als je meerdere weken of zelfs maanden geen internetverbinding hebt, slaat je telefoon je gegevens op totdat je weer verbonden bent met internet en je gegevens synchroniseert.

Hoe komt de stappeninformatie van mijn telefoon in de Fitbit-app terecht?

Wanneer je de Fitbit-app opent, worden de gegevens van je telefoon automatisch gesynchroniseerd met de app.

Maakt het uit waar ik mijn telefoon draag?

Nee. Telefoonfabrikanten hebben niet gezegd dat de locatie van je telefoon effect heeft op je stappenaantal.

Laatst bijgewerkt: February 25, 2020