Hoe registreer ik mijn geschatte zuurstofvariatie in de Fitbit-app?

Information

Article Text

Direct door naar:

Wat betekent geschatte zuurstofvariatie?

Geschatte zuurstofvariatie (EOV, Estimated Oxygen Variation) is een inschatting van de veranderingen in de zuurstofverzadiging van je bloed. De zuurstofverzadiging van je bloed is het percentage van het bloed dat met zuurstof wordt verzadigd. Dit ligt normaal gesproken tussen de 95 en 100%, wat betekent dat je bloed zo veel mogelijk zuurstof bevat. Het zuurstofgehalte in je bloed is over het algemeen relatief constant , ook tijdens het sporten of slapen. Als je stopt met ademhalen of andere longproblemen ervaart, kan het verzadigingsniveau dalen omdat er minder zuurstof binnenkomt in je lichaam (bron).

Houd er rekening mee dat je Fitbit-apparaat iniet bedoeld is voor medische doeleinden. Als je vragen of zorgen hebt over je gezondheid, neem dan contact op met een zorgprofessional.

Hoe volg ik geschatte zuurstofvariatie met mijn Fitbit-apparaat?

EOV-tracking is beschikbaar op de apparaten uit de Charge 3-, Ionic- en Versa-serie. Je Fitbit-apparaat registreert je EOV terwijl je slaapt met behulp van de rode en infrarode sensoren op de achterkant van het apparaat. De sensoren schijnen rood en infrarood licht op je huid en je bloedvaten en gebruiken de kleur van het licht dat terugkaatst om te bepalen hoeveel zuurstof je bloed bevat:

• Bloed met veel zuurstof is rood en reflecteert meer rood dan infrarood licht.
  • Bloed met weinig zuurstof heeft een wat blauwige rode kleur en reflecteert meer infrarood licht dan rood licht.

Draag je apparaat in bed en controleer 's ochtends je EOB-grafiek in de Fitbit-app. Raadpleeg voor instructies Hoe volg ik mijn geschatte zuurstofvariatie met mijn Fitbit-apparaat?

Afbeelding door gebruiker toegevoegd

Hoe volg ik mijn geschatte zuurstofvariatie met mijn Fitbit-apparaat?

1. Tik op het tabblad Vandaag Afbeelding door gebruiker toegevoegd in de Fitbit-app op de Slaap-tegel Afbeelding door gebruiker toegevoegd.
  2. Tik op een slaapregistratie (Fitbit Premium-gebruikers: tik op een slaapregistratie > Herstel) en veeg om de grafiek met de geschatte zuurstofvariatie te vinden.

Opmerking: Synchroniseer je Fitbit-apparaat elke morgen om de slaapstatistieken van de afgelopen nacht te bekijken.

Hoe lees ik mijn geschatte zuurstofvariatie af met mijn Fitbit-apparaat?

De grafiek met de geschatte zuurstofvariatie toont een schatting van de variaties van het zuurstofverzadigingsniveau van je bloed gedurende de nacht.

Afbeelding door gebruiker toegevoegd

Kleine variaties
tonen aan dat de geschatte zuurstofverzadingsniveaus constant zijn gebleven.

Afbeelding door gebruiker toegevoegd

Grote variaties
tonen aan dat de geschatte zuurstofverzadingsniveaus hebben gefluctueerd. Grote variatie in de grafiek kan erop wijzen dat er tijdens de slaap variaties of verstoringen zijn geweest in je ademhaling.
Als je vragen of zorgen hebt over je gezondheid, neem dan contact op met een zorgprofessional.

Afbeelding door gebruiker toegevoegd

Wat betekenen mijn resultaten in de grafiek met geschatte zuurstofvariatie in de Fitbit-app?

Kleine variaties in de zuurstofverzadingsniveaus zijn normaal (bron). Regelmatig voorkomende grote variaties in de grafiek met zuurstofverzadingsniveaus kunnen erop wijzen dat er tijdens je slaap verstoringen zijn geweest in je ademhaling. Verstoringen in de ademhaling kunnen ertoe leiden dat de variaties in de zuurstofverzadigingsniveaus van je bloed hoger zijn dan verwacht. Dit kan erop wijzen dat je lichaam niet voldoende zuurstof krijgt tijdens je slaap. Als je vaak grote variaties ziet, overweeg dan om hierover contact op met je arts, vooral als je symptomen ervaart zoals extreme moeheid, luid snurken of naar adem happen in je slaap.

Andere factoren, waaronder de positie van je arm en bepaalde lichamelijke kenmerken, kunnen invloed hebben op de metingen van de geschatte zuurstofvariatie, waardoor ze meer variatie lijken te vertonen. Zorg dat je Fitbit-apparaat strak en veilig om je pols zit. Ga voor meer informatie naar Hoe draag ik mijn Fitbit-apparaat?

Houd er rekening mee dat je Fitbit-apparaat iniet bedoeld is voor medische doeleinden. Als je vragen of zorgen hebt over je gezondheid, neem dan contact op met een zorgprofessional.

Kan de grafiek over geschatte zuurstofvariatie in de Fitbit-app bewerken?

Je kunt de EOV-grafiek niet rechtstreeks bewerken. Als je een slaapregistratie bewerkt, worden de tijden waarop je ging slapen en wakker werd wel aangepast op de EOV-grafiek. Ga voor meer informatie naar Hoe kan ik mijn slaap bijhouden met mijn Fitbit-apparaat?

Waarom zie ik geen grafiek met geschatte zuurstofvariatie in de Fitbit-app?

Als je regelmatig beweegt in je slaap, kan de beweging kan het licht onderbreken dat terugkaatst naar je sensor op je apparaat.

Als je EOV-gegevens wilt ontvangen, houd dan rekening met het volgende:
  • Zorg dat je Fitbit-apparaat strak en veilig om je pols zit voordat je gaat slapen. Ga voor meer informatie naar Hoe draag ik mijn Fitbit-apparaat?
  • Zorg dat je Fitbit-apparaat is opgeladen.
  • Je moet een apparaat hebben uit de Charge 3-, Ionic- of Versa-serie.
  • Je moet 3 uur of langer slapen.
Laatst bijgewerkt: April 6, 2020