Wat is mijn uurlijks Fitbit-activiteitsdoel?

Article Text
Blijf overdag actief met een uurlijks activiteitsdoel en herinneringen om te bewegen.

Direct door naar:

Wat is het uurlijks activiteitsdoel op mijn Fitbit-apparaat?

Om te beginnen is het je doel om minimaal 250 stappen per uur te zetten (wat een paar minuten lopen is) tussen 9.00 - 18.00 uur, 7 dagen per week. Je kunt de uren dat je doel wordt bijgehouden en je herinneringen ontvangt om te bewegen aanpassen.

Afbeelding door gebruiker toegevoegd

Om je doel te wijzigen, zie Hoe houd ik mijn gezondheids- en fitnessdoelen bij met de Fitbit-app?

Hoe wijzig ik het uurlijks activiteitsdoel op mijn Fitbit-apparaat?

Onderzoek toont aan dat langdurig zitten gepaard gaat met een hoger risico op gezondheidsproblemen, waaronder obesitas, verhoogde bloeddruk, hoge bloedsuikerspiegel en abnormale cholesterolwaarden (bron). Zelfs als je aan de dagelijkse bewegingsrichtlijnen voldoet, kan langdurig zitten je gezondheid beïnvloeden (bron). Elk uur een paar minuten bewegen kan helpen om de negatieve effecten van zitten te verminderen (bron).

Hoe zie ik hoeveel uur per dag ik mijn uurlijks activiteitsdoel heb bereikt?

Op de meeste apparaten kun je je voortgang op je pols bekijken in Fitbit Today Afbeelding door gebruiker toegevoegd:

1. Veeg vanaf de wijzerplaat omhoog om Fitbit Today te openen Afbeelding door gebruiker toegevoegd.
  2. Op de tegel uurlijkse activiteiten Afbeelding door gebruiker toegevoegd, zie je hoeveel stappen je dit uur hebt genomen.
  3. Veeg om te zien hoeveel uur je vandaag je doel hebt bereikt.
Je kunt ook meer leren over de tijd die je besteed aan bewegen versus zitten in de Fitbit-app:
  1. Tik op het tabblad Vandaag Afbeelding door gebruiker toegevoegd in de Fitbit-app en vervolgens op de tegel uurlijkse activiteiten Afbeelding door gebruiker toegevoegd.

Afbeelding door gebruiker toegevoegd
  2. Veeg in de grafiek bovenaan naar links om je langste stationaire periode (de langste periode die je zittend hebt doorgebracht) van iedere dag van de afgelopen week te zien.
  3. Tik op Vandaag om je langste stationaire periode van vandaag en het gemiddelde over 30 dagen te bekijken. De Verdeling over de hele dag toont het percentage van de dag dat je actief hebt doorgebracht versus inactief.

Afbeelding door gebruiker toegevoegd

Tellen alle bewegingen mee voor mijn uurlijks activiteitsdoel?

Je Fitbit-apparaat moet elk uur minimaal 250 stappen registreren om je doel te bereiken. Activiteiten die geen stappen bevatten, zoals draaien, tellen niet mee voor je doel. Let op: als je je doel mist, kun je dit niet goedmaken door het volgende uur extra stappen te nemen.

Wat is een bewegingsherinnering op mijn Fitbit-apparaat?

Een herinnering om te bewegen is een melding die je ertoe aanzet minstens 250 stappen per uur te nemen om je te helpen je uurlijks activiteitsdoel te behalen. Als je geen 250 stappen hebt genomen, verschijnt de herinnering 10 minuten vóór het uur (bijvoorbeeld om 10.50 uur) op je apparaat en trilt het apparaat. Let op: je ontvangt geen herinneringen tijdens het slapen.

Afbeelding door gebruiker toegevoegd

Kan ik veranderen wanneer ik herinneringen om te bewegen ontvang op mijn Fitbit-apparaat?

Als je wilt wijzigen wanneer je herinneringen om te bewegen ontvangt, wijzig je de uren of dagen van de week waarop je het uurlijks activiteitsdoel wilt bijhouden (bijvoorbeeld 10.00 uur tot 17.00 uur op weekdagen).

Om uw doel te wijzigen, zie Hoe houd ik mijn gezondheids- en fitnessdoelen bij met de Fitbit-app?

Hoe schakel ik herinneringen om te bewegen uit op mijn Fitbit-apparaat?

Schakel herinneringen om te bewegen uit in de Fitbit-app. Op de meeste apparaten kun je meldingen uitschakelen om tijdelijk geen herinneringen om te bewegen meer te ontvangen.

• Fitbit-app
    1. Afbeelding door gebruiker toegevoegd Tik op de tegel voor activiteit per uur Afbeelding door gebruiker toegevoegd op het tabblad Vandaag.
    2. Tik op het tandwielpictogram Afbeelding door gebruiker toegevoegd en schakel Bewegingsherinneringen in of uit.
  • fitbit.com-dashboard
    1. Klik op het tandwielpictogram Afbeelding door gebruiker toegevoegd > de afbeelding van je apparaat, vanaf het dashboard op Fitbit.com.
    2. Schakel onder Bewegingsherinneringen bewegingsherinneringen in of uit.

Waarom heb ik mijn uurlijks activiteitsdoel niet gehaald in de Fitbit-app?

Als de activiteitsstatistieken per uur op je apparaat niet overeenkomen met de statistieken in de Fitbit-app, moet je je Fitbit-apparaat synchroniseren.

Laatst bijgewerkt: November 19, 2019