Hoe volg ik mijn work-outs met mijn Fitbit-apparaat?

Article Text

Verbeter je work-outs met de Training-app Afbeelding door gebruiker toegevoegd op bepaalde Fitbit-apparaten.

De meeste apparaten houden automatisch verschillende trainingen bij, waaronder wandelen, hardlopen of een work-out op een crosstrainer. Ga voor meer informatie naar Hoe volg ik mijn activiteiten met mijn Fitbit-apparaat?

Op Versa 2 kun je Amazon Alexa ook vragen om een work-out voor je te beginnen. Ga voor meer informatie naar Hoe gebruik ik Alexa op mijn Fitbit Versa 2?

Direct door naar:

Welke work-outs kan ik bijhouden in de Training-app op mijn Fitbit-apparaat?

Er zijn 20 trainingen beschikbaar in de Training-app Afbeelding door gebruiker toegevoegd. Kies de optie die het beste bij je activiteit past (als je bijvoorbeeld deelneemt aan een spinningles, gebruik je Spinning). Als je training er niet bij staat, kies je Work-out.

Voeg maximaal 7 trainingen toe aan de lijst met snelkoppelingen. Ga voor meer informatie naar Kan ik de activiteiten op mijn Fitbit-apparaat opnieuw indelen?

Afbeelding door gebruiker toegevoegdAfbeelding door gebruiker toegevoegdAfbeelding door gebruiker toegevoegdAfbeelding door gebruiker toegevoegd
Afbeelding door gebruiker toegevoegdAfbeelding door gebruiker toegevoegdAfbeelding door gebruiker toegevoegdAfbeelding door gebruiker toegevoegd
Afbeelding door gebruiker toegevoegdAfbeelding door gebruiker toegevoegdAfbeelding door gebruiker toegevoegdAfbeelding door gebruiker toegevoegd
Afbeelding door gebruiker toegevoegdAfbeelding door gebruiker toegevoegdAfbeelding door gebruiker toegevoegdAfbeelding door gebruiker toegevoegd
Afbeelding door gebruiker toegevoegdAfbeelding door gebruiker toegevoegdAfbeelding door gebruiker toegevoegdAfbeelding door gebruiker toegevoegd

Kan ik de trainingssnelkoppelingen op mijn Fitbit-apparaat opnieuw indelen?

Voeg in de Fitbit-app of op fitbit.com maximaal 7 trainingen toe aan de lijst met snelkoppelingen. Voor de Ionic- en Versa-serie zijn alle oefeningen beschikbaar in de Training-app Afbeelding door gebruiker toegevoegd op je apparaat.

• Fitbit-app
    1. Tik op het tabblad Vandaag Afbeelding door gebruiker toegevoegd > je profielfoto > de afbeelding van je apparaat.
    2. Tik op Training-snelkoppelingen en breng je wijzigingen aan:
      • Tik op +Training-snelkoppeling om een training toe te voegen.
      • Als je een training wilt verwijderen, veeg je naar links op een snelkoppeling en tik je op Verwijderen (in Windows 10 tik je op het prullenbakpictogram).
      • Tik op Bewerken om de trainingen opnieuw in te delen. Houd een snelkoppeling ingedrukt en sleep die naar boven of beneden om de positie te veranderen.
    3. Synchroniseer je apparaat.
  • fitbit.com-dashboard
    1. Ga naar het dashboard op fitbit.com en klik op het tandwielpictogram Afbeelding door gebruiker toegevoegd.
    2. Klik op de afbeelding van je Fitbit.
    3. Klik op Training-snelkoppelingen > Bewerken en kies een training om aan je lijst met snelkoppelingen toe te voegen.
    4. Klik op Opslaan
    5. Als je de trainingen in de lijst met snelkoppelingen opnieuw wilt indelen, klik en sleep je de training om de positie te veranderen.
    6. Synchroniseer je apparaat.

Afbeelding door gebruiker toegevoegd

Hoe bekijk ik verschillende statistieken tijdens een work-out?

Tik in de Ionic- en Versa-serie op het scherm om verschillende statistieken tijdens je work-out te checken, waaronder verbrande calorieën, verstreken tijd en je hartslag en hartslagzone.

Afbeelding door gebruiker toegevoegd

Je kunt ook de statistieken aanpassen die op het scherm worden weergegeven:
  1. Open de Training-app Afbeelding door gebruiker toegevoegd op je horloge.
  2. Veeg door de lijst met activiteiten en vind de activiteit die je wilt aanpassen.
  3. Tik linksboven op het tandwielpictogram Afbeelding door gebruiker toegevoegdStatistieken aanpassen
  4. Stel je keuzes in voor de bovenste, middelste en onderste statistieken.
  5. Druk op de knop Terug om terug te keren naar het activiteitenscherm.
  6. Tik op het activiteitenvenster en tik vervolgens op het afspeelpictogram om de work-out te starten.

Hoe kan ik gps-gegevens vastleggen met mijn Fitbit-apparaat?

Gebruik de ingebouwde gps of verbonden gps, afhankelijk van je apparaat, om de gps-gegevens voor je work-outs vast te leggen, waaronder tempo, afstand en een kaart van je route. Alleen activiteiten waarbij je fysieke afstanden aflegt, zoals hardlopen, wandelen, hiken of fietsen, bieden gps-registratie.

Afbeelding door gebruiker toegevoegd

Ga voor meer informatie naar Hoe gebruik ik GPS op mijn Fitbit-apparaat?

Kan ik met mijn Fitbit-apparaat splits registreren tijdens het hardlopen?

Ontvang updates over de tijd en afstand op je Fitbit-apparaat tijdens een work-out.
  • Blaze, Charge-serie en Inspire HR
    1. Tik in de Fitbit-app op het tabblad Vandaag Afbeelding door gebruiker toegevoegd > je profielafbeelding > de afbeelding van je apparaat.
    2. Tik op Training-snelkoppelingen.
    3. Tik op Hardlopen.
    4. Kies je instellingen onder Rondes hardlopen.
    5. Synchroniseer je apparaat.
  • Ionic- en Versa-serie
    1. Open op je smartwatch de Training-app Afbeelding door gebruiker toegevoegd > veeg om een training te kiezen.
    2. Tik linksboven op het tandwielpictogram Afbeelding door gebruiker toegevoegd.
    3. Zoek Rondes weergeven en verander de instelling naar Automatisch.
    4. Zoek Automatische ronde-instellingen en kies het soort signaal en de frequentie.
    5. Druk op de knop Terug om terug te keren naar het activiteitenscherm.
    6. Tik op het activiteitenscherm en tik vervolgens op het afspeelpictogram om de work-out te starten.

Kan ik een work-out automatisch pauzeren wanneer ik stop met bewegen?

Als je stopt met bewegen tijdens een hardloop- of fietsactiviteit, zoals bij een verkeerslicht, pauzeert activiteitsregistratie automatisch op bepaalde Fitbit-apparaten terwijl je stilstaat (bekend als automatisch pauzeren). Je apparaat trilt om aan te geven dat activiteitsregistratie is gepauzeerd.

Afbeelding door gebruiker toegevoegd

Hervat het hardlopen of fietsen; je apparaat trilt dan opnieuw om aan te geven dat de registratie van activiteiten wordt hervat. Als je apparaat gedurende tien opeenvolgende minuten niet registreert dat je hardloopt, verschijnt er een bericht op je scherm waarin je gevraagd wordt of je wilt stoppen met de training.

Let op dat automatisch pauzeren bij hardlopen automatisch is ingeschakeld; bij fietsen moet je het zelf inschakelen.

Automatisch pauzeren in- of uitschakelen:
  1. Open de Training-app Afbeelding door gebruiker toegevoegd op je apparaat > Hardlopen
  2. Tik linksboven op het tandwielpictogram Afbeelding door gebruiker toegevoegd.
  3. Zoek Automatisch pauzeren en tik hierop om de instelling te veranderen.
  4. Druk op de knop Terug om terug te keren naar het activiteitenscherm.
  5. Tik op het activiteitenvenster en tik vervolgens op het afspeelpictogram om de work-out te starten.

Kan ik het scherm van mijn Fitbit-apparaat tijdens een work-out aanhouden?

Schakel de optie Scherm altijd aan in om te voorkomen dat het scherm tijdens een work-out wordt uitgeschakeld. Houd er rekening mee dat door deze functie de batterijduur van je apparaat korter wordt.

Afbeelding door gebruiker toegevoegd

Scherm altijd aan inschakelen:

1. Open de Training-app Afbeelding door gebruiker toegevoegd op je apparaat > veeg om een training te kiezen.
  2. Tik linksboven op het tandwielpictogram Afbeelding door gebruiker toegevoegd.
  3. Zoek Scherm altijd aan en tik hierop om de instelling te veranderen.
  4. Druk op de knop Terug om terug te keren naar het activiteitenscherm.
  5. Tik op het activiteitenscherm en tik vervolgens op het afspeelpictogram om de work-out te starten.

Hoe bedien ik muziek met mijn Fitbit-apparaat tijdens een work-out?

Op de Fitbit Ionic- en Fitbit Versa-serie* kun je tijdens een work-out de muziek bedienen die op je telefoon of in de Spotify-app wordt afgespeeld, of muziek die op je smartwatch is opgeslagen in de apps Pandora Afbeelding door gebruiker toegevoegd, Deezer Afbeelding door gebruiker toegevoegd en Muziek Afbeelding door gebruiker toegevoegd. Op de Fitbit Blaze kun je muziek bedienen die wordt afgespeeld op je telefoon.
  • Blaze
    1. Begin met een work-out op Blaze.
    2. Houd de bovenste knop ingedrukt om te zien welk nummer op je telefoon wordt afgespeeld en om de muziekbediening te openen. Ga voor meer informatie naar Hoe bedien ik muziek met mijn Fitbit-apparaat?
  • Ionic- en Versa-serie
    1. Start met het afspelen van muziek op je telefoon of op je apparaat. Als je muziek afspeelt die op je apparaat is opgeslagen, druk je op de knop Terug om terug te keren naar het scherm met de wijzerplaat.
    2. Open de Training-app Afbeelding door gebruiker toegevoegd en start een work-out.
    3. Veeg vanaf de bovenkant van het scherm omlaag en tik op het pictogram MuziekAfbeelding door gebruiker toegevoegd om de muziekbediening te openen. Ga voor meer informatie naar Hoe bedien ik muziek met mijn Fitbit-apparaat?

*Houd er rekening mee dat je geen muziek kunt opslaan op de Versa Lite Edition.

Hoe volg ik zwemactiviteiten met mijn Fitbit-apparaat?

Afhankelijk van je apparaat kun je het zwemmen automatisch bijhouden om vast te leggen hoeveel banen, hoelang, hoe ver en hoe snel je zwemt, of gebruik je de Training-app Afbeelding door gebruiker toegevoegd om realtime duur en andere statistieken te bekijken.

Afbeelding door gebruiker toegevoegd

Ga voor meer informatie naar Hoe volg ik zwemactiviteiten met mijn Fitbit-apparaat?

Hoe voltooi ik gepersonaliseerde work-outs met Fitbit Coach?

Voer, afhankelijk van je apparaat, een work-out uit met de Coach-app Afbeelding door gebruiker toegevoegd  op je smartwatch, of stream work-outs in de Fitbit Coach-app op je telefoon.

Afbeelding door gebruiker toegevoegd

Ga voor meer informatie naar Over Fitbit Coach

Kan ik trainingsgegevens van andere apps synchroniseren met mijn Fitbit-account?

Koppel een andere app, zoals Strava of Runkeeper, met je Fitbit-account om je work-outs op 1 plaats te volgen. Ga voor meer informatie naar Hoe houd ik mijn work-outs bij op mijn Fitbit-apparaat?
    Laatst bijgewerkt: April 6, 2020