Hoe gebruik ik Alexa op mijn Fitbit Versa 2?

Article Text
Bekijk de weersverwachting, stel timers en alarmen in, bedien je smart home-apparaten en meer door tegen Amazon Alexa op je Fitbit Versa 2 te spreken.

Direct door naar:

Hoe stel ik Alexa in op mijn Fitbit-smartwatch?

1. Tik vanaf het tabblad Vandaag Afbeelding door gebruiker toegevoegd in de Fitbit-app op je profielafbeelding > de afbeelding van je apparaat.
  2. Tik op Amazon Alexa > Inloggen met Amazon.
  3. Tik op Aan de slag.
  4. Log in op je Amazon-account of maak er, indien nodig, een aan.
  5. Lees wat Alexa kan doen en tik op Sluiten om terug te keren naar je apparaatinstellingen in de Fitbit-app.
Om de taal te wijzigen die Alexa herkent of om je Amazon-account los te koppelen:
  1. Tik vanaf het tabblad Vandaag Afbeelding door gebruiker toegevoegd in de Fitbit-app op je profielafbeelding > de afbeelding van je apparaat.
  2. Tik op Amazon Alexa en pas je instellingen aan.

Hoe communiceer ik met Alexa op mijn Fitbit-smartwatch?

1. Open de Alexa-app Afbeelding door gebruiker toegevoegd op je smartwatch.
Houd er rekening mee dat de Fitbit-app op de achtergrond moet worden uitgevoerd op je telefoon.
  1. Spreek je verzoek in.
Je hoeft geen 'Alexa' te zeggen voordat je zegt wat je verzoek is. Bijvoorbeeld:
  • Stel een timer in voor 10 minuten.
  • Stel een alarm in voor 8.00 uur.
  • Wat is de temperatuur buiten?
  • Herinner me eraan om het avondeten om 18.00 uur te maken
  • Hoeveel proteïne zit er in een ei?
  • Vraag Fitbit om een hardloopsessie te starten.*
  • Begin een fietstocht met Fitbit.*
*Als je Alexa wilt vragen om de Training-app op je smartwatch te openen, moet je de Fitbit-vaardigheid instellen voor Alexa. Ga voor meer informatie naar Hoe stel ik de Fitbit-vaardigheid voor Alexa in? Deze opdrachten zijn momenteel beschikbaar in het Engels en het Duits.

Houd er rekening mee dat Alexa niet op je smartwatch wordt geactiveerd als je 'Alexa' zegt. Je moet Alexa activeren voordat de microfoon in je smartwatch wordt ingeschakeld.

Hoe controleer ik de alarmen, herinneringen en timers die ik met Alexa heb ingesteld op mijn Fitbit-smartwatch?

1. Open de Alexa-app Afbeelding door gebruiker toegevoegd op je smartwatch.
  2. Tik op het pictogram voor meldingen Afbeelding door gebruiker toegevoegd rechtsboven en veeg naar links of rechts om te navigeren tussen alarmen, herinneringen en timers.
  3. Tik op een alarm om deze in of uit te schakelen. Om een herinnering of timer aan te passen of te annuleren, tik je op het Alexa-pictogram Afbeelding door gebruiker toegevoegd en zeg je wat je verzoek is.
Houd er rekening mee dat de alarmen en timers van Alexa losstaan van de alarmen die je instelt in de Alarmen-app Afbeelding door gebruiker toegevoegd of Timer-app Afbeelding door gebruiker toegevoegd.

Hoe schakel ik Alexa-meldingen op mijn Fitbit-smartwatch uit?

1. Open de app Instellingen Afbeelding door gebruiker toegevoegd > Alexa.
  2. Druk op de optie Niet storen om Alexa-meldingen in of uit te schakelen.

Luistert Alexa altijd op mijn Fitbit-smartwatch?

Nee. De microfoon in je smartwatch wordt alleen ingeschakeld wanneer je een functie gebruikt waarvoor je stem is vereist, zoals Alexa. De microfoon wordt uitgeschakeld wanneer Alexa reageert, wanneer je Alexa sluit of wanneer het scherm van je smartwatch wordt uitgeschakeld.

Verzamelt of gebruikt Fitbit mijn stemgegevens wanneer ik Alexa gebruik?

Nee. Fitbit verzamelt geen spraakgegevens of audioclips van je smartwatch.

Hoe schakel ik meer vaardigheden voor Alexa in op mijn Fitbit-smartwatch?

Installeer de Amazon Alexa-app op je telefoon voor extra functies. Met de app heeft je horloge toegang tot extra Alexa-vaardigheden. Houd er rekening mee dat niet alle vaardigheden werken met de Versa 2, omdat ze feedback als tekst op het scherm van het horloge moeten kunnen weergeven. De Versa 2 heeft geen luidspreker, dus je hoort Alexa niet reageren. Ga voor meer informatie over Alexa-vaardigheden naar amazon.com.

Wat moet ik doen als Alexa niet werkt op mijn Fitbit-smartwatch?

ProbleemOplossing
De Alexa-tegel verschijnt niet in mijn Fitbit-app.Alexa op Versa 2 wordt alleen in bepaalde landen ondersteund.
Ik kan me tijdens de installatie niet aanmelden bij mijn Amazon-account.
  1. Wis de cookies op je telefoon:
  2. Probeer Alexa opnieuw in te stellen in de Fitbit-app.
Fout 'Verbinding verbroken'
  • Houd je telefoon binnen 6 meter van je smartwatch.
  • Open de Fitbit-app op je telefoon en synchroniseer je smartwatch. De Fitbit-app moet op de achtergrond worden uitgevoerd op je telefoon om Alexa te laten werken.
Fout 'Geen internet'Zorg ervoor dat je telefoon toegang heeft tot internet, via wifi of een mobiel gegevenssignaal.
Fout 'Stel Alexa in'Volg de instructies in Hoe stel ik Alexa in op mijn Fitbit-smartwatch? Synchroniseer je smartwatch als je Alexa al hebt ingesteld.
Bij het instellen van een alarm of herinnering is mijn tijdzone onjuist.Om de tijdzone die Alexa gebruikt te wijzigen volg je de instructies op amazon.com.
Wanneer ik Alexa om een routebeschrijving vraag, kan Alexa mijn exacte locatie niet krijgen.Schakel Locatiediensten in:
  1. Sta de Fitbit-app toe om de locatie van je telefoon te gebruiken. Volg de instructies in Hoe sta ik toe dat de Fitbit-app de gps-sensoren van mijn telefoon gebruikt?
  2. Sta Alexa toe om de locatie van je telefoon te gebruiken. Volg de instructies op amazon.com om je locatie te zien. Zorg dat de locatieservices zijn ingeschakeld en dat de locatie van je apparaat correct is. Tik op een instelling om deze aan te passen.
Let op dat niet alle landen locatie-informatie ondersteunen.
Mijn herinnering laat niet zien of die terugkomt in de lijst met herinneringen op mijn smartwatch.Elke herinnering toont alleen de volgende keer dat je die ontvangt en niet of de herinnering terugkerend is of niet. De herinnering zal echter zoals verwacht terugkeren.
Mijn alarm, melding of herinnering heeft me niet gewaarschuwd.Laad de Versa 2 op en probeer het opnieuw. Als de batterij van je smartwatch minder dan 8% is, trilt je smartwatch niet.
Ik kan mijn alarm, herinnering of timer niet annuleren.

of

Mijn alarm, herinnering of timer verschijnt niet op mijn smartwatch.
Log uit bij Alexa en log dan opnieuw in:
  1. Tik vanaf het tabblad Vandaag Afbeelding door gebruiker toegevoegd in de Fitbit-app op je profielafbeelding > Versa 2-tegel.
  2. Tik op Amazon Alexa > Uitloggen.
  3. Tik nadat je bent uitgelogd op Amazon Alexa > Inloggen met Amazon. Volg de instructies om in te loggen.
  4. Probeer opnieuw je alarm, herinnering of timer te controleren of te annuleren.
Alexa gebruikt de verkeerde taal.Wijzig de taal die Alexa in de Fitbit-app gebruikt:
  1. Tik vanaf het tabblad Vandaag Afbeelding door gebruiker toegevoegd in de Fitbit-app op je profielafbeelding > Versa 2-tegel.
  2. Tik op Amazon Alexa.
  3. Tik bovenaan op de huidige taal die Alexa gebruikt en selecteer de gewenste taal.
Let op: als de taal van je Fitbit-apparaat verschilt van de taal die Alexa gebruikt, zie je mogelijk een combinatie van beide talen.
Alexa heeft moeite me te begrijpen.Als je onlangs bent gaan zwemmen of de Versa 2 nat is geworden, kan er water in de microfoon zitten. Wacht een paar minuten totdat de microfoon is opgedroogd en probeer dan opnieuw om Alexa te gebruiken.