Hoe volg ik zwemactiviteiten met mijn Fitbit-apparaat?

Direct door naar:

Welke zwemstatistieken kan ik bijhouden met mijn Fitbit-apparaat?

Houd met je Fitbit-apparaat automatisch bij hoelang en hoeveel banen je zwemt. Voer de lengte van het zwembad in om je afstand en tijdsduur te registreren. Ga voor instructies naar Hoe stel ik de lengte van het zwembad in voor mijn Fitbit-apparaat? Let op dat de hartslagregistratie is uitgeschakeld tijdens het zwemmen.

Hoe zie ik mijn Fitbit-zwemstatistieken?

Op sommige Fitbit-apparaten kun je op je pols een samenvatting na je trainingssessie bekijken.

Voor complete zwemstatistieken, bekijk je je trainingsgeschiedenis in de Fitbit-app. Ga naar het dashboard van de Fitbit-app en tik op de Training-tegel > Je meest recente zwemtraining.

Welke opties heb ik om het zwemmen bij te houden met mijn Fitbit-apparaat?

Afhankelijk van je apparaat kun je ervoor kiezen om het zwemmen automatisch bij te houden of kun je de zwemwork-out in de Training-app starten en stoppen.

Synchroniseer voor automatisch bijhouden het apparaat met de Fitbit-app, zodat je je statistieken in je trainingsgeschiedenis kunt bekijken.

Om de zwembadlengte in te stellen, raadpleeg je de instructies hieronder

Charge 3Flex 2InspireInspire HRIonic en VersaVersa Lite EditionVersa 2
Automatisch bijhouden: gezwommen banen, duur, afstand en tempo
Training-app gezwommen banen, duur, afstand en tempo
Training-app alleen duur

Hoe stel ik de lengte van het zwembad in voor mijn Fitbit-apparaat?

Voer de zwembadlengte in meters of yards in voordat je begint te zwemmen. Vergeet niet om de zwembadlengte bij te werken als je een zwembad met andere afmetingen gebruikt.

Als je de meeteenheid wilt veranderen die je gebruikt voor de zwembadlengte, ga je naar Hoe verander ik de meeteenheden op mijn Fitbit-apparaat?
  • Charge 3
    1. Open de Training-app op je apparaat > Zwemmen.
    2. Veeg omhoog en tik op Zwembadlengte.
  • Flex 2
    1. Zorg ervoor dat het automatisch bijhouden van zwemmen is ingeschakeld: Ga voor meer informatie naar Hoe volg ik mijn training en activiteiten met mijn Fitbit-apparaat?
    2. Tik in de Fitbit-app op het tabblad Vandaag Afbeelding door gebruiker toegevoegd en tik vervolgens op je profielfoto.
    3. Tik onder Instellingen op Geavanceerde instellingen > Zweminstellingen.
    4. Voer de zwembadlengte en meeteenheid (meters of yards) in.
  • Inspire HR
    1. Open de Training-app op je apparaat > Zwemmen.
    2. Veeg omhoog en tik op Zwembadinstellingen.
  • Ionic, Versa en Versa 2
    1. Open de Training-app op je apparaat > Zwemmen.
    2. Tik op het tandwielpictogram Afbeelding door gebruiker toegevoegd linksboven > Zwembadlengte.
  • Versa Lite Edition
    Om te beginnen is je zwembadlengte 25 meter. Als je de meeteenheid wilt veranderen in 25 yards voor zwemmen, ga je naar Hoe verander ik de meeteenheden op mijn Fitbit-apparaat?

Welke zwemslagen kan ik met mijn Fitbit-apparaat gebruiken?

Gebruik tijdens het zwemmen een van de vier meest gebruikte zwemslagen (vrije slag, rugslag, schoolslag en vlinderslag). We raden de vrije slag aan voor het beste resultaat.

Moet ik een goede zwemmer zijn om het zwemmen met mijn Fitbit-apparaat bij te houden?

Je Fitbit-apparaat registreert het zwemmen, zelfs als je een beginnend zwemmer bent. Dit betekent dat je ongeveer zes tot twaalf keer de lengte van het zwembad kunt zwemmen zonder dat je stopt om uit te rusten. Als je deze afstand niet kunt zwemmen, kun je inconsistenties in je zwemgegevens waarnemen, waaronder enkele banen die niet zijn meegeteld. Naarmate je zwemvaardigheid verbetert, zie je waarschijnlijk steeds minder inconsistenties in je gegevens.

Waarom worden met mijn Fitbit-apparaat banen geteld bij het zwemmen in open water?

Telkens als je zwemt, probeert je Fitbit-apparaat banen te herkennen. Daarom kun je na het zwemmen in open water nog steeds een geschat aantal banen zien.

Waarom lijken mijn Fitbit-gegevens niet correct te zijn?

Inconsistenties in je zwemgegevens kunnen door een van de volgende zaken worden veroorzaakt:

• Je hebt slechts een paar banen gezwommen
  • Je bent gestopt om meerdere keren uit te rusten of je bent in het midden van het zwembad gestopt met zwemmen
  • Je bent gestopt om langer dan 60 seconden uit te rusten na het zwemmen van een baan
  • Je hebt halverwege het zwembad van zwemslag verwisseld
  • Je hebt gezwommen met een zwemplank of zonder je armen te gebruiken
  • Je hebt korter gezwommen dan de minimale duur die nodig is voor automatische herkenning

Kan ik in diep water zwemmen met mijn Fitbit-apparaat?

De meeste Fitbit-apparaten zijn waterbestendig tot 50 meter. Ga voor informatie naar Kan ik zwemmen of douchen met mijn Fitbit apparaat?

Telt zwemmen met mijn Fitbit-apparaat mee voor mijn stappendoel?

Een zwemactiviteit telt mee voor je actieve minuten en aantal verbrande calorieën. Je verdient geen stappen met zwemmen.