Artikel

Waarom vraagt de Fitbit-app me om de locatieservices in te schakelen?

Information

 
Article Text
Als je je tracker instelt of synchroniseert met een Android-apparaat, wordt je gevraagd locatieservices in te schakelen. Elk apparaat is anders, maar je kunt de instelling meestal vinden onder Instellingen > Locatie.

Waarom heeft de Fitbit-app mijn locatie nodig?

Google heeft zijn toestemmingseisen vanaf Android OS 6.0 veranderd. Als gevolg hiervan is de locatietoestemming nodig om je Fitbit-apparaat te synchroniseren met je Android-apparaat.

Let op dat Fitbit je locatie niet volgt tenzij je een training of activiteit met gps vastlegt. Ga voor meer informatie naar Hoe gebruik ik gps op mijn Fitbit-apparaat?

Waarom is mijn Fitbit-apparaat gestopt met synchroniseren nadat ik de locatieservices heb uitgeschakeld?

Als de Fitbit-app je vraagt de locatieservices in te schakelen en je dat verzoek hebt geweigerd, is er een extra stap die je moet voltooien nadat je locatieservices hebt ingeschakeld. Om de Fitbit-app te laten weten dat die toestemming heeft tot locaties, ga je naar Instellingen > Apps > Fitbit > Toestemmingen (het exacte pad kan variëren afhankelijk van je telefoon).

Kan ik nog steeds de energiebesparende functies gebruiken?

Als je de energiebesparende functies gebruikt, kunnen je locatieservices mogelijk automatisch uitgeschakeld worden als je batterij leeg begint te raken. Je zou normaal moeten kunnen instellen en synchroniseren nadat je je telefoon weer hebt opgeladen.

Waar kan ik meer informatie vinden over Android-toestemmingen?

Het is voor de Fitbit-app nodig dat de locatieservicesoptie op je telefoon is ingeschakeld om de Bluetooth Low Energy-scans uit te voeren om je tracker te synchroniseren. Ga voor meer informatie over hoe je tracker synchroniseert naar Hoe synchroniseren Fitbit-apparaten de data?

Google heeft de vereiste locatie-toestemming toegevoegd om zorgen weg te nemen dat bluetooth-bakens kunnen worden gebruikt om zonder je toestemming je locatie te volgen tijdens een Bluetooth Low Energy-scan, zoals de scan die nodig is om je tracker te synchroniseren. Door de Fitbit-app toestemming te verlenen voor toegang tot je locatie, kan je tracker synchroniseren, maar je locatie wordt niet vastgelegd of gevolgd door Fitbit.

Bezoek voor meer informatie over bluetooth-technologie de Bluetooth Special Interest Group (SIG) op www.bluetooth.com

Voor details over de Google toestemmingsvereisten ga je naar Google's Android 6.0 Changes-document.

Laatst bijgewerkt: September 9, 2019
Ik vond dit artikel nuttig Ik vond dit artikel nuttig

Ik vond dit artikel niet nuttig Ik vond dit artikel niet nuttig

Vind kracht in aantallen

Deskundig advies en het laatste nieuws. Het is er allemaal.
Doorzoek de hulpforumsAlleen momenteel in het Engels ondersteund.

Laten we praten

Krijg ondersteuning