Wat moet ik weten over Fitbit Pay?

Article Text
Met Fitbit Pay Afbeelding door gebruiker toegevoegd kun je creditcards en bankpassen toevoegen aan bepaalde Fitbit-apparaten. Betaal contactloos met je Fitbit – ook in het buitenland.

Raadpleeg de Lijst met ondersteunde banken en vervoerders om te controleren of je pas geschikt is voor Fitbit Pay.

Direct door naar:

Welke Fitbit-apparaten ondersteunen Fitbit Pay?

Fitbit Pay werkt op de Fitbit Ionic, Fitbit Versa 2 en alle versies van de Fitbit Charge 3 en Fitbit Versa die een NFC-chip bevatten. Doe het volgende om te controleren of jouw Fitbit geschikt is voor Fitbit Pay:
  • Fitbit Versa: kijk op de achterzijde van het horloge en zoek naar “Fitbit Pay” in de tekst bij de hartslagsensor.
Afbeelding door gebruiker toegevoegd
  • Fitbit Charge 3: verwijder het onderste bandje en zoek naar “Fitbit Pay” op het uiteinde van de tracker.

Waar kan ik Fitbit Pay gebruiken?

Je kunt Fitbit Pay gebruiken voor de aanschaf van producten in winkels die contactloos betalen aanbieden of bij bepaalde vervoerssystemen. Zoek naar het volgende symbool op de betaalterminal om te controleren of de winkel Fitbit Pay ondersteunt:
Afbeelding door gebruiker toegevoegd

Gebruik Fitbit Pay op lezers van vervoerssystemen die contactloze betalingen met creditcard of betaalpas accepteren, zoals de veerboten en het Light Rail-netwerk van Sydney. Zie voor meer informatie Hoe gebruik ik Fitbit Pay om te betalen voor vervoer?

Hoe gebruik ik de wallet?

Het wallet-gedeelte van de Fitbit-app is de plek waar je betaalpasjes voor Fitbit Pay toevoegt of verwijdert, een standaardpas instelt, betaalmethodes configureert en recente aankopen bekijkt. Als je je Fitbit kwijtraakt, kun je voor extra beveiliging de erop geregistreerde pasjes blokkeren.

Tik om de wallet te openen op het tabblad Vandaag Afbeelding door gebruiker toegevoegd > je profielfoto > de afbeelding van je apparaat > Wallet

Hoe stel ik Fitbit Pay in?

Volg de onderstaande stappen of blader naar beneden om de (Engelstalige) video te bekijken.

Voeg om te beginnen ten minste 1 creditcard of bankpas van een deelnemende bank toe aan het wallet-gedeelte van de Fitbit-app:
  1. Tik terwijl je apparaat in de buurt is op het tabblad Vandaag Afbeelding door gebruiker toegevoegd en tik op je profielfoto.
  2. Tik op de afbeelding van je apparaat en tik vervolgens op de tegel Wallet
  3. Volg de instructies op het scherm om een betaalpas toe te voegen. In sommige gevallen kan de bank extra verificatie verlangen. Als je Fitbit Pay voor het eerst instelt, word je wellicht gevraagd een viercijferige pincode voor je apparaat in te stellen. Onthoud dat je telefoon ook met een toegangscode moet zijn beschermd.
  4. Nadat je een betaalpas hebt toegevoegd, volg je de instructies op het scherm om meldingen op je telefoon in te stellen (als dat nog niet is gebeurd) en de set-up te voltooien.
Je kunt tot 6 betaalpassen toevoegen aan de wallet (5 op de Charge 3). Stel in welke pas als standaardbetaalpas moet worden gebruikt op je apparaat.

Hoe kan ik betalen met Fitbit Pay?

Om met je Fitbit te betalen:

Alle klanten met uitzondering van die in Australië:
  1. Open het Fitbit Pay-scherm op je smartwatch:
    • Ionic- en Versa-serie: als je Fitbit Pay als je snelkoppeling voor knoppen hebt gekozen, houd je de knop op je smartwatch 2 seconden ingedrukt om deze te activeren. Veeg anders vanaf de bovenkant van het scherm omlaag en tik op het Fitbit Pay-pictogram Afbeelding door gebruiker toegevoegd.
    • Alle andere apparaten: als je klaar bent om te betalen, houd je de linkerknop op je Fitbit gedurende 2 seconden ingedrukt. Veeg naar het betalingsscherm als dat nog niet is weergegeven.
  2. Voer desgevraagd je viercijferige pincode in. Je standaardbetaalpas verschijnt op het scherm.
    Afbeelding door gebruiker toegevoegd
  3. Om te betalen met deze pas houd je je pols in de buurt van de betaalterminal. Om met een ander pasje te betalen: veeg op de Ionic- en Versa-serie (of tik op de Charge 3) om naar het gewenste pasje te zoeken. Houd je pols in de buurt van de betaalterminal.
    Afbeelding door gebruiker toegevoegd
  4. Zodra de betaling is goedgekeurd, gaat je Fitbit trillen en krijg je een bevestiging te zien op het scherm.
Als de betaalterminal Fitbit Pay niet herkent, zorg er dan voor dat je de Fitbit vlak bij het detectiegedeelte houdt en dat de winkelmedewerker weet dat je contactloos wilt betalen.
Onthoud dat het betalingsscherm verborgen kan zijn als je Fitbit Pay nog niet hebt ingesteld. Als je het betalingsscherm niet ziet, volg dan de instructies in Hoe stel ik Fitbit Pay in? om een betaalpas toe te voegen aan je wallet.
Klanten in Australië:
  1. Als je een creditcard of betaalpas van een Australische bank hebt, houd de Fitbit dan vlak bij de terminal om te betalen. Als de pas niet toebehoort aan een Australische bank, of als je wilt betalen met een pas die niet je standaardbetaalpas is, volg dan stappen 1-3 hierboven.
    Afbeelding door gebruiker toegevoegd
  2. Voer desgevraagd je viercijferige pincode in.
  3. Als het bedrag hoger is dan honderd Australische dollar, volg dan de instructies op de betaalterminal. Als je om een pincode wordt gevraagd, voer dan de pincode van de pas in (en niet die van je Fitbit).
Als de betaalterminal Fitbit Pay niet herkent, zorg er dan voor dat je de Fitbit vlak bij het detectiegedeelte houdt en dat de winkelmedewerker weet dat je contactloos wilt betalen.
Voor extra veiligheid moet je je Fitbit om je pols dragen om met Fitbit Pay te kunnen betalen.

Wat kan ik doen als mijn bank of kaart niet wordt ondersteund door Fitbit Pay?

In veel landen kun je een betaalapp gebruiken, zoals Revolut of boon. Download de app op je telefoon en verbind je bestaande bankrekening. Voeg je nieuwe digitale rekening toe aan je Fitbit-smartwatch door de instructies te volgen in Hoe stel ik Fitbit Pay in?

Voor meer informatie:

Hoe gebruik ik Fitbit Pay om te betalen voor vervoer?

Gebruik Fitbit Pay op lezers van vervoerssystemen die contactloze betalingen met creditcard of betaalpas accepteren om in en uit te checken. Volg de stappen in Hoe voer ik een betaling uit met Fitbit Pay? om met je apparaat te betalen.

Let op: Betaal met dezelfde kaart op je Fitbit-apparaat wanneer je in- en uitcheckt bij de lezers aan het begin en einde van je reis. Zorg dat je apparaat is opgeladen voordat je aan je reis begint.

Kan ik mijn Fitbit-apparaat gebruiken om in New York met OMNY te betalen?

Gebruik een willekeurige ondersteunde kaart in je wallet op OMNY-lezers bij bepaalde NYC MTA-stations en -bussen. Zie het gerelateerde artikel van MTA voor meer informatie over OMNY.
Als je met een American Express-kaart wil betalen die je voor 17 mei 2019 aan Fitbit Pay hebt toegevoegd, dien je de kaart uit je wallet te verwijderen en die vervolgens in te stellen alsof je hem voor het eerst toevoegt. Zie het Help-artikel van American Express voor meer informatie.

Kan ik mijn Fitbit-apparaat gebruiken om in Singapore voor vervoer te betalen?

Gebruik Fitbit Pay op treinen en bussen in Singapore. Zie de sectie Singapore in onze Lijst met ondersteunde banken en vervoerders voor een lijst met ondersteunde kaarten.
Als je met een Visa-kaart wilt betalen die je voor 26 februari 2019 aan Fitbit Pay hebt toegevoegd, dien je de kaart uit je wallet te verwijderen en die vervolgens in te stellen alsof je hem voor het eerst toevoegt. Neem contact op met je bank voor meer informatie als je nog steeds problemen ondervindt.

Hoe wijzig ik de standaard gebruikte pas op mijn Fitbit?

Als je klaar bent om te betalen, verschijnt de standaardbetaalpas op het scherm van je Fitbit. Om je standaardbetaalpas te wijzigen:
  1. Tik in de Fitbit-app op het tabblad Vandaag Afbeelding door gebruiker toegevoegd en tik vervolgens op je profielfoto.
  2. Tik op de afbeelding van je apparaat en tik vervolgens op de tegel Wallet
  3. Tik op de betaalpas die je als standaardbetaalpas wilt instellen.
  4. Tik op Als standaard instellen.

Hoe wijzig ik de volgorde van de betaalpassen op mijn Fitbit-apparaat?

De volgorde van de betaalpassen op je apparaat wijzigen:
  1. Tik in de Fitbit-app op het tabblad Vandaag Afbeelding door gebruiker toegevoegd en tik vervolgens op je profielfoto.
  2. Tik op de afbeelding van je apparaat en tik vervolgens op de tegel Wallet
  3. Tik op Bewerken.
  4. Houd de balken ingedrukt en versleep ze Afbeelding door gebruiker toegevoegd om de volgorde van de betaalpassen te wijzigen. De eerste betaalpas is als je standaardbetaalpas ingesteld.
  5. Klik op Klaar.

Moet ik een pincode invoeren om te kunnen betalen?

Tijdens het instellen van Fitbit Pay word je gevraagd een viercijferige pincode in te stellen.

Om een betaling te autoriseren moet je de pincode invoeren als je Fitbit Pay voor het eerst weer gebruikt na het apparaat te hebben afgedaan of als er sinds de vorige betaling 24 uur zijn verstreken.

Zie voor meer informatie Hoe gebruik ik de vergrendeling van mijn Fitbit-apparaat?

Moet ik mijn telefoon in de buurt houden om Fitbit Pay te kunnen gebruiken?

Je hoeft je telefoon niet in de buurt te houden om Fitbit Pay te kunnen gebruiken. Nadat je Fitbit Pay hebt ingesteld, kun je betalen met je Fitbit en je telefoon thuislaten.

Waar vind ik de lijst met transacties die ik gemaakt heb met Fitbit Pay?

Bij veel banken kun je de 3 meest recente Fitbit Pay-transacties bekijken in het wallet-gedeelte van de Fitbit-app.

Doe het volgende om deze transacties weer te geven:
  1. Tik op het tabblad Vandaag Afbeelding door gebruiker toegevoegd en tik vervolgens op je profielfoto.
  2. Tik op de afbeelding van je apparaat en tik vervolgens op de tegel Wallet
  3. Tik op de betaalpas die je aan je Fitbit hebt toegevoegd en veeg omhoog om je 3 meest recente transacties te bekijken.
Als deze mogelijkheid niet beschikbaar is voor je pas, of als je al je Fitbit Pay-transacties wilt bekijken, raadpleeg dan het rekeningoverzicht van je bank of creditcardmaatschappij.

Waarom werd mijn Fitbit Pay-transactie geweigerd?

Als je betaling werd geweigerd, neem dan contact op met je bank.

Is Fitbit Pay wel veilig?

Fitbit Pay bevat veel verschillende beveiligingsvoorzieningen. Fitbit Pay maakt gebruik van een algemeen geaccepteerd tokenplatform om ervoor te zorgen dat je pasgegevens nooit worden onthuld of met winkeliers of Fitbit zelf worden gedeeld. Voor Fitbit Pay moet je ook een persoonlijke, viercijferige pincode invoeren, als extra bescherming.

Hoe verwijder of blokkeer ik een pas vanuit Fitbit Pay?

Nadat je een pas in Fitbit Pay hebt verwijderd, wordt de pas uit je wallet verwijderd en kun je hem niet langer gebruiken om met je Fitbit mee te betalen. Als je je Fitbit weer terugvindt, kun je de pas weer toevoegen aan Fitbit Pay alsof je hem voor het eerst toevoegt.
  • Fitbit-app
    1. Tik op het tabblad Vandaag Afbeelding door gebruiker toegevoegd en tik vervolgens op je profielfoto.
    2. Tik op de afbeelding van je apparaat en tik vervolgens op de tegel Wallet
    3. Tik op de betaalpas die je wilt verwijderen.
    4. Tik op Kaart verwijderen.
  • Fitbit.com-dashboard
    1. Ga naar het dashboard op Fitbit.com en klik op het tandwielpictogram Afbeelding door gebruiker toegevoegd > de afbeelding van je apparaat.
    2. Klik op Fitbit Pay.
    3. Klik op Fitbit Pay deactiveren. Je pasjes worden verwijderd uit Fitbit Pay en kunnen niet langer worden gebruikt om met je Fitbit mee te betalen.
Als je je Fitbit tijdelijk kwijt denkt te zijn, kun je de toegevoegde pasjes blokkeren in plaats van verwijderen. Als je een pasje blokkeert, blijft hij in je wallet staan, maar kun je hem niet langer gebruiken om met je Fitbit mee te betalen. Zodra je de Fitbit weer terugvindt, kun je de pas deblokkeren om hem weer te kunnen gebruiken.

Om een pas te blokkeren:
  1. Tik in de Fitbit-app op het tabblad Vandaag Afbeelding door gebruiker toegevoegd en tik vervolgens op je profielfoto.
  2. Tik op de afbeelding van je apparaat en tik vervolgens op de tegel Wallet
  3. Tik op de betaalpas die je wil blokkeren.
  4. Tik op Kaart blokkeren
Om de pas te deblokkeren herhaal je de stappen hierboven en tik je op Kaart deblokkeren.

Wat moet ik doen als ik mijn Fitbit kwijtraak?

Als je je Fitbit kwijtraakt, kun je de pasjes die je met behulp van de wallet aan de Fitbit-app hebt toegevoegd verwijderen of blokkeren. Als je zowel je telefoon als je Fitbit verliest, kun je op een tablet, computer of andere telefoon inloggen op het dashboard op fitbit.com om de aan Fitbit Pay toegevoegde pasjes te verwijderen. Zie voor meer informatie Hoe verwijder of blokkeer ik een pas vanuit Fitbit Pay?

Er kan nog steeds worden betaald met de bankpasjes of creditcards zelf, dus neem contact op met je bank als je de pasjes bent kwijtgeraakt of als ze gestolen zijn.

Onthoud dat niemand je Fitbit kan gebruiken om mee te betalen zonder eerst je persoonlijke, viercijferige pincode in te voeren.

Hoe kan ik de pincode voor mijn Fitbit resetten?

Zie voor het resetten van de pincode van je Fitbit Hoe gebruik ik de vergrendeling van mijn Fitbit-apparaat?

Kan ik Fitbit Pay in het buitenland gebruiken?

Je kunt Fitbit Pay ook in het buitenland gebruiken, in winkels die contactloos betalen aanbieden. Onthoud dat er voor transacties in het buitenland extra tarieven kunnen gelden, afhankelijk van de voorwaarden van je bank.

Verdien ik punten of beloningen voor aankopen die ik doe met Fitbit Pay?

Als je aankopen doet met Fitbit Pay, blijf je de punten of beloningen verdienen die bij je creditcard of betaalpas horen.

Kan ik een cadeaubon gebruiken met Fitbit Pay?

Op dit moment werken cadeaubonnen nog niet met Fitbit Pay.

Ik wil mijn Fitbit aan iemand anders geven. Wat moet ik doen?

Zet de fabrieksinstellingen van je apparaat terug om alle apps en persoonlijke gegevens van het apparaat te verwijderen. Zie voor meer informatie Hoe wis ik mijn Fitbit-apparaat?

Ik heb de verkeerde pincode ingevoerd. Hoe ontgrendel ik mijn Fitbit met mijn telefoon?

Als je 10 keer de verkeerde pincode hebt ingevoerd, moet je je Fitbit-apparaat vanuit de Fitbit-app ontgrendelen. Zie voor meer informatie Hoe gebruik ik de vergrendeling van mijn Fitbit-apparaat?