Hoe beluister ik muziek en podcasts op mijn Fitbit-horloge?

Article Text
Met de muziek-app Afbeelding door gebruiker toegevoegd op de Fitbit Ionic- of Fitbit Versa-serie*, kun je voor enkele uren luisterplezier je favoriete nummers en podcasts gewoon op je pols opslaan en afspelen. Sluit je Bluetooth-koptelefoon of een ander audioapparaat aan om de nummers te beluisteren, nadat je afspeellijsten naar je horloge hebt gedownload.
*Deze functie is niet beschikbaar op de Fitbit Versa Lite Edition
Om afspeellijsten naar je horloge te downloaden, heb je een computer nodig met een wifi-verbinding en de gratis Fitbit Connect-app

Zie hieronder voor gedetailleerde instructies over het installeren van de apps en het downloaden van de afspeellijsten.

Onthoud dat je alleen maar bestanden kunt overbrengen die van jou zijn of waarvoor je geen licentie nodig hebt.

Voor informatie over hoe je de Deezer-app Afbeelding door gebruiker toegevoegd kunt gebruiken om afspeellijsten naar je horloge te downloaden, ga je naar Hoe beluister ik Deezer-afspeellijsten op mijn Fitbit-horloge?

Als je in de Verenigde Staten woont, kun je ook de Pandora-app Afbeelding door gebruiker toegevoegd gebruiken om zenders naar je horloge te downloaden. Ga voor meer informatie naar Hoe luister ik naar Pandora-zenders op mijn Fitbit-horloge?

Direct door naar:

Welke soorten muziek en podcast-bestanden kan ik downloaden naar mijn Fitbit-horloge?

Welke muziek- en postcastbestanden je kunt downloaden naar je horloge, hangt ervan af of je een PC of een Mac gebruikt. Let op dat enkele oudere nummers mogelijk niet overgebracht kunnen worden in verband met copyrightbescherming (DRM-encryptie genoemd).

PC:
  • MP3-bestanden
  • MP4-bestanden met AAC-audio
  • WMA-bestanden
Mac:
  • MP3-bestanden
  • MP4-bestanden met AAC-audio

Kan ik nummers die ik download, overbrengen via streamingdiensten?

Je kunt muziek die je hebt gekocht overbrengen. Op dit moment kun je geen nummers overbrengen die je via betaalde streamingdiensten, zoals Apple Music en Microsoft Groove, hebt gedownload. Als je een betaald Deezer-abonnement hebt, kun je de Deezer-app Afbeelding door gebruiker toegevoegd gebruiken om de afspeellijsten naar je horloge te downloaden. Ga voor meer informatie naar Hoe luister ik naar Deezer-afspeellijsten op mijn Fitbit-horloge? Als je in de Verenigde Staten woont, kun je ook de Pandora-app Afbeelding door gebruiker toegevoegd gebruiken om zenders te downloaden om offline te luisteren. Ga voor meer informatie naar Hoe luister ik naar Pandora-zenders op mijn Fitbit-horloge?

Hoeveel nummers en podcasts kan ik op mijn Fitbit-horloge opslaan?

Afhankelijk van de bestandsgrootte, kun je wel meer dan 300 nummers en podcasts op je horloge opslaan. Een podcast van 60 minuten neemt bijvoorbeeld meer ruimte in dan een nummer van 3 minuten.

Hoe kan ik afspeellijsten downloaden naar mijn Fitbit-horloge?

Als je muziek en podcasts naar je horloge wilt downloaden, maak dan minstens één afspeellijst met nummers of podcasts in iTunes of Windows Media Player om naar je horloge te downloaden.
Als je iTunes gebruikt, zorg er dan voor dat je de app toestemming geeft afspeellijsten met je horloge te delen:
open iTunes op je computer > Bewerken > Voorkeuren > Geavanceerd > iTunes-bibliotheek-XML delen met andere programma's > OK.
Kies je apparaat om muziek over te brengen naar je horloge.
  • Mac

Deel 1

Begin hier als je voor het eerst afspeellijsten downloadt naar je horloge. Als je al eerder afspeellijsten hebt gedownload, kun je direct doorgaan naar Deel 2 om nieuwe muziek en podcasts te downloaden.

Verbinding maken met wifi

Zorg ervoor dat je horloge en je Mac verbinding kunnen maken met hetzelfde Wi-Fi-netwerk:

1. Tik in de Fitbit-app op het tabblad Vandaag Afbeelding door gebruiker toegevoegd > je profielafbeelding > de afbeelding van je apparaat.
    2. Klik op Wifi-instellingen.
    3. Tik op Netwerk toevoegen en volg de instructies op het scherm om je wifi-netwerk toe te voegen of controleer de netwerklijst om er zeker van te zijn dat dit al in de lijst staat.
    4. Tik op de netwerknaam > Verbinden.
    5. Klik op het Wi-Fi-symbool Afbeelding door gebruiker toegevoegd op je scherm om te zien op welk netwerk je computer zit. Maak verbinding met hetzelfde wifinetwerk als je smartwatch.
    Als je problemen ondervindt bij het verbinden van je horloge met Wi-Fi, ga je naar Waarom kan mijn Fitbit-horloge geen verbinding maken met Wi-Fi?

Fitbit Connect installeren

Installeer de gratis softwareapplicatie Fitbit Connect, waarmee je muziek en podcasts van je iTunes-bibliotheek naar je horloge kunt downloaden.
    1. Ga op je Mac naar http://www.fitbit.com/setup.
    2. Scrol naar beneden en klik op de optie Voor Mac downloaden.
    3. Dubbelklik op Fitbit Connect.pkg installeren. Het Fitbit Connect-installatieprogramma wordt geopend.
    4. Klik op Doorgaan om door het installatieprogramma te gaan.
    5. Als het Fitbit Connect-venster verschijnt, ga je door met Deel 2.

Deel 2

1. Voor de beste resultaten synchroniseer je je smartwatch in de Fitbit-app en vervolgens schakel je Bluetooth tijdelijk uit op je telefoon en computer.
    2. Sluit je smartwatch aan op de oplader.
    3. Klik op Mijn muziek beheren in het Fitbit Connect-venster op je computer.
    4. Log in op je Fitbit-account, als hierom gevraagd wordt.
    5. Open de Muziek-app Afbeelding door gebruiker toegevoegd op je horloge en tik op Muziek overbrengen. Let op dat je misschien naar beneden moet scrollen om de knop Overzetten te zien.
      Afbeelding door gebruiker toegevoegd
    6. Wacht even tot je horloge verbinding heeft gemaakt. Houd er rekening mee dat het soms een minuut of twee kan duren.
    7. Indien gevraagd, volg je de instructies op het scherm van je Mac om de afspeellijsten te kiezen die je naar je horloge wilt downloaden. Nadat je een afspeellijst hebt gekozen, start het downloaden automatisch. Als de afspeellijst niet verschijnt, klik je op het vernieuwen-pictogram en probeer je het opnieuw.
    8. Let op dat als het een paar minuten duurt om je eerste afspeellijst te kiezen, de wifiverbinding verbroken kan worden om je batterij te besparen. Tik nogmaals op de knop Muziek overzetten om opnieuw verbinding te maken en ga verder met het kiezen van afspeellijsten.
    Als je wilt zien hoe het overbrengen van muziek plaatsvindt, kun je onze video bekijken (Alleen Engels).

• Windows-pc

Deel 1

Begin hier als je voor het eerst afspeellijsten downloadt naar je horloge. Als je al eerder afspeellijsten hebt gedownload, kun je direct doorgaan naar Deel 2 om nieuwe muziek en podcasts te downloaden.

Verbinding maken met wifi

Zorg ervoor dat je horloge en je PC verbinding hebben met hetzelfde Wi-Fi-netwerk:

1. Tik in de Fitbit-app op het tabblad Vandaag Afbeelding door gebruiker toegevoegd > je profielafbeelding > de afbeelding van je apparaat.
    2. Klik op Wifi-instellingen.
    3. Tik op Netwerk toevoegen en volg de instructies op het scherm om je wifi-netwerk toe te voegen of controleer de netwerklijst om er zeker van te zijn dat dit al in de lijst staat.
    4. Tik op de netwerknaam > Verbinden.
    5. Klik op het Wi-Fi-symbool Afbeelding door gebruiker toegevoegd op je scherm om te zien op welk netwerk je computer zit. Maak verbinding met hetzelfde wifinetwerk als je smartwatch.
    Als je problemen ondervindt bij het verbinden van je horloge met Wi-Fi, ga je naar Waarom kan mijn Fitbit-horloge geen verbinding maken met Wi-Fi?

Fitbit Connect installeren

Installeer de gratis softwareapplicatie Fitbit Connect, waarmee je muziek en podcasts uit je iTunes-bibliotheek of Windows Media Player naar je horloge kunt downloaden.
    1. Ga naar http://www.fitbit.com/setup op je PC.
    2. Scrol naar beneden en klik op de optie voor Windows downloaden.
    3. Dubbelklik op Fitbit Connect.pkg installeren. Het Fitbit Connect-installatieprogramma wordt geopend.
    4. Klik op Doorgaan om door het installatieprogramma te gaan.
    5. Als het Fitbit Connect-venster verschijnt, ga je door met Deel 2.

Deel 2

1. Voor de beste resultaten synchroniseer je je smartwatch in de Fitbit-app en vervolgens schakel je Bluetooth tijdelijk uit op je telefoon en computer.
    2. Sluit je smartwatch aan op de oplader.
    3. Open Fitbit Connect op je computer en kies Mijn muziek beheren.
    4. Log in op je Fitbit-account, als hierom gevraagd wordt.
    5. Open de Muziek-app Afbeelding door gebruiker toegevoegd op je horloge en tik op Muziek overbrengen. Let op dat je misschien naar beneden moet scrollen om de knop Overzetten te zien.
      Afbeelding door gebruiker toegevoegd
    6. Wacht even tot je horloge verbinding heeft gemaakt. Houd er rekening mee dat het soms een minuut of twee kan duren.
    7. Als hierom gevraagd wordt, volg je de instructies op het scherm van je computer om de afspeellijsten te kiezen die je naar je smartwatch wilt downloaden. Nadat je een afspeellijst hebt gekozen, start het downloaden automatisch.
    8. Let op dat als het een paar minuten duurt om je eerste afspeellijst te kiezen, de wifiverbinding verbroken kan worden om je batterij te besparen. Tik nogmaals op de knop Muziek overzetten om opnieuw verbinding te maken en ga verder met het kiezen van afspeellijsten.

Hoe beluister ik muziek en podcasts op mijn Fitbit-horloge?

Muziek en podcasts beluisteren:
  1. Als je tenminste één afspeellijst hebt gedownload, verbind je een Bluetooth-audioapparaat met je horloge, zoals een Fitbit Flyer-koptelefoon of een Bluetooth-speaker. Ga voor meer informatie naar Hoe verbind ik Bluetooth-audioapparaten met mijn Fitbit-horloge?
  2. Open de Muziek-app Afbeelding door gebruiker toegevoegd op je horloge en tik op een afspeellijst. Als je meerdere afspeellijsten hebt gedownload, moet je misschien naar beneden scrollen om de lijst die je wilt te vinden.
  3. Tik op een nummer en tik vervolgens op de afspeelknop.
Open de muziekbediening om een ander nummer te kiezen of het volume te regelen. Houd vanaf een willekeurig scherm de terugknop ingedrukt en veeg naar rechts op je horloge om naar het muziekbedieningsscherm te gaan in plaats van de Muziek-app te openen.

Hoe verwijder of beheer ik afspeellijsten op mijn Fitbit-horloge?

Kies voor het verwijderen van afzonderlijke afspeellijsten of alle persoonlijke muziek die op je horloge is opgeslagen. Kies op je computer welke afspeellijsten je wilt verwijderen of gebruik de Fitbit-app op je telefoon om alle opgeslagen muziek van je horloge te verwijderen zonder dat je verbinding hoeft te maken met Wi-Fi. Je kunt tegelijkertijd nieuwe afspeellijsten toevoegen en bestaande verwijderen.

Afzonderlijke afspeellijsten verwijderen

1. Sluit je smartwatch aan op de oplader.
  2. Open Fitbit Connect op je computer > Mijn muziek beheren.

Let op dat je horloge en computer verbinding moeten hebben met hetzelfde Wi-Fi-netwerk.
  3. Open de Muziek-app Afbeelding door gebruiker toegevoegd op je horloge en tik op Muziek overbrengen. Let op dat je misschien naar beneden moet scrollen om de knop Overzetten te zien.
  4. Wacht even tot je horloge verbinding heeft gemaakt. Als je horloge verbinding heeft, zie je op je computerscherm een overzicht van de afspeellijsten die je naar je horloge hebt gedownload.
  5. Klik op het selectievakje naast de afspeellijst(en) die je wilt verwijderen. Het bijwerken begint meteen.

Alle muziek verwijderen

1. Tik in de Fitbit-app op het tabblad Vandaag Afbeelding door gebruiker toegevoegd > je profielafbeelding > de afbeelding van je apparaat.
  2. Tik op Media Persoonlijke muziek.
  3. Tik op Alle persoonlijke muziek verwijderen

Waarom kan ik geen afspeellijsten naar mijn Fitbit-horloge downloaden?

Als je problemen ondervindt met het downloaden van je afspeellijsten, bekijk je de stappen voor probleemoplossing in Waarom kan ik geen muziek en podcasts downloaden naar mijn Fitbit-horloge?

Moet ik mijn telefoon in de buurt houden om naar muziek en podcasts te kunnen luisteren?

Je kunt je telefoon thuislaten. Nadat je je afspeellijsten hebt gedownload en een Bluetooth-audioapparaat op je horloge hebt aangesloten, kun je de nummers overal beluisteren.

Hoe regel ik muziek op mijn Fitbit-horloge?

Ga voor meer informatie over de muziekcontrole naar Hoe bedien ik muziek met mijn Fitbit-apparaat?

Waarom kan ik mijn persoonlijke afspeellijsten niet downloaden in Microsoft Groove?

Microsoft Groove ondersteunt geen toegang tot je afspeellijst voor een app van derden. Download in plaats daarvan afspeellijsten uit Windows Media Player naar je horloge.

Waarom kan de muziekdienst van Fitbit mijn afspeellijsten niet vinden?

Als je muziek buiten de muziekmap op je computer opslaat, is het mogelijk dat onze muziekservice je bestanden niet vindt. Voeg je mappen toe aan de lijst met mappen waarin de muziekservice zoekt, zodat je afspeellijst wordt gevonden.

Mappen toevoegen:
  1. Open Fitbit Connect op je computer en kies Mijn muziek beheren.
  2. Klik op het tandwielpictogram Afbeelding door gebruiker toegevoegd in de rechterbovenhoek > Geavanceerde instellingen.
  3. Klik op de + om de mappen waar je je muziek opslaat toe te voegen aan de lijst met muziekmappen en klik op OK.
  4. Controleer of onze muziekservice je afspeellijsten kan vinden. Zo niet, dan moet je mogelijk meer mappen toevoegen.