Wat moet ik weten over het gebruik van de Fitbit-app op mijn Android-telefoon?

Information

Article Text

Ga voor de nieuwste lijst met apparaten die de Fitbit-app voor Android ondersteunen naar Welke telefoons en tablets kan ik gebruiken met mijn Fitbit-horloge of -tracker?

Direct door naar:

Waarom moet de Fitbit-app op mijn Android-telefoon op de achtergrond worden uitgevoerd?

De Fitbit-app wordt op de achtergrond uitgevoerd om je verbonden te houden met bepaalde Fitbit-appfuncties, zoals gehele dag-synchroniseren, verbonden gps en appmeldingen van je telefoon.

Als de Fitbit-app niet op de achtergrond wordt uitgevoerd, merk je problemen met appfuncties op, zoals:

• Vertraagde of ontbrekende meldingen van je telefoon
  • Gehele dag-synchroniseren synchroniseert niet met je Fitbit-apparaat
  • Verbonden gps verliest verbinding
  • Apps worden niet consistent uitgevoerd of bijgewerkt op je Fitbit-apparaat
  • Firmware-updates worden niet voltooid op je Fitbit-apparaat

Als je ervoor kiest de Fitbit-app niet op de achtergrond uit te voeren, kun je je Fitbit-apparaat nog steeds handmatig synchroniseren door de Fitbit-app te openen. Ga voor meer informatie naar Hoe synchroniseren Fitbit-apparaten hun gegevens?

Houd er rekening mee dat alle apps die op de achtergrond worden uitgevoerd invloed hebben op de levensduur van je batterij.

Hoe gebruik ik de Fitbit-app op mijn Huawei P20 Lite-telefoon?

Controleer de volgende instellingen om de Fitbit-app op je Huawei P20 Lite-telefoon te gebruiken:

1. Open de app Instellingen > Apps en meldingen > Apps.
  2. Tik op Fitbit > Batterij.
  3. Schakel de optie Stroomintensieve herinnering uit.
  4. Tik op Starten.
  5. Schakel de optie Automatisch beheren uit en schakel de opties Automatisch starten, Secundaire start en Uitvoeren op de achtergrond in.
  6. Tik op OK.

Let op: Je kunt een bericht te zien krijgen over energieverbruik en het scannen van apps op de achtergrond. Als je deze stappen volgt, kan de Fitbit-app niet op de achtergrond worden uitgevoerd en werken bepaalde functies mogelijk niet correct. Herhaal de bovenstaande stappen om de Fitbit-app op de achtergrond uit te voeren.

Wat zijn enkele tips voor het gebruik van de Fitbit-app op mijn Android-telefoon?

Om ervoor te zorgen dat je Fitbit-apparaat meldingen synchroniseert en ontvangt van je Android-telefoon, open je de Instellingen-app op je telefoon en bevestig of pas je de volgende instellingen aan:

• Achtergrondbeperkingen of -limieten uitschakelen:
    1. Ga naar Apps en meldingen > Fitbit-app
    2. Tik Achtergrondbeperkingen of Achtergrondlimieten om de instelling uit te schakelen.
  • Batterijlimieten uitschakelen:
    1. Ga naar Apps > Fitbit-app > Geavanceerd > Batterij > Batterijoptimalisatie.
    2. Verander de weergave in Alle apps.
    3. Zoek de Fitbit-app en kies voor Niet geoptimaliseerd.
  • Schakel locatieservices in en geef de Fitbit-app toegang tot je locatie. Ga voor meer informatie naar Waarom vraagt de Fitbit-app me om de locatieservices in te schakelen?

Waarom heb ik problemen met de Fitbit-app op mijn Android-telefoon?

Sommige klanten kunnen de volgende problemen ondervinden, afhankelijk van hun telefoon:

ApparaatBekend probleemOS
Motorola- en Nexus-apparatenJe moet je telefoon mogelijk opnieuw opstarten nadat je een nieuwe versie van de Fitbit-app hebt geïnstalleerd.5.0+
Motorola Moto XHet is mogelijk dat je problemen ondervindt bij het versturen van versleutelde oproep-, sms- of agendameldingen. Ga voor meer informatie naar Mijn Fitbit-apparaat ontvangt geen meldingen van mijn telefoon.
Samsung S4Je kunt geen logboeken van de Fitbit-app naar de Fitbit Klantenservice verzenden.
Samsung S5 en S6, Samsung Note 5Je kunt mogelijk geen muziekbeheer met Fitbit Blaze gebruiken.
HTC One M7, M8, M9Het is mogelijk dat je geen versleutelde oproep-, sms- of agendameldingen kunt ontvangen. Ga voor meer informatie naar Mijn Fitbit-apparaat ontvangt geen meldingen van mijn telefoon.

Als je een Fitbit Charge hebt, kun je niet synchroniseren na een firmware-update. Installeer je apparaat opnieuw met behulp van een computer en werk de firmware bij.

Sony Xperia Z en Z1Het is mogelijk dat je niet kunt synchroniseren als je zowel Bluetooth als wifi hebt aanstaan.5.0+

Waarom ontvang ik een Fitbit synchronisatie-servicemelding?

Vanaf Android 8.0 heeft Google de manier waarop je wordt geïnformeerd over apps die op de achtergrond uitgevoerd worden op je telefoon veranderd. Als je een telefoon met Android 8.0+ hebt, ontvang je een Fitbit synchronisatie-melding op je telefoon om je te laten weten dat de Fitbit-app op de achtergrond wordt uitgevoerd. Je ziet deze melding zelfs als je de Fitbit-app sluit.

De melding blijft op je telefoon staan, tenzij je ervoor kiest om deze te verbergen. Raadpleeg voor meer informatie de instructies hieronder.

Welke acties kan ik ondernemen in de Fitbit synchronisatie-servicemelding?

Wanneer je de Fitbit synchronisatie-servicemelding opent, zie je wanneer je voor het laatst je Fitbit-apparaat hebt gesynchroniseerd, evenals opties om je Fitbit-apparaat te synchroniseren zonder de app te openen of rechtstreeks naar bepaalde functies in de app te gaan.

De melding biedt ook een snelkoppeling naar de Instellingen-app van je telefoon zodat je de meldingen die je van de Fitbit-app op je telefoon ontvangt, kunt aanpassen. Als je de Instellingen-app wilt openen, houd je de melding ingedrukt en tik je op Alle categorieën.

Kan ik de Fitbit synchronisatie-servicemelding verbergen?

Om de Fitbit synchronisatie-servicemelding te verbergen:

1. Houd de melding ingedrukt.
  2. Schakel de melding uit.
  3. Klik op Klaar. De Fitbit-app wordt nog steeds uitgevoerd in de achtergrond, maar je ontvangt geen meldingen meer.

Als je de Fitbit synchronisatie-servicemelding verbergt, ontvang je een andere melding van het Android-besturingssysteem die je laat weten dat de Fitbit-app gebruikmaakt van batterijbronnen. Alle apps die op de achtergrond worden uitgevoerd, beïnvloeden de levensduur van je batterij.

Om de Batterijgebruik-melding te verbergen:

1. Veeg naar beneden op je telefoon om je meldingen te zien zodat de Batterijgebruik-melding volledig zichtbaar is.
  2. Houd de melding ingedrukt en zet hem vervolgens uit.
  3. Klik op Klaar

Zijn de meldingen die worden verstuurd van mijn Android-telefoon versleuteld?

Op bepaalde Fitbit-apparaten zijn alle meldingen versleuteld. Ga voor meer informatie naar Hoe ontvang ik meldingen van mijn telefoon op mijn Fitbit-apparaat?

Versleuteling beschermt gegevens zodat ze vertrouwelijk blijven. Wanneer gegevens worden versleuteld, worden deze gegevens onleesbaar voor niet-geautoriseerde personen die er toegang toe krijgen. Als een melding niet is versleuteld, kan de zichtbare tekst op je Fitbit-apparaat mogelijk worden afgeluisterd met afluisterapparatuur. Als een persoon Bluetooth-transmissies probeert te onderscheppen, kan het zijn dat hij of zij de inhoud van de melding kan zien. Je persoonlijke informatie die is opgeslagen bij Fitbit is altijd versleuteld.

Waarom ontvang ik toegangsaanvragen van de Fitbit-app op mijn Android-telefoon?

Als je alle functies in de Fitbit-app wilt gebruiken, moet je op Android-telefoons (OS 6.0+) de Fitbit-app toestemming geven voor toegang tot bepaalde functies op je telefoon. Als je bijvoorbeeld Fitbit-statistieken wilt toevoegen aan een foto, heeft de Fitbit-app toegang tot je camera nodig.

Hoe sta ik toe dat de Fitbit-app toegang tot functies op mijn telefoon heeft?

Geef de Fitbit-app toegang tot telefoonfuncties in uw telefooninstellingen. Tik op Instellingen > Apps > Fitbit > Toestemmingen

Als je er niet zeker van bent hoe je de instellingen op je telefoon kunt verifiëren of aanpassen, raadpleeg je de fabrikant van de telefoon.

Welke Fitbit-appfuncties hebben toegang tot mijn telefoon nodig?

TelefoonfunctieFitbit-appfuncties
AgendaAgendameldingen ontvangen
Camera, opslag (inclusief foto's, media en bestanden)Een trainingsprestatie delen
Een barcode scannen
LocatiesJe Fitbit Surge instellen
Synchroniseer je Fitbit-apparaat
GPS-tracking met MobileRun
TelefoonVrienden toevoegen
Meldingen inkomende oproep ontvangen
Sms (tekst)-berichtenTekstmeldingen ontvangen
Opslag (inclusief foto's, media en bestanden)Een badge delen

Waarom kan ik niet inloggen op de Fitbit-app op mijn Android-telefoon?

Als je niet kunt inloggen op de Fitbit-app, is dit meestal omdat je de tijd handmatig hebt ingesteld op je Android-telefoon. Ga op je telefoon naar Instellingen > Datum en tijd en schakel 'Automatische datum en tijd' in. Sommige Android-tablets hebben geen optie 'Automatisch datum en tijd'. Bij deze moet je de correcte tijd handmatig instellen. De tijd mag maximaal twee minuten van de correcte tijd afwijken om op de Fitbit-app te kunnen inloggen.

Hoe voeg ik een Fitbit-widget toe aan mijn Android-telefoon?

Je kunt Fitbit-widgets aan je Android-telefoon toevoegen, waaronder de activiteitendoelwidget en widgets waarmee je snel je activiteiten, voedsel en slaapuren en meer kunt invoeren. Met de activiteitendoelwidget kun je je voortgang bekijken met betrekking tot je dagelijkse activiteitendoel vanaf je startscherm zonder dat je de Fitbit-app hoeft te openen.

Afhankelijk van je telefoon kun je Fitbit-widgets op twee manieren toevoegen:

1. Selecteer Apps op het startscherm.
  2. Selecteer Widgets bovenaan de pagina.
  3. Veeg totdat je Fitbit ziet.
  4. Houd de widget ingedrukt en sleep deze naar het gewenste startscherm.

Of:

1. Houd het startscherm ingedrukt.
  2. Selecteer Widgets.
  3. Veeg totdat je Fitbit ziet.
  4. Houd de widget ingedrukt en sleep deze naar het gewenste startscherm.

Wat is het 7-daagse overzicht in de Fitbit-app op mijn Android-telefoon?

In het 7-daagse overzicht in de Fitbit-app voor Android wordt je voortgang richting elk van je doelen gevolgd, gebaseerd op je activiteit in de afgelopen week. Je ontvangt een 7-daags overzicht, zelfs al heb je geen doelen ingesteld. Terwijl je je overzicht bekijkt, kun je bij elk doel bepalen of je deze behoudt of wijzigt al naar gelang je dit hebt behaald of zelfs bent voorbijgestreefd.

Tik om je overzicht in de Fitbit-app te bekijken op het tabblad Vandaag Afbeelding door gebruiker toegevoegd > uw profielfoto en zoek uw 7-daags overzicht.
Laatst bijgewerkt: August 12, 2019