Artikel

Wat houdt Female Health Tracking in op de Fitbit-app?

Information

 
Article Text

Dit artikel gaat ook over hoe je Female Health Tracking in de Fitbit-app kunt gebruiken om je cyclus te voorspellen, je vruchtbaarheidsperiode te checken en meer. Ga voor instructies voor het invoeren van menstruatiegegevens in de Fitbit-app naar Hoe gebruik ik de Fitbit-app om mijn cyclus te volgen?

Direct door naar:

Waarom zou ik de functie Female Health Tracking in de Fitbit-app gebruiken?

Door je cyclus bij te houden begrijp je beter wat er in je lichaam gebeurt, leer je eventuele terugkerende onregelmatigheden herkennen en ontdek je menstruatiepatronen die gekoppeld zijn aan alledaagse bezigheden zoals slapen en bewegen. 

Meer informatie over het volgen van je cyclus met de Fitbit-app vind je in onze blogpost Female Health Tracking May Be Key to Keeping Your Health Goals on Track. Here’s Why.

Wat is een menstruatiecyclus?

De menstruatiecyclus is een terugkerende cyclus waarin de baarmoederwand dikker wordt ter voorbereiding op een mogelijke zwangerschap. Mocht dat laatste uitblijven, dan verdwijnt die verdikking weer (bron). Die verdwijnende baarmoederwand is verantwoordelijk voor de bloedingsfase van de menstruatie, oftewel het 'ongesteld zijn' (bron). Een menstruatiecyclus duurt doorgaans 21 tot 35 dagen, met een gemiddelde van 28 dagen. Ongesteld zijn duurt doorgaans 2 tot 8 dagen, met een gemiddelde van 5 dagen (bron).

Je menstruatiecyclus begint op de eerste dag van het ongesteld zijn en eindigt op de dag voordat je weer ongesteld wordt (bron). 

Meer informatie vind je in onze blogpost Your Menstrual Cycle Explained: The Periods Facts You Never Knew You.

Hoe volg ik mijn menstruatiecyclus in de Fitbit-app?

Houd je menstruatie bij in de Fitbit-app om meer te weten te komen over je gebruikelijke menstruatieduur, je geschatte vruchtbaarheidsperiode, de dag van de eisprong en andere informatie over je cyclus. Blijf je menstruaties registeren en controleren om ze beter te kunnen voorspellen en meer inzicht te verkrijgen in je menstruatiepatronen. Zie voor meer informatie over het registreren van je menstruatie Hoe gebruik ik de Fitbit-app om mijn cyclus te volgen?

Meer informatie over het volgen van je menstruatie met de Fitbit-app vind je in onze blogpost Female Health Tracking May Be Key to Keeping Your Health Goals on Track. Here’s Why.

Welke informatie over de vrouwelijke gezondheid kan ik volgen in de Fitbit-app?

Houd je menstruatie, vruchtbaarheidsperiode, eisprongdagen en andere vrouwelijke gezondheidszaken bij. Je kunt ook symptomen (zoals hoofdpijn) bijhouden zonder je menstruaties te volgen. 

Het volgen van je menopauze is op het moment niet mogelijk. Ga voor meer informatie over je menopauze naar Ch-Ch-Ch-Changes! What to Expect During Perimenopause and Menopause

Hoe verwijder ik de Female Health-tegel uit de Fitbit-app?

Als je wilt weten hoe je Female Health Tracking kunt in- of uitschakelen, zie dan Hoe gebruik ik de Fitbit-app om mijn cyclus te volgen? 

Wat wordt er bedoeld met vruchtbaarheidsperiode en ovulatie? 

Vruchtbaarheid is het vermogen om in verwachting te raken (bron). Je vruchtbaarheidsperiode is de periode in je cyclus waarin de kans om in verwachting te raken het grootst is (bron). Hoewel de vruchtbaarheidsperiode ook korter of langer kan duren, neemt ze gemiddeld 6 dagen in beslag, waarbij de eisprong op de zesde dag plaatsvindt. De eisprong vindt plaats wanneer een van de eierstokken een eitje afgeeft door de eileider. In de Fitbit-app duurt de vruchtbaarheidsperiode 7 dagen, zodat ook rekening kan worden gehouden met de verschillende mogelijke tijdstippen van de eisprong (bron). 

Meer informatie vind je in onze blogpost Ovulatie, vruchtbaarheid en zwangerschap: Wat er werkelijk voor nodig is een baby te maken.

Welke voorspellingen doet de functie Female Health Tracking?

Op basis van de gegevens die je opgeeft over je menstruatiecyclus krijg je voorspellingen over je volgende menstruatie en vruchtbaarheidsperiode. Meer informatie over hoe je deze voorspellingen moet gebruiken vind je onder Hoe gebruik ik de Fitbit-app om mijn cyclus te volgen?  

Hoe voorspelt de Fitbit-app mijn menstruatiecyclus en vruchtbare periode?

De voorspellingen voor je menstruatie, vruchtbaarheidsperiode en eisprong worden gebaseerd op een algoritme waarin rekening wordt gehouden met de door jouw opgegeven informatie over je menstruatie en duur van je menstruatiecyclus. Als je hier geen informatie over opgeeft, kiest je Fitbit een cyclus van 28 dagen en een vruchtbaarheidsperiode van 5 dagen. De vruchtbaarheidsperiode wordt in de Fitbit-app altijd weergegeven als 7 dagen. Meer informatie vind je onder Wat wordt er bedoeld met vruchtbaarheidsperiode en ovulatie? 

De voorspellingen voor de menstruatie en de vruchtbaarheidsperiode worden relevanter wanneer je je menstruatie vaker registreert.

Je kunt de gemiddelde duur van je menstruatie en menstruatiecyclus die je tijdens de set-up hebt ingesteld bewerken; deze instellingen hebben echter alleen invloed op de eerste voorspellingen. Meer informatie vind je onder Hoe gebruik ik de Fitbit-app om mijn cyclus te volgen? 

Meer informatie over de menstruatiecyclus vind je in onze blogpost Your Menstrual Cycle Explained: The Periods Facts You Never Knew You Never Knew.

Hoe nauwkeurig zijn de voorspellingen?

Fitbit gebruikt de informatie die je opgeeft om een schatting te maken. Aanvankelijk wordt hierbij rekening gehouden met de duur van de menstruatie en menstruatiecyclus die je tijdens de set-up opgeeft, of het gemiddelde. Blijf je menstruatie registreren voor accuratere voorspellingen.

Wat betekenen de trends van de functie Female Health Tracking in de Fitbit-app?

Bekijk je cyclustrends om patronen te ontdekken in gegevens over je cyclus- en menstruatieduur, eisprong en vruchtbaarheidsperiode. Meer informatie vind je onder Hoe gebruik ik de Fitbit-app om mijn cyclus te volgen? 

Kan Female Health Tracking me vertellen of ik een ongebruikelijke cyclus of andere afwijking heb?

De gegevens van Female Health Tracking helpen je om patronen en afwijkingen te ontdekken. Er zijn talloze redenen waarom je menstruatiecyclus onregelmatig zou zijn, maar enkele redenen zijn anticonceptiemiddelen met hormonen, zwangerschap en excessieve fysieke activiteit (bron). Een “normale” menstruatie is wat normaal is voor jou en je cyclus (bron).

Mocht je je zorgen maken over je cyclus, neem dan contact op met je huisarts. 

Onthoud dat bepaalde anticonceptiemiddelen, zoals de pil en het spiraaltje, invloed hebben op je menstruatiecyclus (bron). Praat met je huisarts over mogelijke gevolgen van deze middelen. 

Als je anticonceptiemiddelen gebruikt of om een andere reden een afwijkende cyclus hebt, kun je nog steeds Female Health Tracking gebruiken om je cyclus bij te houden en patronen te ontdekken. Soms is het raadzaam de voorspellingen uit te schakelen en je menstruatiecyclus handmatig in te voeren. Meer informatie vind je onder Hoe gebruik ik de Fitbit-app om mijn cyclus te volgen?

Zie ook onze blogposts Your Menstrual Cycle Explained: The Periods Facts You Never Knew You Never Knew en Pills, Patches, IUDs, and More: Get to Know Your Birth Control Options.

Waarom moet ik mijn manier van anticonceptie opgeven?

Voeg je methode van anticonceptie toe om gegevens vast te leggen die van invloed kunnen zijn op je cyclus. Meer informatie over de invloed van anticonceptie op je menstruatiecyclus vind je in onze blogpost Pills, Patches, IUDs, and More: Get to Know Your Birth Control Options.

Kan ik mijn menstruatiegegevens delen?

Het is mogelijk om de gegevens van Female Health Tracking te gebruiken voor gesprekken met je arts, zodat hij of zij een beter beeld van je menstruatiecyclus krijgt en dus betere zorg kan bieden. Op dit moment is het nog niet mogelijk om de gegevens in de Fitbit-app direct met anderen te delen, inclusief je partner. 

Fitbit investeert flink in maatregelen om je privacy te beschermen en je gegevens te beveiligen. We gebruiken een combinatie van technische, administratieve en fysieke middelen om de gegevens van onze gebruikers te beveiligen. Zie voor meer informatie Zijn mijn Fitbit-gegevens goed beveiligd?

Kan ik de gegevens van Female Health Tracking gebruiken voor gezinsuitbreiding?

Door Female Health Tracking kom je meer te weten over je cyclus en kun je trends ontdekken. Hoewel Female Health Tracking informatie oplevert over je geschatte vruchtbaarheidsperiode, is het altijd raadzaam contact op te nemen met je huisarts voor informatie over zwanger worden en zwangerschap. 

Meer informatie vind je in onze blogposts Ovulation, Fertility, and Pregnancy: What It Really Takes To Make a Baby en Do Ovulation Calculators Actually Work? Get The Facts on Fertility.

Kan mijn partner Female Health Tracking gebruiken om een rol te spelen bij gezinsuitbreiding?

Hoewel je niet direct vanuit de Fitbit-app gegevens kunt delen, kun je de informatie over je menstruatiecyclus wel samen met je partner of arts bekijken.

Onthoud dat Female Health Tracking standaard is uitgeschakeld voor gebruikers die zichzelf in de app als man hebben aangemerkt. Hoe je de Female Health Tracking-tegel kunt inschakelen lees je onder Hoe schakel ik Female Health Tracking in of uit in de Fitbit-app? 

Kan ik de uitkomsten van mijn ovulatietests in de Fitbit-app invoeren?

Een positief testresultaat van de ovulatievoorspellingsset geeft aan dat je waarschijnlijk begint met ovuleren (bron). Zie voor instructies Hoe gebruik ik de Fitbit-app om mijn menstruatie bij te houden?

Zie onze blogpost voor meer informatie over ovulatievoorspellingssets: Ovulatievoorspellingsset gebruiken om zwanger te worden? Dit is wat je moet weten.

Kan ik de uitkomsten van mijn zwangerschapstests in de Fitbit-app invoeren?

Op dit moment kunnen de uitkomsten van zwangerschapstests nog niet worden ingevoerd. Als je Female Health Tracking wilt blijven gebruiken tijdens je zwangerschap, raden we aan om voorspellingen uit te schakelen. Meer informatie hierover vind je onder Hoe gebruik ik de Fitbit-app om mijn cyclus te volgen? 

Blijf informatie zoals hoofdpijn of bloedingen invoeren om Female Health Tracking up-to-date te houden. Meer informatie hierover vind je onder Hoe gebruik ik de Fitbit-app om mijn cyclus te volgen? Als je je zorgen maakt, neem dan contact op met je huisarts.

Meer informatie over zwangerschap en menstruatie vind je in onze blogpost Pregnant? Congrats! Here’s What to Expect From Your Period Postpartum.

Is Female Health Tracking beschikbaar voor kinderen op een Fitbit-gezinsaccount?

Op dit moment is Female Health Tracking in de Fitbit-app niet beschikbaar voor kinderen op gezinsaccounts. Meer informatie over Fitbit-gezinsaccounts vind je onder Hoe beheer ik mijn Fitbit-gezinsaccount?

Waar vind ik meer informatie over menstruatiecycli en de vrouwelijke gezondheid?

Ga voor meer informatie over de vrouwelijke gezondheid en de menstruatiecyclus naar het Fitbit-blog

Neem bij vragen over Female Health Tracking in de Fitbit-app contact op met de klantenservice.
 
Laatst bijgewerkt: October 10, 2019
Ik vond dit artikel nuttig Ik vond dit artikel nuttig

Ik vond dit artikel niet nuttig Ik vond dit artikel niet nuttig

Vind kracht in aantallen

Deskundig advies en het laatste nieuws. Het is er allemaal.
Doorzoek de hulpforumsAlleen momenteel in het Engels ondersteund.

Laten we praten

Krijg ondersteuning