Hoe gebruik ik mijn Fitbit-apparaat voor een betere nachtrust?

Information

Article Text
Afbeelding door gebruiker toegevoegd

Deze gids, vol met tips en trucs over Fitbit-apparaten en -functies, helpt je bij het bereiken van een constante slaapcyclus. Bekijk de onderstaande stappen om je slaapgewoonten op orde te krijgen.

Kom op: breng je slaapschema op orde
Afbeelding door gebruiker toegevoegdEen slaapdoel in de Fitbit-app instellen
Afbeelding door gebruiker toegevoegdWe herinneren je eraan wanneer het tijd is om te ontspannen
Bereid je voor: draag je Fitbit-apparaat in bed
Afbeelding door gebruiker toegevoegdLaad je apparaat op voordat je jezelf opnieuw oplaadt
Afbeelding door gebruiker toegevoegdGebruik Smart Wake om verkwikt wakker te worden
Afbeelding door gebruiker toegevoegdRust goed uit met je apparaat veilig om je pols
Ga slapen! Controleer je statistieken morgen
Afbeelding door gebruiker toegevoegdGebruik slaapinzichten en -fasen om jouw ideale schema uit te zoeken
Afbeelding door gebruiker toegevoegdHeb je problemen met slapen? Probeer onze tips voor beter slapen

Afbeelding door gebruiker toegevoegd

Slapen, sluimeren, dutten: hoe je het ook noemt, slaap is een cruciaal onderdeel om je elke dag op je best te voelen. Hoewel iedereen anders is, adviseert het CDC (Amerikaans centrum voor ziektepreventie en -bestrijding) dat volwassenen elke nacht minstens 7 uur slaap krijgen (bron). De slaaphulpmiddelen van Fitbit zijn er om je te helpen meer slaap te krijgen.

Afbeelding door gebruiker toegevoegdEen slaapdoel in de Fitbit-app instellen

Je lichaam waardeert constantheid. Elke dag op dezelfde tijd naar bed gaan en opstaan, kan je helpen om je als herboren te voelen bij het wakker worden. Onderzoek toont aan dat een volledige nachtrust je helpt:

Afbeelding door gebruiker toegevoegd

Om je slaapschema op orde te krijgen, begin je met het instellen van een slaapdoel in de Fitbit-app. Daarna stelt de app ideale bed- en wektijden voor om je doel te halen, maar je kunt deze tijden zo nodig aanpassen.

Meer informatie:

Afbeelding door gebruiker toegevoegd

Verbetert een vaste bedtijd je gezondheid?
Betere kwaliteit van slaap door het afschaffen van uitslapen en de snoozeknop
Wat moet ik weten over het instellen van een slaapschema?
Hoe kan ik mijn slaap bijhouden met mijn Fitbit-apparaat?

Afbeelding door gebruiker toegevoegdWe herinneren je eraan wanneer het tijd is om te ontspannen

Nadat je een slaapschema hebt gevonden dat bij je past, stel je een bedtijdherinnering in de Fitbit-app in om je te laten weten wanneer het tijd is om je te ontspannen. Ga voor instructies naar Hoe kan ik mijn slaap bijhouden met mijn Fitbit-apparaat?

Als het bijna bedtijd is, kun je beter stoppen met het kijken op je telefoon, het drinken van veel water en het eten van snacks die zwaar op de maag liggen. Doe een paar ontspannen activiteiten, neem bijvoorbeeld een bad, lees een boek of tijdschrift of neem de tijd voor een nachtelijke yogasessie

Ben je een lichte slaper, minimaliseer dan afleidingen voordat je onder de wol kruipt. Wijzig op de Fitbit Ionic, Fitbit Versa en Fitbit Charge 3 de instellingen naar meldingen uitstellen terwijl je slaapt om te voorkomen dat je 's nachts wakker wordt. Zet voor andere Fitbit-apparaten de Niet storen-modus aan op je telefoon om meldingen te voorkomen. Ga voor meer informatie naar Mijn Fitbit-apparaat ontvangt geen meldingen van mijn telefoon.

Afbeelding door gebruiker toegevoegd

Je Fitbit-apparaat houdt automatisch je slaap voor je bij, waaronder je slaapfasen (lichte, diepe en remslaap) of slaappatronen (tijd die je wakker, rusteloos en in slaap was).

Afbeelding door gebruiker toegevoegd Laad je apparaat op voordat je jezelf opnieuw oplaadt

Zorg dat je Fitbit-apparaat volledig is opgeladen voordat je onder de wol kruipt. Met een laag batterijniveau kan je apparaat je slaapfasen niet bijhouden. Ga voor het opladen van je apparaat naar Hoe laad ik mijn Fitbit-apparaat op?

Afbeelding door gebruiker toegevoegd Gebruik Smart Wake om verkwikt wakker te worden

Vermijd wakker worden tijdens een diepe slaap, zodat je je als herboren voelt als je wakker wordt. Wanneer je een alarm instelt in de app Alarmen Afbeelding door gebruiker toegevoegd, gebruik Smart Wake in de Ionic- of Versa-serie, zodat je smartwatch de beste tijd kan vinden om je te wekken, vanaf 30 minuten voor de ingestelde tijd. Voor meer informatie ga je naar Hoe beheer ik de stille alarmen op mijn Fitbit-apparaat?

Afbeelding door gebruiker toegevoegdRust goed uit met je apparaat veilig om je pols

Fitbit berekent je slaapfasen door een combinatie van je beweging en hartritmepatronen te gebruiken. Controleer of je je apparaat op de juiste manier draagt, om ervoor te zorgen dat je de meest nauwkeurige waarde krijgt. We adviseren je ook je apparaat in een goed passende polsband te dragen. Draag de hanger niet tijdens het slapen. Hartslag-tracking werkt mogelijk niet met bepaalde armbanden, vooral als ze loszitten.

Meer informatie:

Afbeelding door gebruiker toegevoegd

Hoe houd ik mijn hartslag bij met mijn Fitbit-apparaat?
Hoe verwissel ik de polsband van mijn Fitbit-apparaat?
Wat moet ik weten over de verschillende slaapfasen?

Afbeelding door gebruiker toegevoegd

Voordat je je slaapgewoonten kunt aanpassen, moet je uitzoeken hoeveel slaap je momenteel krijgt en of dit werkt voor jou. Controleer 's morgens je slaapgegevens om patronen in je slaapgewoonten te ontdekken en pas je schema overeenkomstig aan.

Afbeelding door gebruiker toegevoegdGebruik slaapinzichten en -fasen om jouw ideale schema uit te zoeken

Controleer je gemiddelde slaapduur en -kwaliteit in de Fitbit-app en besteed aandacht aan hoe je je elke dag voelt. Als je merkt dat je je futloos voelt, moet je wellicht je slaapschema aanpassen.

Meer informatie:

Afbeelding door gebruiker toegevoegd

Afbeelding door gebruiker toegevoegd Heb je problemen met slapen? Probeer onze tips voor beter slapen

Als je nog steeds moeite hebt in slaap te vallen na het aanpassen van je schema, probeer dan een aantal van je andere gewoonten te wijzigen die mogelijk je slaapkwaliteit beïnvloeden, zoals je cafeïneconsumptie of je trainingsschema. Blijf lezen voor een paar nuttige tips:

Gebruik de Relax-app
Probeer diepe ademhalingsoefeningen om je lichaam en geest in een meer ontspannen staat te brengen en bereid je voor op het slapen. Ga voor meer informatie naar Wat moet ik weten over de Relax-app op mijn Fitbit-apparaat?

Registreer je voedsel om je cafeïne- en suikerconsumptie bij te houden
Cafeïne en suiker kunnen je slaap beïnvloeden. Cafeïne heeft een halveringstijd van 5 tot 7 uur, dus cafeïne die je om 15.00 uur nuttigt, is om 20.00 uur nog steeds in je lichaam. Beperk je tot maximaal 4 koppen koffie à 240 ml per dag en minder de suiker.

Controleer je voedsellogboek om te bekijken hoeveel cafeïne en suiker je consumeert en wanneer. Ga voor meer informatie naar:

Registreer je work-outs om je activiteit bij te houden
Regelmatig sporten kan je helpen sneller in slaap te vallen, langer te slapen en minder vaak wakker te worden. Probeer constant je activiteiten- of trainingsdoelen te halen, je cardioconditiescore te verbeteren of je dagelijkse actieve minuten te vergroten. Ga voor meer informatie naar:

Pas je trainingsschema aan
Besteed aandacht aan hoe je slaapt na het sporten in de ochtend versus in de avond. Als te vroeg sporten of te dicht bij je bedtijd invloed heeft op je slaapkwaliteit, probeer dan een nieuw schema. Ga voor meer informatie naar Trainen kan je slaap verbeteren: zo werkt het!

Gebruik alarmen om je te helpen op koers te blijven
Stel een alarm in om je eraan te herinneren te stoppen met het consumeren van cafeïne en suiker op een bepaalde tijd van de dag. Ga voor meer informatie naar Hoe beheer ik alarmen op mijn Fitbit-apparaat?