Hoe gebruik ik de Fitbit-app?

Article Text

De Fitbit-app levert een gepersonaliseerde ervaring om je meer inzicht te geven in je statistieken en voortgang en biedt inzichten om je te helpen je doelen te bereiken. Pas de app aan om de statistieken weer te geven die je het belangrijkst vindt.

Direct door naar:

Afbeelding door gebruiker toegevoegd

Welke tabbladen heeft de Fitbit-app?

De Fitbit-app heeft drie tabbladen: Vandaag, Ontdekken en Community. Je ziet mogelijk een Premium-tabblad als je geen Fitbit Premium-abonnee bent. Abonneer je op Fitbit Premium voor toegang tot begeleide programma's en geavanceerde tools om je te helpen je doelen te bereiken. Ga voor meer informatie naar Wat moet ik weten over Fitbit Premium?

Schakel tussen de tabbladen om een volledig overzicht van je statistieken te bekijken, nieuwe ervaringen te ontdekken en contact te maken met de wereldwijde Fitbit gezondheids- en fitnesscommunity:

Afbeelding door gebruiker toegevoegd

Vandaag

Bekijk je dagelijkse statistieken bovenaan het tabblad Vandaag, waaronder stappen, afstand, verbrande calorieën en meer. Onder je dagelijkse statistieken vind je andere statistieken zoals slaap, hoeveel dagen je hebt gesport deze week, gewicht en meer.

Afbeelding door gebruiker toegevoegd

Ontdekken

Voeg statistieken toe aan het tabblad Vandaag en vind uitdagingen, gezondheids- en wellnessprogramma's, en premiumprogramma's zoals Fitbit Coach en Mindfulness.

Afbeelding door gebruiker toegevoegd

Community

Krijg toegang tot de Fitbit Community waar je deel kunt nemen aan groepen, vrienden kunt zoeken, kunt omgaan met andere leden van de community en meer.

Is mijn telefoon compatibel met de Fitbit-app?

Om te controleren of je de Fitbit-app op je telefoon of tablet kunt gebruiken, ga je naar Welke telefoons en tablets kan ik gebruiken met mijn Fitbit-smartwatch of -tracker?

Hoe werk ik de Fitbit-app bij?

Werk de Fitbit-app bij op dezelfde manier waarop je andere apps op je telefoon bijwerkt. Het kan zijn dat je apparaat apps automatisch bijwerkt afhankelijk van je instellingen.
  • iPhones en iPads
    1. Open de App Store-app
    2. Tik rechtsboven op je profielfoto.
    3. Scrol naar beneden om te zien of er een update beschikbaar is voor de Fitbit-app (onder Beschikbare updates of Aankomende automatische updates).
    4. Tik op Bijwerken
    Als je apps automatisch worden bijgewerkt, kun je bij Recent bijgewerkt zien of de Fitbit-app recent nog is bijgewerkt.

• Android-telefoons
    1. Open de Play Store-app
    2. Tik op het menupictogram linksboven.
    3. Tik op Mijn apps en games. Als er een update beschikbaar is voor de Fitbit-app, zie je deze in de lijst met Updates.
    4. Tik op Bijwerken.
    Als je apps automatisch worden bijgewerkt, kun je in de lijsten Recent bijgewerkt of Bijgewerkt zien of de Fitbit-app is bijgewerkt.

• Windows 10-apparaten
    1. Open de Store-app.
    2. Tik op het menupictogram linksboven.
    3. Tik op Downloads en updates.
    4. Als je apps automatisch worden bijgewerkt, kun je in de lijst Recente activiteit zien of de Fitbit-app is bijgewerkt.
    5. Als de Fitbit-app niet wordt weergegeven in de lijst Recente activiteit, tik je op Controleren op updates. Als er een update beschikbaar is voor de Fitbit-app, zie je deze in de lijst Beschikbare updates.
    6. Tik op het downloadpictogram.​​​

Om te zien welke versie van de Fitbit-app je hebt, tik je op het tabblad Vandaag Afbeelding door gebruiker toegevoegd > je profielfoto> Help. Je ziet de versie van de app bovenaan.

Afbeelding door gebruiker toegevoegd

Hoe kan ik op het tabblad Vandaag in de Fitbit-app statistieken verwijderen of opnieuw indelen?

Je statistiektegels opnieuw indelen:

1. Tik op het tabblad Vandaag Afbeelding door gebruiker toegevoegd > Bewerken
  2. Tik en houd het Afbeelding door gebruiker toegevoegd pictogram ingedrukt naast de tegel die je wil verplaatsen en sleep die naar een nieuwe positie.
  3. Tik op Opslaan.

Statistiektegels verbergen:

1. Tik op het tabblad Vandaag Afbeelding door gebruiker toegevoegd > Bewerken
  2. Verberg activiteitsstatistieken onder Items van activiteit beheren. Tik op het vinkje naast de statistiek die je op je weergave wilt verbergen.
  3. Verberg andere statistieken onder Vandaag-items beheren. Tik op het rode minteken Afbeelding door gebruiker toegevoegd > Verwijderen om de statistiek te verbergen op je weergave.
  4. Tik op Opslaan.

Let op dat je ervoor kunt kiezen om al je dagelijkse statistieken te verbergen. Tik op het tabblad Vandaag > Bewerken > Alles verbergen > Opslaan.

Hoe voeg ik statistieken toe aan het tabblad Vandaag in de Fitbit-app?

1. Tik op het tabblad Ontdekken Afbeelding door gebruiker toegevoegd > Gezondheids- en welzijnsstatistieken.
  2. Tik op de statistiek die je wilt toevoegen en tik op Toevoegen aan Vandaag.

Hoe kan ik statistieken bijhouden in de Fitbit-app?

1. Tik op het tabblad Vandaag en tik op het pictogram  Afbeelding door gebruiker toegevoegd naast de statistiek die je wilt bijhouden.
  2. Voeg je informatie toe en tik op Opslaan.
Ga voor meer informatie naar Hoe kan ik Fitbit-gegevens en -activiteiten toevoegen, bewerken of verwijderen?

Waar kan ik de instellingen van mijn Fitbit-account vinden?

Tik op het tabblad Vandaag Afbeelding door gebruiker toegevoegd en tik op je profielfoto. Je apparaat staat bovenaan weergegeven. Tik op je apparaatafbeelding om de instellingen van je apparaat te openen of scrol naar beneden voor je accountinstellingen.

Afbeelding door gebruiker toegevoegd

Hoe kan ik mijn profielfoto toevoegen of wijzigen in de Fitbit-app?

Zoek je profielfoto linksboven op het tabblad Vandaag Afbeelding door gebruiker toegevoegd. Als je al een profielafbeelding hebt toegevoegd, zie je je foto. Als je geen profielafbeelding hebt, zie je een pictogram met de contouren van een persoon Afbeelding door gebruiker toegevoegd
  1. Tik op het tabblad Vandaag Afbeelding door gebruiker toegevoegd en tik op je profielafbeelding > je naam.
  2. Tik op het camerapictogram Afbeelding door gebruiker toegevoegd op je profielafbeelding en maak een nieuwe foto of kies een bestaande foto uit de fotobibliotheek van je telefoon.

Afbeelding door gebruiker toegevoegd

Wat zijn de berichten bovenaan het tabblad Vandaag in de Fitbit-app?

In de Fitbit-app zie je berichten die je persoonlijk inzicht geven in je gezondheid en welzijn op basis van je Fitbit-gegevens. Deze berichten kunnen gaan over algemeen welzijn, activiteit, voeding, mindfulness, slaappatronen en meer.

Tik rechtsboven op de X om een bericht te sluiten. Geef feedback over een bericht door op het pictogram met de duim omhoog Afbeelding door gebruiker toegevoegd of het pictogram met de duim naar beneden Afbeelding door gebruiker toegevoegd te tikken.

Hoe kom ik in contact met vrienden in de Fitbit-app?

Communiceer met je vrienden door deel te nemen aan de Fitbit Community, directe berichten te verzenden en deel te nemen aan uitdagingen.

Hoe kan ik deelnemen aan de Fitbit Community?

In de Fitbit Community kun je vrienden toevoegen, lid worden van groepen, fitness-gerelateerd nieuws lezen en meer. Open de Fitbit-app en tik op het tabblad Community Afbeelding door gebruiker toegevoegd. Voor meer informatie ga je naar Wat moet ik weten over de Fitbit-community? en Hoe kom ik in contact met mijn vrienden op Fitbit?

Hoe kan ik mijn berichten en meldingen in de Fitbit-app zien?

Tik op het inboxpictogram Afbeelding door gebruiker toegevoegd rechtsboven in > Meldingen of Berichten om je berichten en meldingen te zien. Voor meer informatie ga je naar Wat moet ik weten over de Fitbit-community?

Hoe kan ik een uitdaging starten of eraan deelnemen?

Ga voor meer informatie naar Wat moet ik weten over uitdagingen?

Hoe deel ik mijn statistieken en prestaties vanuit de Fitbit-app?

Deel statistieken en prestaties, waaronder:

• Badges en trofeeën
  • Dagelijkse statistieken
  • Training
  • Ingevoerde voedingsmiddelen
  • Actieve uren
  • Slaaplogboeken
  • Voortgang richting een gewichtsdoel

Een statistiek, prestatie, badge of trofee delen:

1. Vanaf het tabblad Vandaag Afbeelding door gebruiker toegevoegd in de Fitbit-app:
    • Om een prestatie te delen, tik je op de tegel met de prestatie die je wilt delen.
    • Om een badge of trofee te delen, tik je op je profielfoto > je naam > Badges en trofeeën
  2. Tik op de prestatie, het logboek, de badge of trofee die je wilt delen en dan op Delen of het pictogram delen:
Afbeelding door gebruiker toegevoegd

iOS
Afbeelding door gebruiker toegevoegd

Android
  1. Pas je bericht aan en tik op Delen (tik op Android-telefoons op Volgende).
  2. Schrijf je bericht en tik op Volgende.
  3. Kies een groep uit de Fitbit-community waarmee je het bericht wilt delen en tik op Bericht. Om het bericht buiten de Fitbit Community te delen, tik op Elders delen.

Je statistieken op het tabblad Vandaag delen:

1. Tik op het tabblad Vandaag Afbeelding door gebruiker toegevoegd in de Fitbit-app op het deel-pictogram:
Afbeelding door gebruiker toegevoegd

iOS
Afbeelding door gebruiker toegevoegd

Android
  1. Pas je bericht aan en tik op Delen (tik op Android-telefoons op Volgende).
  2. Schrijf je bericht en tik op Volgende.
  3. Kies een groep uit de Fitbit-community waarmee je het bericht wilt delen en tik op Bericht. Om het bericht buiten de Fitbit Community te delen, tik op Elders delen.

Hoe gebruik ik de Fitbit-app op mijn Android-telefoon?

Om ervoor te zorgen dat je Fitbit-apparaat meldingen synchroniseert en ontvangt van je Android-telefoon, moet je ervoor zorgen dat de Fitbit-app op de achtergrond mag worden uitgevoerd op je telefoon en dat je de Fitbit-app toegang hebt verleend tot je locatie. Je kunt ook Fitbit-widgets toevoegen om snel statistieken bij te houden en je doelvordering te volgen vanaf het beginscherm van je Android-telefoon.

Ga voor meer informatie naar:

Kan ik de Fitbit-app gebruiken zonder een Fitbit-apparaat?

Gebruik de Fitbit-app om je voedselinname, activiteiten, gewicht en meer toe te voegen, zonder dat je over een Fitbit-apparaat beschikt. Voer handmatig de activiteiten in om het aantal verbrande calorieën te berekenen op basis van je persoonlijke informatie, zoals je lengte, gewicht, leeftijd en geslacht. Gebruik voor bepaalde telefoons MobileTrack en MobileRun om het aantal stappen en je activiteiten met je telefoon bij te houden.

Ga voor meer informatie naar:
Laatst bijgewerkt: June 12, 2020