Vad har Fitbit för retur- och garantipolicy?

Vad har Fitbit för garanti?

För frågor och felsökningsstöd för din Fitbit-enhet, besök vår hjälp webbplats. Om enheten är defekt inom garantiperioden kan den vara berättigad för ersättning. Du finner våra fullständiga garantivillkor i vår retur- och garantipolicy. Kunder i Australien klickar här.

En utökad garanti som heter Fitbit Protection Plan (FPP) finns tillgänglig för köp med vissa Fitbit-produkter som köpts i USA från fitbit.com. Denna plan ökar garantiperioden från 1 år till 2 år och täcker oavsiktlig skada. Du finner vår fullständiga utökade garantipolicy i Fitbits villkor.

Observera att du kan se ett enstaka, tillfälligt erbjudande i Fitbit-appen för att köpa FPP inom 30 dagar efter att du installerat en ny enhet.

Hur returnerar jag min Fitbit-enhet?

För länder som har produkter tillgängliga via fitbit.com butiken omfattas inköpen av vår returpolicy. Mer information om vår returpolicy för din region finns i Returpolicy och garanti. För närvarande erbjuder vi inte utbyten. Om du köpt din Fitbit-enhet eller tillbehör på annat håll, kontakta återförsäljaren för att få reda på vad de har för returpolicy.

Kunder i USA kan initiera en retur med vårt returverktyg. Kunder i andra länder bör kontakta Kundsupporten för hjälp.

Du finner vår fullständiga returpolicy i vår retur- och garantipolicy. Kunder i Australien klickar här.