Hur startar jag om min Fitbit-enhet?

Article Text

Om du upplever något av följande problem, starta om din enhet:

• Synkroniserar inte
  • Svarar inte på knapptryckningar, tryck eller svepningar
  • Laddat men startar inte
  • Registrerar inte steg eller annan statistik
Om du startar om enheten så stängs den av och sätts på igen utan att radera någon aktivitetsdata.
Vissa Fitbit-enheter har små hål för sensorer som mikrofon eller höjdmätare. Försök inte starta om enheten genom att föra in några föremål, t.ex. gem, i de här hålen, eftersom det kan skada din Fitbit-enhet.
Välj din enhet för instruktioner för omstart.
  1. Anslut din laddningskabel till en USB-port på datorn eller någon UL-certifierad USB-väggladdare.
  2. Kläm den andra änden av laddningskabeln till porten på baksidan av aktivitetsarmbandet. Stiften på laddningskabeln måste låsas säkert med porten. Du vet att anslutningen är säker när aktivitetsarmbandet vibrerar och du ser en batteriikon på aktivitetsarmbandets display. Ditt aktivitetsarmband börjar ladda.
    Användarens tillagda bild
  3. Tryck på knappen på laddningskabeln 3 gånger inom några sekunder med en kort paus mellan tryckningarna. Knappen är placerad i slutet av laddningskabeln som är ansluten till din dator. När du ser Fitbit-logotypen och aktivitetsarmbandet vibrerar, betyder det att aktivitetsarmbandet har startats om.
  4. Koppla bort din aktivitetsklocka från laddningskabeln.

Ditt aktivitetsarmband borde nu fungera normalt. Om ditt aktivitetsarmband fortfarande inte fungerar efter en omstart så ska du kontakta kundsupport.

1. Anslut laddningskabeln till en USB-port på datorn eller någon UL-certifierad USB-väggladdare.
  2. Håll den andra änden av laddningskabeln nära porten på aktivitetsklockans baksida tills den fästs magnetiskt. Stiften på laddningskabeln måste anslutas säkert med porten.
  3. Tryck och håll in knappen på ditt aktivitetsarmband i 5 sekunder.
  4. Släpp knappen. När du ser en leende ikon och aktivitetsklockan vibrerar så har aktivitetsklockan startats om.

Ditt aktivitetsarmband borde nu fungera normalt. Om ditt aktivitetsarmband fortfarande inte fungerar efter en omstart så ska du kontakta kundsupport.

1. För Fitbit Blaze, Fitbit Versa och Fitbit Ionic, håll ner gå tillbaka-knappen och den nedre sidoknappen tills du ser Fitbit-logotypen på skärmen. För Fitbit Versa Lite Edition och Fitbit Versa 2, håll ner den bakre knappen i 10 sekunder.
  2. Släpp knapparna.
  3. Om du fortfarande har problem med din enhet, stäng av och sätt på den igen. Mer information finns i Hur stänger jag av min Fitbit-enhet?

Om du behöver ytterligare hjälp ska du kontaktakundsupport.

På Fitbit Charge 3 och Fitbit Charge 4 kan du starta om ditt aktivitetsarmband från din handled. Öppna appen Inställningar Användarens tillagda bild och nudda OmStarta om enhet

Om ditt aktivitetsarmband från serien Charge inte svarar: .
  1. Anslut laddningskabeln till en USB-port på datorn eller någon UL-certifierad USB-väggladdare.
  2. Kläm den andra änden av laddningskabeln till porten på baksidan av spåraren. Stiften på laddningskabeln måste låsa säkert med porten.
  3. Se till att knappen på ditt aktivitetsarmband är riktad mot knappöppningen på laddningskabeln. Du vet att anslutningen är säker när aktivitetsarmbandet vibrerar och du ser en batteriikon på aktivitetsarmbandets display.
  4. Håll knappen intryckt för att starta om din aktivitetsklocka:
    • Charge 2 – tryck och håll in knappen på ditt aktivitetsarmband i 4 sekunder. När du ser Fitbits logotyp och aktivitetsarmbandet vibrerar så har aktivitetsarmbandet startats om.
    • Charge 3 och Charge 4 – tryck och håll in knappen på ditt aktivitetsarmband i 8 sekunder. Släpp knappen. När du ser en leende ikon och aktivitetsarmbandet vibrerar så har aktivitetsarmbandet startats om.
  5. Koppla bort ditt aktivitetsarmband från laddningskabeln.

Ditt aktivitetsarmband borde nu fungera normalt. Om ditt aktivitetsarmband fortfarande inte fungerar efter en omstart så ska du kontakta kundsupport.

Dessa steg förklarar hur du startar om en Flex 2.
Användarens tillagda bild
  1. Anslut laddningskabeln till USB-porten på din dator eller en UL-certifierad USB-väggladdare.
  2. Ta bort aktivitetsmätaren från armbandet och tryck in den i utrymmet på laddningskabeln. Stiften på laddningskabeln måste riktas in mot motsvarande stift på baksidan av aktivitetsmätaren och låsas på plats.
    Användarens tillagda bild

Du vet att anslutningen är säker när aktivitetsmätaren vibrerar och du ser att indikatorlamporna blinkar.

3. Leta upp knappen på laddningskabeln under utrymmet för aktivitetsklockan.
  4. Tryck på den tre gånger inom fem sekunder. Aktivitetsklockan vibrerar varje gång du trycker på knappen. Några sekunder efter det tredje trycket kommer alla lamporna att blinka samtidigt. Det betyder att pebblen har startats om. Om du missar blinkningen men märker att pebblen har börjat laddas igen så är även det en bekräftelse på att omstarten lyckades.
  5. Ta bort aktivitetsmätaren från laddningskabeln och sätt tillbaka den i armbandet.

Användarens tillagda bild

Om Flex 2 fortfarande inte fungerar efter en omstart ska du kontakta kundsupport.

1. Anslut din laddningskabel till datorn.
  2. Anslut din Fitbit One-aktivitetsklocka till laddningskabeln, se till att guldkontakterna på din aktivitetsklocka ligger i linje med guldkontakterna på laddarens insida.
  3. Håll nere aktivitetsklockans knapp i 10-12 sekunder.
  4. Koppla bort aktivitetsklockan från laddningskabeln och tryck på knappen tills skärmen tänds.

Ditt aktivitetsarmband borde nu fungera normalt. Om ditt aktivitetsarmband fortfarande inte fungerar efter en omstart så ska du kontakta kundsupport.

1. Öppna batteriluckan med verktyget för batteriluckan och ta ur batteriet.
  2. Vänta i 10 sekunder.
  3. Sätt tillbaka batteriet i aktivitetsklockan med sidan ”+” vänd uppåt och stäng luckan.

Din Fitbit Zip har nu startats om. Du kommer se ditt akti versionsnummer, följt av en serie Fitbit-smileys. När du trycker på ditt aktivitetsarmband bör det fungera normalt. Om ditt aktivitetsarmband fortfarande inte fungerar efter en omstart så ska du kontakta kundsupport.

Charge och Charge HR

1. Anslut din laddningskabel till USB-porten på datorn eller någon UL-certifierad USB-väggladdare.
  2. För in den andra änden i porten på baksidan av din Fitbit Charge eller Fitbit Charge HR. Din aktivitetsklocka börjar ladda.
  3. Håll knappen intryckt i 10 till 12 sekunder tills du ser Fitbit-ikonen och ett versionsnummer (t.ex. ”V30”).
  4. Släpp knappen.
  5. Koppla bort din aktivitetsklocka från laddningskabeln.

Ditt aktivitetsarmband borde nu fungera normalt. Om ditt aktivitetsarmband fortfarande inte fungerar efter en omstart så ska du kontakta kundsupport.

Flex

1. Anslut din laddningskabel till en USB-port på datorn eller någon UL-certifierad USB-väggladdare.
  2. Ta bort aktivitetsmätaren från armbandet och för in den i laddningskabeln.Användarens tillagda bild
  3. För in ett pappersgem i det lilla hålet på baksidan av laddaren.
  4. Tryck in i hålet i 3-4 sekunder.
  5. Ta bort din aktivitetsklocka från laddaren och sätt tillbaka den i armbandet.
Ditt aktivitetsarmband borde nu fungera normalt. Om ditt aktivitetsarmband fortfarande inte fungerar efter en omstart så ska du kontakta kundsupport.

Surge

1. Tryck och håll in knapparna Hem och Välj (vänster och nedre höger) på din Fitbit Surge i 10 till 15 sekunder tills du ser skärmen blinka eller att den börjar tonas ned.
  2. Släpp knapparna.
  3. När din skärm stängts av helt ska du vänta 10 sekunder och sedan trycka på Hem-knappen för att slå på Surge igen.
Ditt aktivitetsarmband borde nu fungera normalt. Om ditt aktivitetsarmband fortfarande inte fungerar efter en omstart så ska du kontakta kundsupport.
Senaste uppdatering: April 3, 2020