Kan jag använda mer än en Fitbit-enhet med samma konto?

Article Text
Om du lägger till mer än en Fitbit-enhet i ditt konto kan du växla mellan olika enheter samtidigt som du ser en helhetsbild av din dagliga aktivitet i översikten. Du kanske vill:
  • Bära en mindre enhet för att registrera alla steg under dagen och en större enhet under en workout.
  • Bära en mindre enhet när du sover.
  • Använda MobileTrack om du glömmer din Fitbit-enhet hemma.
  • Växla mellan enheter du gillar. Ditt konto kan ha en av varje enhetsmodell och MobileTrack.
Observera att du inte kan ansluta flera enheter som använder Fitbit-app-galleriet till ett konto. För Fitbit Charge 3, Fitbit Ionic, Fitbit Inspire-serien och Fitbit Versa-serien, anslut bara en av dessa enheter till ditt konto åt gången.

För att installera en till enhet, se Hur konfigurerar jag min Fitbit-enhet?

Hoppa till:

Om jag har mer än en Fitbit-enhet kommer jag att ha flera översikter?

För att ge dig den mest användbara informationen som möjligt har ditt Fitbit-konto en översikt som visar en helheltsbild över din aktivitet. När du använder flera enheter kombinerar vi deras data och presenterar summorna. Om aktivitetsarmbandet som du hade på dig på jobbet t.ex. räknade 8 000 steg och aktivitetsarmbandet du använde när du joggade på kvällen räknade 9 000 är summan av alla steg som visas i din översikt 17 000.

Kan jag bära mer än en Fitbit-enhet på samma gång?

Om du har mer än en enhet parkopplad till samma konto och du glömmer att ta av en av dem innan du sätter på en annan kommer vi att stämma av överlappande data för att presentera den mest exakta informationen som är möjlig i din översikt. Om till exempel ett av dina aktivitetsarmband använder GPS och en annan inte, kommer din översikt välja GPS-data när den beräknar den totala sträckan eftersom GPS-systemet ger en mer exakt avståndsmätning än endast en stegräknare. Men ju mer överlappande data som finns på ditt konto, desto mer sannolikt är det att översiktens noggrannhet kommer att lida. Du får bäst resultat om du inte använder mer än en enhet åt gången och synkronisera varje enhet innan du tar av den och sätter på en annan.

Skapa ett separat konto för varje enhet om du vill bära mer än en enhet på samma gång.

Hur tar jag bort en Fitbit-enhet från mitt konto?

Om du ersätter en förlorad enhet eller köper en ny, ta bort din gamla enhet från ditt konto. Dina data från din gamla enhet finns kvar i kontot.

För att ta bort en enhet från ditt konto:
  1. Från fliken Idag Användarens tillagda bildi Fitbit-appen nuddar du din profilbild> din enhetsbild.
  2. Nudda Ta bort alternativet (papperskorgen på Android-telefoner).

Kan två personer använda samma konto?

Bara en person kan använda ett konto. När du skapar ett Fitbit-konto blir du ombedd att ange personlig information såsom längd och vikt, så att vissa data beräknas korrekt. Din längd avgör till exempel din avståndsmätning. Genom att skapa unika konton ser du till att varje persons översikt ger en korrekt bild av den dagliga aktiviteten. Om du ger din enhet till en annan person måste de skapa ett nytt konto.

Kan jag använda MobileTrack om jag har ett Fitbit-aktivitetsarmband eller -klocka?

Förutom ett Fitbit-aktivitetsarmband eller -klocka, kan du använda MobileTrack för att registrera din aktivitet om du har en iPhone eller Windows 10 telefon. Om du använder en Android-telefon kan du inte använda MobileTrack utöver en Fitbit-enhet. Mer information om MobileTrack finns i Hur använder jag MobileTrack?

Hur fungerar meddelanden om jag har mer än en Fitbit-enhet?

Om du har mer än en enhet som tar emot meddelanden från din telefon visas meddelandena på en eller flera av dina Fitbit-enheter. Om du har en iPhone visas meddelandena på alla av dina Fitbit-enheter som är inom telefonens räckhåll. Om du har en Android eller Windows 10-telefon visas meddelanden vanligtvis endast på en av dina Fitbit-enheter som är inom telefonens räckhåll.

Säkerställ att du ställde in meddelanden korrekt genom att följa stegen i Hur tar jag emot meddelanden från min telefon? Om du har problem med meddelanden, se Min Fitbit-enhet mottar inte meddelanden.

Hur fungerar meddelanden om jag har mer än en telefon?

Om du har mer än en telefon, till exempel en arbetstelefon och en privat telefon, är det inte möjligt för en Fitbit-enhet att motta meddelanden från båda telefonerna. Att ställa in meddelanden innebär att det skapas en koppling mellan din Fitbit-enhet och telefonen och en Fitbit-enhet kan bara kopplas till en telefon. Du kan inaktivera meddelanden på en telefon och ställa in dem på en annan.

Senaste uppdatering: August 13, 2019