Hur följer jag upp min aktivitet med min Fitbit-enhet?

Article Text

Låt varje steg räkna med automatisk aktivitetsregistrering, påminnelser om att röra på dig och mer på din Fitbit-enhet.

På vissa enheter kan du använda appen Träning Användarens tillagda bild att påbörja och avsluta en workout, se statistik i realtid och fånga GPS-data. För mer information, se Hur registrerar jag mina workouts med min Fitbit-enhet?

Hoppa till:

Vilken core-statistik spårar min Fitbit-enhet automatiskt?

Alla Fitbit-enheter spårar de steg som vidtagits Användarens tillagda bild och aktiva minuter Användarens tillagda bild. Ytterligare core-statistik varierar beroende på din enhet. Du kan välja att spåra en mängd annan statistik, inklusive sömn, workout, vatten- och matintag, vikt och kvinnohälsa i Fitbit-appen.

Puls
Timmar med aktivitet
Sträcka
Användarens tillagda bild
Kalorier
Användarens tillagda bild
Trappor
Användarens tillagda bild
Fitbit Alta ✓
Fitbit Blaze✓ ✓ ✓ ✓
Fitbit Charge 2✓ ✓ ✓ ✓ ✓
Fitbit Charge 3
Fitbit Flex 2
Fitbit Inspire
Fitbit Inspire HR
Fitbit Ionic
Fitbit Versa
Fitbit Versa 2
Fitbit Versa Lite Edition

För mer information, se Hur beräknar min Fitbit-enhet min dagliga aktivitet?

Hur ser jag core-statistik på min Fitbit-enhet?

Kontrollera din aktivitetsstatistik på din enhet eller på fliken Idag Användarens tillagda bild i Fitbit-appen. För mer information, se Hur navigerar jag på skärmen på min Fitbit-enhet?

Vilka aktiviteter spårar min Fitbit-enhet automatiskt?

De flesta Fitbit-enheter känner automatiskt igen och registrerar aktiviteter med hjälp av SmartTrack-funktionen. För att starta känner enheten igen aktiviteter som är minst 15 minuter lång.

Använd appen Träning på vissa enheter Användarens tillagda bild för att påbörja och avsluta en workout. För mer information, se Hur registrerar jag mina workouts med min Fitbit-enhet?

Aktiviteter

Gång
Löpning*
Cykling utomhus
Crosstrainer
Idrott
Aerobic workout
Simning**

* På Fitbit Ionic och Fitbit Versa-serien, appen Träning Användarens tillagda bildöppnas automatiskt efter några minuters löpning för att spåra din aktivitet med GPS.
** Endast vissa enheter spårar simning. För mer information, se Hur registrerar jag simning med min Fitbit-enhet?

Se din statistik

På vissa enheter kan du se grundläggande statistik om din aktivitet, inklusive varaktighet och brända kalorier, under träningspanelen Användarens tillagda bild i Fitbit idag Användarens tillagda bild, eller synkronisera din enhet och nudda träningspanelen Användarens tillagda bild i Fitbit-appen.

Kan jag ändra hur mina aktiviteter spåras?

Välj vilka aktiviteter din enhet automatiskt ska spåra, eller ändra den tid som krävs för att registrera aktiviteten. Välj till exempel att stänga av automatisk spårning för en promenad eller registrera en utomhuscykeltur efter 5 minuter.

• Fitbit-appen
    1. Nudda fliken Idag Användarens tillagda bild och nudda panelen Träning Användarens tillagda bild.
    2. Nudda kugghjulsikonen Användarens tillagda bild uppe till höger.
    3. Nudda en träning och justera längden eller stäng av Automatisk registrering.
  • fitbit.com-översikt
    1. Från översikten på fitbit.com klickar du på kugghjulsikonen Användarens tillagda bild > ditt enhetsnamn.
    2. Under Automatisk träningsidentifiering ska du justera varaktigheten för varje träningstyp eller välj Ignorera för att stänga av automatisk träningsidentifiering.

Observera att du kan ändra hur din aktivitet märks ut i din träningshistorik. Till exempel kanske din enhet registrerar en promenad, men du kan redigera detta i din träningshistorik för att istället registrera det som en vandringstur. Du finner mer information i Hur redigerar eller tar jag bort Fitbit-data och -aktiviteter?

Vad är aktiva minuter på min Fitbit-enhet?

Din enhet tilldelar aktiva minuter Användarens tillagda bild när en aktivitet är mer ansträngande än en vanlig promenad, som inkluderar allt från en snabb promenad till en viktkrets eller en löpning.

Användarens tillagda bild

Mer information finns i Vad är aktiva minuter?

Vad är mitt Fitbit-aktivitetsmål per timme?

Ett aktivitetsmål per timme  hjälper dig att fortsätta röra dig hela dagen. För att starta är ditt mål att ta minst 250 steg per timme (vilket motsvarar några minuters promenad) från 9:00 - 18:00, 7 dagar i veckan. Du kan justera de timmar du spårar ditt mål och få påminnelser att röra på dig.

Användarens tillagda bild

Mer information finns i Vad borde jag veta om mina aktivitetsmål per timme i Fitbit?

Vad är mitt träningsmål för veckan i Fitbit-appen?

Ett veckans träningsmål hjälper dig att hålla dig aktiv. American Heart Association rekommenderar minst 30 minuter med aerob aktivitet av måttlig intensitet minst 5 dagar per vecka (källa). Till en början är ditt mål 5 dagar per vecka, men du kan spåra ditt mål 1 till 7 dagar per vecka. All träning som din enhet registrerar räknas mot ditt mål.

Användarens tillagda bild

För att ändra ditt mål, se Hur spårar jag mina hälso- och träningssmål med Fitbit-appen?

Kan jag byta aktivitetsmål på min Fitbit-enhet?

Till en början är ditt huvudmål 10 000 steg per dag. När du träffar det här målet vibrerar enheten och en prestation visas på skärmen. Välj att öka eller minska ditt stegmål eller ändra ditt mål till aktiva minuter eller brända kalorier. Du kan också sätta mål inom andra områden som sömn och vätskebalans.

Användarens tillagda bild

För att ändra ditt mål, se Hur spårar jag mina hälso- och träningsmål med Fitbit-appen?

Kan jag manuellt lägga till en aktivitet till mitt Fitbit-konto?

Om du har glömt att bära din enhet, logga in aktiviteter manuellt i Fitbit-appen. För mer information, se Hur lägger jag till, redigerar eller raderar Fitbit-data och aktiviteter?

Hur kan jag se till att min Fitbit-aktivitet spåras korrekt?

Se till att du bär din enhet korrekt och att den personliga information som du angav till ditt Fitbit-konto är korrekt. För mer information, se Hur beräknar min Fitbit-enhet min dagliga aktivitet?

Kan jag dela min aktivitetsstatistik med andra?

Välj att dela dina core-statistik, workoutinformation och andra prestationer.

Användarens tillagda bild

För mer information, se Om Fitbit-appen.

Hur ändrar jag från kilojoules till kalorier eller kilometer till miles på min Fitbit-enhet?

Ändra dina måttenheter i Fitbit-appen. För mer information, se Hur ändrar jag måttenheterna på min Fitbit-enhet?