Hur uppdaterar jag min Fitbit-enhet?

Article Text

Fitbit släpper då och då kostnadsfria funktionsförbättringar och felkorrigeringar för din enhet genom firmware- och Fitbit OS-uppdateringar. Mer information om varje typ av uppdatering finns i Vad har ändrats i den senaste uppdatering för Fitbit-enheter? och Vad har ändrats i den senaste Fitbit OS-uppdateringen?

Mer information om felsökningsanvisningar finns i Varför kan jag inte uppdatera min Fitbit-enhet?

Hoppa till:

Hur uppdaterar jag min Fitbit-enhet?

Innan du startar uppdateringen av firmware ska du ladda din enhet och bekräfta att du har den senaste versionen av Fitbit-appen installerad på din telefon eller surfplatta. Observera följande:

• Om du uppdaterar enheten vid midnatt (då stegräkningen återställs) kan stegräkningen visa fel i 24 timmar.
  • Uppdateringar kan ta upp till en timme eller längre att slutföra.
  • Låt Synkronisering hela dagen vara på och låt Fitbit-appen köras i bakgrunden på telefonen, vilket gör det möjligt för en liten del av firmware-uppdateringen att ladda ner till din Fitbit-enhet varje gång du synkroniserar. Så här kontrollerar du att Synkronisering hela dagen är på: I Fitbit-appen nuddar du fliken Idag  > din profilbild > din enhetsbild > bekräfta Synka hela dagen.
  • Fitbit-appen
    1. Firmware-uppdateringar blir bara tillgängliga om du aktiverar Synkronisering hela dagen och låter Fitbit-appen köras i bakgrunden. Du kan behöva justera telefonens inställningar så att Fitbit-appen kan köras i bakgrunden.
    2. Med din laddade Fitbit-enhet i närheten, öppnar du Fitbit-appen.
    3. Nudda fliken Idag  > din profilbild> din enhetsbild.
    4. Nudda den rosa Uppdatera-knappen. Detta alternativ visas bara om en uppdatering är tillgänglig.
    5. Följ anvisningarna på skärmen och håll enheten nära din telefon, surfplatta eller dator under uppdateringen. Efter att du har startat uppdateringen visas en förloppsindikator på din enhet och i Fitbit-appen tills uppdateringen är klar.
    6. Om du har problem med att uppdatera din enhet, se Varför kan jag inte uppdatera min Fitbit-enhet?
  • Fitbit.com-översikt
    1. Bekräfta att du har den senaste versionen av Fitbit Connect:
      1. Klicka på Fitbit Connect-ikonen Användarens tillagda bild som ligger nära datum och tid på din dator.
      2. Klicka på Öppna huvudmeny.
      3. Klicka på Felsökning.
      4. Under Fitbit Connect-numret klickar du på Sök efter uppdateringar.
    2. Gå tillbaka till huvudmenyn och klicka på Sök efter enhetsuppdateringar.
    3. Om du uppmanas till det loggar du in på ditt Fitbit-konto.
    4. Om en uppdatering är tillgänglig, följ anvisningarna på skärmen och håll din enhet nära din dator under uppdateringen. Efter att du har startat uppdateringarna visas ett statusfält på din enhet och i Fitbit Connect tills uppdateringen är klar.
    5. Om du har problem med att uppdatera din enhet, se Varför kan jag inte uppdatera min Fitbit-enhet?

Hur uppdaterar jag programvaran på min Fitbit-våg?

Din Fitbit-våg kontrollerar automatiskt för uppdateringar. När en uppdatering är tillgänglig, hämtar och installerar vågen uppdateringen. Om du kliver på din våg och ser ett statusfält så söker vågen nu efter uppdateringar. Vänta tills det är klart för att slutföra en invägning.
Användarens tillagda bild

Hur hittar jag versionsnumret för min Fitbit-enhet?

I Fitbit-appen nuddar du fliken Idag  > din profilbild > din enhetsbild. Versionsnumret för programvaran visas under din enhets namn.

På fitbit.com-översikten klickar du på kugghjulsikonen Användarens tillagda bild och väljer din enhet för att hitta programvaruversionen.

På vissa Fitbit-enheter hittar du programvaruversionen i Inställnings appen Användarens tillagda bild > Om eller Enhetsinfo.