Hur använder jag GPS på min Fitbit-enhet?

Article Text

Lyft dina träningspass genom att fånga GPS-data med vissa Fitbit-enheter. Om din enhet inte har GPS kan du använda Fitbit-appen för att spela in GPS-data.

Obs! För att använda kopplad GPS med din iPhone, se till att Tillåt platsåtkomst är satt till Alltid för Fitbit-appen.

Hoppa till:

Har min Fitbit-enhet GPS?

EnhetsnamnGPS-typ
Fitbit IonicInbyggd GPS
Fitbit Blaze
Fitbit Charge 2
Fitbit Charge 3
Fitbit Inspire HR
Fitbit Versa-serien
Kopplad GPS*

*Enheter med kopplad GPS använder sensorerna på din närliggande telefon för att fånga GPS-data. Håll din telefon nära din enhet under en aktivitet.

Hur startar jag ett träningspass med GPS på min Fitbit-enhet?

1. Öppna Träningsappen Användarens tillagda bild på din enhet och nudda en aktivitet. Endast aktiviteter där du täcker fysiskt sträcka, som att springa, gå, vandra eller cykla, erbjuder GPS-spårning.
  2. Slå vid behov på GPS för vissa aktiviteter, till exempel ett intervallträningspass. Mer information finns i Hur slår jag på GPS för en övning på min Fitbit-enhet?
  3. Vänta några ögonblick medan GPS ansluter. Du kan börja aktiviteten när din enhet försöker hitta en signal. (Observera att din enhet använder din stegräkning för att beräkna sträcka tills GPS ansluts).

Användarens tillagda bild
  4. Nudda uppspelningsikonen för att starta aktiviteten. Om GPS-signalen kopplas bort söker din telefon eller enhet efter en signal medan aktiviteten pågår.

För mer information, se Hur registrerar jag träningspass med min Fitbit-enhet?

Hur ser jag GPS-data som fångats av Fitbit-enheten?

När du har slutfört ett träningspass med GPS kan du synkronisera din enhet och öppna din träningshistorik i Fitbit-appen för att se din rutt, sträcka och tempo. Logga in på ditt konto på fitbit.com för ytterligare statistik, såsom höjdklättring och delade tider. Klicka på Logga > Verksamhet > Visa detaljer.

Användarens tillagda bild

Hur slår jag på GPS för en övning på min Fitbit-enhet?

• Blaze
    1. Öppna Genvägar för träning i Fitbit-appen. För mer information, se Hur registrerar jag träningspass med min Fitbit-enhet?
    2. Nudda övningen du vill spåra och se till att Kopplad GPS är på.
    Om GPS inte ansluter, bekräfta att GPS är aktiverat på din enhet:
    1. Nudda Träningsskärmen på Blaze och hitta den övning du vill spåra.
    2. Nudda kugghjulsikonen och kontrollera att inställningen Använd telefon-GPS är på.
  • Charge 2
    1. Öppna Genvägar för träning i Fitbit-appen. För mer information, se Hur registrerar jag träningspass med min Fitbit-enhet?
    2. Nudda övningen du vill spåra och se till att Kopplad GPS är på.
  • Charge 3
    1. Öppna Träningsappen Användarens tillagda bild och svep för att hitta den träning du vill spåra.
    2. Svep uppåt och se till att Använd telefon-GPS är På.
    3. Tryck på knappen för att återgå till aktivitetsskärmen.
  • Inspire HR
    Öppna appen Inställningar Användarens tillagda bild och se till att Telefon-GPS är på.
  • Ionic och Versa-serierna
    1. Öppna Träningsappen Användarens tillagda bild och svep för att hitta den träning du vill spåra.
    2. Nudda kugghjulsikonen Användarens tillagda bild och se till att GPS (kopplad GPS för Versa-serien) är på.
    3. Tryck på bakåtknappen för att återgå till aktivitetsskärmen.

Hur använder jag Fitbit-appen för att spåra GPS-data?

Fånga din rutt, sträcka, tempo och mer med GPS-sensorerna på din telefon. Din Fitbit-enhet beräknar dina steg, aktiva minuter och brända kalorier under aktiviteten.
  • iPhones
    1. Bekräfta att Fitbit-appen kan använda telefonens GPS-sensorer. För mer information, se Hur låter jag Fitbit-appen använda min telefons GPS-sensorer?
    2. Klicka på fliken Idag Användarens tillagda bild och nudda den gråa + ikonen på Träningspanelen.
    3. Nudda Spåra högst upp.
    4. Välj en aktivitet: springa, gå eller vandra.
    5. Om du vill höra signaler under din aktivitet nuddar du Signaler och ställer in typ, frekvens och volym.
    6. För att styra musik under din aktivitet, nudda Fjärrstyrning av musik och välj en spellista.
    7. Nudda Start. Dra åt vänster under aktiviteten för att se en GPS-karta.
    8. När du är klar nuddar du Paus, nudda sedan på och håll kvar Avsluta
    9. Kontrollera din träningssammanfattning.
  • Android-telefoner
    1. Bekräfta att Fitbit-appen kan använda telefonens GPS-sensorer. För mer information, se Hur låter jag Fitbit-appen använda min telefons GPS-sensorer?
    2. Nudda fliken Idag Användarens tillagda bild nudda sedan den gråa + ikonen på Träningpanelen.
    3. Nudda Spårning på toppen.
    4. För Android (OS 6.0+), se till att du ger Fitbit-appen åtkomst till de begärda funktionerna på din telefon. Mer information finns i Vad borde jag veta om att använda Fitbit-appen på min Android-telefon?
    5. Välj en aktivitet: springa, gå eller vandra.
    6. Om du vill höra signaler under din aktivitet nuddar du Signaler och ställer in typ, frekvens och volym.
    7. Nudda Start. Dra åt vänster under aktiviteten för att se en GPS-karta.
    8. När du är klar nuddar du Paus, nudda sedan på och håll kvar Avsluta
    9. Kontrollera din träningssammanfattning.
  • Windows 10-telefoner
    1. Bekräfta att Fitbit-appen kan använda telefonens GPS-sensorer. För mer information, se Hur låter jag Fitbit-appen använda min telefons GPS-sensorer?
    2. Från Fitbit-appens översikt nuddar du + ikonen.
    3. Nudda Registrera träning.
    4. Välj en aktivitet: springa, gå eller vandra.
    5. Om du vill höra signaler under din aktivitet nuddar du Signaler och ställer in typ, frekvens och volym. Observera att signaler inte fungerar om musik spelas.
    6. Nudda Start och nudda sedan Start igen. Dra åt vänster under aktiviteten för att se en GPS-karta.
    7. När du är klar nuddar du Paus, nudda sedan på och håll kvar Avsluta
    8. Kontrollera din träningssammanfattning.

Hur tillåter jag Fitbit-appen att använda min telefons GPS-sensorer?

• iPhones
    1. Bekräfta att din telefon kan registrera din plats när du inte är inom räckvidd för Wi-Fi:
      1. Öppna InställningarMobil.
      2. Se till att du har aktiverat Mobildata.
    2. Kontrollera att telefonen kan fortsätta att registrera din plats när din telefon är låst:
      1. Öppna Inställningar > Allmänt.
      2. Nudda Bakgrundsuppdatering av app, hitta Fitbit-appen, och kontrollera att den är aktiverad.
    3. Se till att din telefon kan identifiera din plats:
      1. Klicka på Inställningar > Sekretess.
      2. Nudda Platstjänster och säkerställ att det är aktiverat.
      3. Hitta Fitbit i applistan och se till att Tillåt platsåtkomst är inställt på Alltid
  • Android- och Windows 10-telefoner
    Steg för att verifiera dessa krav beror på din telefonmodell. Om du inte är säker på hur du slutför ett steg, se instruktionerna från telefonens tillverkare.
    1. Bekräfta att din telefon kan spåra din aktivitet (vanligtvis genom att se till att Mobildata är påslagen).
    2. Bekräfta att din telefon kan fortsätta spåra din plats medan den är låst.
    3. Bekräfta att din telefon kan identifiera din plats (vanligtvis genom att slå på Location Services i dina sekretessinställningar).

Hur korrekta är mina GPS-data?

För mer information, se Hur exakta är Fitbit-enheter?

Kan jag ladda ner mina GPS-data?

För mer information, se Hur exporterar jag mina Fitbit konto-data?

Varför fungerar inte GPS på min Fitbit-enhet?

Det finns några orsaker till att GPS:en kanske inte ansluter. Granska informationen nedan och kontrollera sedan kraven och de olika stegen i felsökningen.
  1. Miljöfaktorer som höga byggnader, tät skog, branta backar och till och med ett tjockt molntäcke kan störa din enhets eller telefons förmåga att ansluta till GPS-satelliter. Om signalen är blockerad – antingen för att du är under jord eller på grund av en annan anledning – fungerar inte GPS.
  2. Bekräfta att GPS är aktiverat på din enhet. Mer information finns i Hur slår jag på GPS för en övning på min Fitbit-enhet?
  3. Stäng av Wi-Fi på telefonen för kopplad GPS så att telefonen inte försöker ansluta till tillgängliga nätverk längs din rutt.
  4. Kontrollera följande krav för kopplad GPS. Prova sedan felsökningsstegen vid behov.

Krav

1. Bluetooth på din telefon är på och enheten är ansluten under telefonens Bluetooth-inställningar.
  2. Din telefon är inom 30 fot från din enhet.
  3. Din enhet kan synkronisera med din telefon. För mer information, se Hur synkroniserar Fitbit-enheter sina data?
  4. Din telefon kan identifiera din plats och spåra din plats. För mer information, se Hur låter jag Fitbit-appen använda min telefons GPS-sensorer?
  5. (Endast Android) Fitbit-appen tillåts köras i bakgrunden på din telefon. Mer information finns i Vad behöver jag veta om att använda Fitbit-appen på min Android-telefon?

Felsökningssteg

1. Tvångsavsluta och öppna Fitbit-appen igen för att uppdatera anslutningen till din enhet. Om GPS inte ansluter, försök steg 2.
  2. Gå till Inställningar > Bluetooth på telefonen och stäng av och slå på Bluetooth. Om GPS fortfarande inte ansluter, försök steg 3.
  3. Starta om telefonen.