Hur ändrar jag min sömnhistorik?

Article Text

Justera din sömnhistorik i Fitbit-appen. Se Hur spårar jag min sömn med min Fitbit-enhet? för mer information om sömnspårning

Hoppa till:

Kan jag logga in sömn manuellt i Fitbit-appen?

De flesta Fitbit-enheter inleder och avslutar din sömnloggning automatiskt. Om du tycker att den automatiska sömnidentifieringen är felaktig kan du istället använda appen för att starta och stoppa sömnregistreringen. Observera att det här alternativet inte gäller om du använder en Fitbit-enhet som följer din puls för att identifiera dina sömnstadier. Mer information om sömnstadier finns i Vad bör jag veta om sömnstadier?

För att logga sömn manuellt:
  1. I Fitbit-appen nuddar du fliken Idag Användarens tillagda bild, nudda sömnpanelen.
  2. Nudda ikonen + > Påbörja sömn nu. Sömn spåras fortfarande om du stänger appen.
  3. När du vaknar, nudda Vaken och sedan på Visa sammanfattning för att titta på din sömnöversikt.
Observera att du inte kan logga in sömn manuellt i Fitbit-appen på Windows 10-enheter.

Varför säger min sömngraf i Fitbit-appen att jag sov när jag inte var?

Även om aktivitetsarmband och klockor som automatiskt registrerar sömn är utformade så att de märker när enheten inte sitter på din handled kan de ibland spara en sömnlogg när du egentligen inte sover. Se Hur tar jag bort en sömnlogg i Fitbit-appen? för att ta bort denna sömnlogg.

Varför säger min sömngraf i Fitbit-appen att jag var vaken när jag inte var det?

När du sover kan det hända att du vänder och vrider på dig i ett omedvetet tillstånd. Det tyder dock inte på fullständig vila. Om du anser att det rapporterade antalet vakna minuter är alltför högt kan du gå till inställningen Sömnkänslighet och kontrollera om sömnregistreringsläget är inställt på känsligt. En normal inställning kan vara lämpligare om du söker en mer allmän översikt över dina sömnmönster. Observera att den här inställningen inte gäller om du använder en Fitbit-enhet som följer din puls för att identifiera dina sömnstadier.

Hur redigerar jag en sömnlogg i Fitbit-appen?

1. Nudda fliken Idag Användarens tillagda bild, nudda sömnpanelen.
  2. Nudda den sömnlogg du vill redigera.
  3. Nudda de tre punkterna och hitta alternativet att redigera (på Android-telefoner, nudda blyertsikonen uppe till höger).
  4. Justera tiden för när du gick och lade dig eller tiden när du vaknade.

Observera att för enheter som får sömnstadier, om du förlänger din sömntid, kanske du märker luckor i början eller slutet av dina sömnstadier.

Hur raderar jag en sömnlogg i Fitbit-appen?

• iPhones, iPads och Android-telefoner
    1. Nudda fliken Idag Användarens tillagda bild, nudda sömnpanelen.
    2. Svep till vänster på loggen om du vill ta bort den, nudda sedan Radera.
  • Windows 10-enheter
    1. Från Fitbit-appens översikt nuddar du sömnpanelen.
    2. Nudda sömnloggen som du vill radera.
    3. Nudda de tre punkterna > Radera.
Senaste uppdatering: January 31, 2020