Artikel

Hur synkroniserar Fitbit-enheter sina data?

Information

 
Article Text

Hoppa till:

Vad är synkronisering?

Synkronisering är den process som överför de data som din enhet samlar in till din Fitbit-översikt. Översikten är där du kan följa dina framsteg, se hur du sov, ange mål, registrera mat och vatten, utmana vänner och mycket mer. Fitbit-aktivitetsarmband och -klockor använder Bluetooth Low Energy-teknik (BLE) för att synkronisera med telefoner, surfplattor och vissa datorer. Fitbit-vågar använder Wi-Fi för att ansluta direkt till din router. Anvisningarna i Hur ställer jag in min Fitbit-enhet? förklarar hur du kan säkerställa att din enhet synkroniserar med din Fitbit-översikt.

Hur synkroniserar jag min enhet med Fitbit-appen?

Data synkroniseras automatiskt med Fitbit-appen under hela dagen. Du får bäst resultat om Synka hela dagen är aktiverat.

Om du stänger av Synka hela dagen rekommenderar vi att du synkroniserar minst en gång om dagen. Varje gång du öppnar Fitbit-appen synkroniseras din enhet automatiskt när den är i närheten. Du kan även använda alternativet Synka nu i appen när som helst.

Mer information om hur du synkroniserar Fitbit Ace eller Fitbit Ace 2 med din telefon eller surfplatta finns i Hur konfigurerar jag Fitbit Ace-enheter?

Hur synkroniserar jag min enhet manuellt med Fitbit-appen?

 1. Med din enhet i närheten öppnar du Fitbit-appen på fliken Idag Användarens tillagda bild.
 2. Nudda och håll på skärmen och svep ner (på Windows 10-enheter, hitta bilden på din enhet längst ner och svep upp).
Du finner mer information om Fitbit-appen i Vad är den nya Fitbit-appupplevelsen?.

Välj din enhet för att se synkroniseringsinstruktioner.
 • iPhone och iPad
  1. I Fitbit-appen nuddar du fliken Idag Användarens tillagda bild > din profilbild > din enhetsbild. 
  2. Nudda Synkronisera nu.
 • Android-telefoner
  1. I Fitbit-appen nuddar du fliken Idag Användarens tillagda bild > din profilbild > din enhetsbild. 
  2. Nudda pilarna intill Synkronisera nu.
 • Windows 10-enheter
  1. På Fitbit-appens översikt nuddar du kontoikonen Användarens tillagda bild > din enhetsbild.
  2. Nudda ikonen för synkronisering.

  På Windows 10-datorer med en USB-port kan du automatiskt synkronisera enheterna i ditt hem eller dess omedelbara närhet (ungefär 6 meter):

  1. Stoppa in dongeln som kom i lådan med din enhet. 
  2. I Fitbit-appen nuddar du fliken Idag Användarens tillagda bild > din profilbild.
  3. Nudda Avancerade inställningar.
  4. Slå på Fitbit Connect Classic Mode alternativ.

  Alla Fitbit-enheter i närheten som inte är ihopparade till en annan dator, telefon eller surfplatta med Bluetooth kommer att synkroniseras automatiskt var 15:e till 30:e minut. När du kontrollerar statistiken i Fitbit-appen ser du dina synkroniserade data.

 • Mac- eller Windows 8.1-datorer
  1. Klicka på ikonen med en Fitbit-logotyp som finns nära datum och tid på din dator.
  2. Klick Öppna huvudmenyn > Synkronisera nu. Du kan bli ombedd att logga in.

När synkroniseras min Fitbit-våg?

Efter att din Fitbit Aria eller Fitbit Aria 2 är installerad på ditt trådlösa nätverk kommer din statistik automatiskt att synkroniseras till din Fitbit-översikt efter varje invägning.
Användarens tillagda bild

Efter att dina mätvärden visats borde du se ett kryss som anger att synkroniseringen är genomförd. Du kan ändra ditt huvudmål i Fitbit-appen.

Var kan jag se när min Fitbit-enhet senast synkroniserades?

Hitta information om din Fitbit-enhet, till exempel firmware-version, batterinivå och när din enhet senast synkroniserades:
 • Fitbit-appen

  Nudda fliken Idag Användarens tillagda bild > din profilbild> din enhetsbild. 

 • översikt på fitbit.com

  På översikten på fitbit.com klickar du på kugghjulsikonen Användarens tillagda bild. Den senaste gången du synkroniserade listas nedanför namnet på din Fitbit-enhet.

Varför kan jag inte konfigurera min Fitbit-enhet?

Om din enhet slutade synkronisera är problemet troligen ett anslutningsproblem. Detaljerad information om hur du diagnostiserar och löser problemet finns i Varför synkroniseras inte min Fitbit-enhet? 

Kommer en synkronisering på min mobil, surfplatta eller dator att fungera?

Synkronisera Fitbit-aktivitetsarmband och klockor med Fitbit-appen på iPhones, iPads, Android-telefoner och Windows 10-enheter. 

 • iPhone och iPad

  Fitbit-appen är kompatibel med de flesta iPhones och iPads. För att säkerställa att din version stöds, kolla https://www.fitbit.com/devices. För att lära dig mer om användningen av din Fitbit-enhet med din iPhone eller iPad, kolla på följande video. (Endast på engelska.)

 • Android-telefoner

  Android-telefoner måste ha både en BLE-radio och programvarustöd. Eftersom BLE är en valfri komponent i Bluetooth 4.0, finns BLE inte på alla enheter som har Bluetooth 4.0. En enhet kan ha radion men inte programvaran eller ha programvarufel som stör BLE. Om du köper en Android-enhet som ska användas med Fitbit-appen, säkerställ att den finns i listan med enheter som stöds på http://www.fitbit.com/devices och granska kända problem på Vad ska jag veta om att använda Fitbit-appen på min Android-enhet?

  För att lära dig mer om användningen av din enhet med din Android-telefon, kolla på följande video. (Endast på engelska.)

 • Windows 10-enheter

  Fitbit-appen är tillgänglig för Windows 10-telefoner, -surfplattor och -datorer. För att se om din enhet är kompatibel, se http://www.fitbit.com/devices.

  För att lära dig mer om användningen av din enhet med Windows 10, kolla på följande video. (Endast på engelska.)

Hur ofta ska jag synkronisera min Fitbit-enhet?

Vi rekommenderar att du synkroniserar ditt aktivitetsarmband eller -klocka varje dag. De flesta Fitbit-enheterna spelar in detaljerad minut-för-minut-data i sju dagar. (Fitbit Alta spelar in minut-för-minut-data i fem dagar). Fitbit-enheter kan lagra dagliga summor i upp till 30 dagar.

Om du har en Fitbit Surge kan din enhet lagra 35 timmar av GPS-data innan en del av dessa data tas bort för att ge plats för mer.

Kan jag synkronisera min Fitbit-enhet med mer än en telefon?

Du kan synkronisera din enhet med varje kompatibel telefon, surfplatta eller dator som uppfyller synkroniseringskraven. Om du får meddelanden från din telefon på din Fitbit-enhet måste du inaktivera Bluetooth-förbindelsen mellan din telefon och Fitbit-enheten innan du använder en annan telefon. Du finner instruktioner i Varför synkroniserar inte min Fitbit-enhet med en annan telefon eller dator?

Kan jag synkronisera mer än en Fitbit-enhet till samma konto?

Om du har flera enheter kan alla synkronisera till samma konto för att säkerställa att din översikt ger en hel översikt av din aktivitet. Mer information finns i Kan jag använda mer än en Fitbit-enhet med samma konto?

Senaste uppdatering: December 30, 2019
Jag upplevde att den här artikeln hjälpte mig Jag upplevde att den här artikeln hjälpte mig

Jag upplevde inte att den här artikeln var till nytta Jag upplevde inte att den här artikeln var till nytta

Få kraft av att vara många

Expertråd till de senaste nyheterna. Allt finns här.
Sök i hjälpforumEndast stöds på engelska vid denna tidpunkt.

Låt oss prata

Få support