Hur registrerar jag träningspass med min Fitbit-enhet?

Article Text
Registrera träningspass med Träningsappen på din Fitbit-enhet för att fånga upp djupgående aktivitetsstatistik.

De flesta Fitbit-enheter spårar automatiskt träning och aktivitet. Mer information finns i Hur registrerar jag träning och aktivitet med min Fitbit-enhet?

Hoppa till:

Varför ska jag registrera ett träningspass med Träningsappen?

Använd Träningsappen för att fånga in realtidsstatistik, inklusive pulsdata, brända kalorier och förfluten tid, för specifika träningspass. Om du till exempel deltar i en spinningklass, välj spinningaktiviteten på din enhet och starta träningspasset när du är redo. Pausa träningen om du tar en kort paus och granska träningsöversikten när du är klar.

Om du använde GPS för att registrera ditt träningspass lagras en karta över din rutt, tempo och höjd i din träningshistorik. För mer information om GPS, se Hur använder jag GPS på min Fitbit-enhet?

Hur ändrar eller ordnar jag om träningarna i Träningsappen?

Välj mellan över 15 träningsformer inklusive löpning, intervallträning, simning och yoga, för att anpassa appen med dina favoritträningspass. Om en viss träning inte är tillgänglig väljer du träningspass som din träningstyp.
  • Fitbit-appen
    1. Nudda fliken Idag Användarens tillagda bild > din profilbild > din enhetsbild.
    2. Nudda Genvägar till träning.
    3. Om du vill lägga till en ny träningsgenväg nuddar du ikonen + och väljer en träning.
    4. För att ta bort en träningsgenväg, svep åt vänster på en genväg (i Windows 10 nuddar du papperskorgsikonen).
    5. Om du vill omordna en träningsgenväg trycker du på och håller in en genväg och drar uppåt eller nedåt för att ändra positionen.
    6. Synkronisera din enhet.
  • fitbit.com-översikt
    1. Från översikten på fitbit.com klickar du på kugghjulsikonen Användarens tillagda bild > Inställningar > din enhetsbild.
    2. Nudda Genvägar till träning > Redigeraför att välja de träningar du vill på din enhet.
    3. Gör dina ändringar och klicka Spara
    4. Klicka och dra ikonerna för att ändra ordningen för träningarna på din enhet.
    5. Synkronisera din enhet.

Hur börjar jag träningspass i Träningsappen?

Kontrollera först att träningen som du vill registrera ingår i Träningsappen. Sedan kan du börja träningen när du är redo.

Observera att vissa Fitbit-enheter registrerar dina löppass automatiskt med GPS. Mer information finns i Hur registrerar jag löppass automatiskt med min Fitbit-enhet?
  • Blaze, Ionic och Versa-serien
    1. Öppna Träningsappen på din enhet.
    2. Svep för att hitta träningstypen.
    3. Nudda träningen för att välja den. Om träningen använder GPS visas en ikon i det övre vänstra hörnet då enheten försöker ansluta.
    4. Nudda uppspelningsikonen för att starta träningen eller nudda flaggikonen (endast serierna Ionic och Versa) för att välja ett mål för tid, sträcka eller kalorier beroende på aktivitet.
    5. Nudda mitten av skärmen för att bläddra i din realtidsstatistik. På serierna Ionic och Versa visas dina framsteg mot din maximala puls på en indikator bredvid dina slag per minut.
    6. För att pausa eller avsluta träningspasset nuddar du pausikonen. För att fortsätta, nudda uppspelningsknappen. Observera att om du ställer in ett träningsmål så vibrerar och blinkar din klocka när du når målet.
    7. För att avsluta träningen, nudda flaggikonen och bekräfta.
    8. Granska din träningsöversikt och stäng appen.
  • Charge 2
    1. På din enhet, tryck på knappen tills du ser Träningsskärmen.
    2. Nudda för att hitta träningstypen.
    3. Håll knappen intryckt för att starta träningen. Om träningen använder GPS visas en telefonikon i det övre vänstra hörnet då telefonen försöker ansluta.

Om din telefon kör Android 8-operativsystemet måste du kontrollera att Fitbit-appen tillåts att köras i bakgrunden. Mer information finns i Varför skickar Fitbit-appen en avisering till min Android-telefon?
    4. Under din workout nuddar du aktivitetsarmband för att bläddra i realtidsstatistik eller se tiden. Dina framsteg mot din maximala puls visas på en indikator bredvid antalet slag per minut.
    5. Tryck på knappen för att pausa din träning. Tryck sedan på knappen igen för att återuppta träningen.
    6. Håll knappen intryck för att avsluta träningen. En flaggikon och ett gratulationsmeddelande visas.
    7. Tryck på knappen för att se en sammanfattning av dina resultat. Tryck på knappen igen för att bläddra i din statistik.
    8. Granska din träningsöversikt och stäng appen.
  • Charge 3
    1. Öppna Träningsappen på din enhet.
    2. Svep åt vänster för att hitta träningstypen.
    3. Nudda träningen för att välja den.
    4. Nudda Start för att börja träningen eller på Ställ in mål för att välja ett mål för tid, sträcka eller kalorier, beroende på aktivitet.
    5. Nudda mitten av skärmen för att bläddra i din realtidsstatistik. På Charge 3 visas dina framsteg mot din maximala puls på en indikator bredvid dina slag per minut.
    6. När du är klar med ditt träningspass eller vill pausa, tryck på knappen. Observera att om du ställer in ett träningsmål så vibrerar Charge 3 och blinkar när du når målet.
    7. För att avsluta träningen, tryck på knappen igen och nudda Slutför. Svep uppåt för att se din träningssammanfattning. Nudda bocken för att stänga sammanfattningsskärmen.
  • Inspire HR
    1. Öppna Träningsappen på din enhet.
    2. Svep för att hitta en övning och nudda för att välja den. Om träningen använder GPS visas en ikon överst på skärmen då enheten försöker ansluta.
    3. Nudda uppspelningsikonen för att starta övningen, eller svep uppåt för att ställa in ett mål för tid, sträcka eller kalorier, beroende på aktivitet.
    4. Tryck på knappen för att pausa eller avsluta din träning. För att fortsätta, nudda uppspelningsknappen.
    5. Tryck på knappen igen och nudda Slutför för att avsluta träningen.
    6. Svep uppåt för att se din träningssammanfattning.
    7. Tryck på knappen för att stänga sammanfattningsskärmen.

Hur registrerar jag löppass automatiskt med min Fitbit-enhet?

Registrera löppass automatiskt med GPS med serierna Charge 3, Inspire HR, Ionic och Versa. När du börjar springa öppnas Träningsappen för att registrera realtidsstatistik, inklusive puls, tempo, sträcka och rutt. Det kan ta några minuter innan löpningsregistreringen börjar. För alla enheter utom Ionic måste du ha din telefon i närheten för att använda kopplad GPS.
  • Charge 3, Ionic och Versa-serien
    1. På din enhet, öppna Träningsappen > Löppass
    2. Nudda kugghjulsikonen Användarens tillagda bild, eller svep uppåt på Charge 3.
    3. Leta upp Upptäck löppass och ändra inställningen till .
    4. Leta upp GPS och ändra inställningen till .
    5. Tryck på bakåtknappen för att återgå till Träningsskärmen.
  • Inspire HR
    1. I Fitbit-appen nuddar du fliken Idag Användarens tillagda bild, och sedan träningspanelen Användarens tillagda bild.
    2. Nudda kugghjulsikonen Användarens tillagda bild uppe till höger > Löppass.
    3. Leta upp alternativet för att aktivera Automatisk registrering.

Hur anpassar jag träningsinställningar i Träningsappen?

För serierna Charge 3, Ionic och Versa kan du anpassa olika inställningar för varje träningstyp direkt på din enhet. Välj till exempel:
  • Slå på eller stäng av GPS
  • Pausa en aktivitet automatiskt när du slutar röra dig (autopaus)
  • Ta emot notiser när du når vissa milstolpar under ditt träningspass (signaler)
  • Registrera löppass automatiskt (upptäck löppass)
För att anpassa dina inställningar:
  1. Öppna Träningsappen på din enhet.
  2. Svep igenom listan över träningar för att hitta den du vill anpassa.
  3. Nudda kugghjulsikonen Användarens tillagda bild, eller svep uppåt på Charge 3 och svep genom inställningslistan.
  4. Nudda en inställning för att justera den.
  5. När du är klar trycker du på bakåtknappen för att återgå till Träningsskärmen.
  6. Nudda Träningsskärmen och nudda sedan ikonen för att starta träningen.

Hur ändrar jag vilken statistik jag ser i Träningsappen?

För serierna Ionic och Versa kan du anpassa den statistik du ser på skärmen för varje träning. Ställ in den övre och nedre statistiken och svep den mellanliggande statistiken för att se mer information eller tid på dagen.

För att anpassa din statistik:
  1. På din klocka, öppna Träningsappen > svep för att välja en träning.
  2. På träningsskärmen nuddar du kugghjulsikonen Användarens tillagda bild uppe till vänster.
  3. Leta upp Anpassa statistik.
  4. Gör dina val för den övre, nedre och mellanliggande statistiken.
  5. Tryck på bakåtknappen för att återgå till Träningsskärmen.
  6. Nudda Träningsskärmen och nudda sedan ikonen för att starta träningen.

Hur registrerar jag mellantider under ett löppass med min Fitbit-enhet?

Ta emot tids- eller distansbaserade uppdateringar på din Fitbit-enhet under ett träningspass med signaler.
  • Blaze, Charge-serien och Inspire-serien
    1. I Fitbit-appen nuddar du fliken Idag Användarens tillagda bild > din profilbild > din enhetsbild.
    2. Nudda Genvägar till träning.
    3. Nudda Löpning.
    4. Aktivera Signaler under löppass och ställ in dina tids- eller distansbaserade uppdateringar.
    5. Synkronisera din enhet.
  • Ionic och Versa-serien
    1. På din klocka, öppna Träningsappen > svep för att välja en träning.
    2. Nudda kugghjulsikonen Användarens tillagda bild uppe till vänster.
    3. Leta upp Visa varv och ändra inställningen till Automatiskt.
    4. Leta upp Automatiska inställningar för varv och välj signaltyp och frekvens.
    5. Tryck på bakåtknappen för att återgå till Träningsskärmen.
    6. Nudda Träningsskärmen och nudda sedan ikonen för att starta träningen.

Hur ställer jag in eller ändrar intervallängder i Träningsappen?

Intervaller är alla träningar som växlar mellan intensiva aktivitetsperioder följt av perioder med lägre intensitetsaktivitet eller vila. Välj att använda standardintervallträning eller ställa in anpassade intervaller.

Som standard består intervallträning av:
  • Period i rörelse: 30 sekunder
  • Viloperiod: 10 sekunder
  • Upprepa: 14 gånger
  • Total tid: 9:20
För att ställa in anpassade intervall:
  1. I Fitbit-appen nuddar du fliken Idag Användarens tillagda bild > din profilbild > din enhetsbild.
  2. Nudda Genvägar till träning.
  3. Nudda Intervallträning
  4. Ställ in intervallerna.
  5. Synkronisera din enhet för att spara ändringarna.
Observera att du inte kan slutföra en intervallträning på Blaze.

Hur stänger jag av den automatiska pausfunktionen på min Fitbit-enhet?

Om du slutar förflytta dig under ett löppass eller en cykelträning med vissa Fitbit-enheter, till exempel vid ett trafikljus, pausas din träning automatiskt medan du står stilla (detta kallas autopaus). Din enhet vibrerar vilket indikerar att aktivitetsregistreringen är pausad.

För att fortsätta är det bara att återuppta din löp- eller cykeltur; din enhet vibrerar vilket indikerar att aktivitetsregistreringen återupptagits. Om din klocka under ett löppass inte upptäcker löppasset under 10 på varandra följande minuter så visas ett meddelande som frågar om du vill avsluta träningen.

För att stänga av autopaus:
  1. På din enhet, öppna Träningsappen > Löppass
  2. Nudda kugghjulsikonen Användarens tillagda bild, eller svep uppåt på Charge 3.
  3. Leta upp Autopaus och ändra inställningen till Av.
  4. Tryck på bakåtknappen för att återgå till Träningsskärmen.
  5. Nudda Träningsskärmen och nudda sedan ikonen för att starta träningen.

Hur registrerar jag simning med min Fitbit-enhet?

För mer information, se Hur registrerar jag löppass automatiskt med min Fitbit-enhet?

Hur ändrar jag eller tar bort träningsdata i Fitbit-appen?

Mer information i Hur redigerar eller tar jag bort Fitbit-data och -aktiviteter?
Senaste uppdatering: December 9, 2019