Kan någon ta över mitt Fitbit-konto?

Article Text

Då och då kan obehöriga parter försöka logga in på Fitbit-konton efter att ha stulit användarnamn och lösenord från en annan källa. Denna artikel förklarar hur du skyddar ditt konto.

Varför skulle någon vilja ta över mitt Fitbit-konto?

Ett ”kontoövertagande” är ett fenomen som påverkar många populära mål på nätet framförallt om hackers kan hitta en väg att tjäna pengar på. Trots att det inte är möjligt för någon att komma åt dina kreditkortsuppgifter genom ditt Fitbit-konto, har vi sett ett ökat intresse för Fitbit sedan hackers har listat ut att det ibland är möjligt att få en ersättning (genom vår garanti) för att sedan sälja den.

Det viktiga är att kontoägarna inte debiteras för garantiersättningen och att de flesta av dessa försök för garantiersättning upptäcks av Fitbits verktyg för bedrägeribekämpning och personal och sedan hänvisas till brottsbekämpning.

Hur sker detta?

Det vanligaste sättet för ett konto att bli övertaget är att en hacker får reda på rätt användarnamn och lösenord som är kopplade till kontot.

Det finns ett par vanliga sätt för hackers att göra detta:

• Genom att återanvända kombinationer av användarnamn och lösenord som blivit stulna från andra online-webbsidor eller -konton. Eftersom många personer använder samma användarnamn och lösenord på flera olika webbsidor kan ett dataintrång på en sida leda till ett dataintrång någon annanstans.
  • Genom att använda keylogger och andra skadeprogram på andras datorer för att fånga lösenord när de skrivs in.

Vad gör Fitbit för att hantera detta hot?

Fitbit tar vår skyldighet att skydda kundinformation på största allvar. Vi är vaksamma på att identifiera, blockera och åtgärda skadlig aktivitet. Vi spärrar konton som vi tror har hackats, vilket innebär att vi återställer lösenordet och uppmanar kunden att skapa ett nytt. Mätvärdena som vi övervakar förändras med tiden som hackers ändrar sin metod.

Vad kan jag göra för att undvika att någon tar över mitt konto?

Följ dessa tre tips:
  • Se till att du använder olika lösenord för varje onlinekonto. Eftersom det är en utmaning om inte omöjligt att komma ihåg lösenord, rekommenderar vi att du använder an lösenordshanterare som hjälp. Det finns många utmärkta alternativ inklusive kostnadsfria lösningar som är inbyggda i många populära webbläsare. Du kan också läsa våra tips för att skapa ett säkert lösenord i Hur skapar jag ett säkert lösenord?
  • Vidta åtgärder för att hålla datorn fri från skadeprogram.
  • Överväg att hålla koll på dina konton med hjälp av en övervakningstjänst som https://haveibeenpwned.com. Dessa tjänster kommer att låta dig veta om dina kontouppgifter är läckta någonstans på nätet.

Jag tror att mitt konto har tagits över. Vad ska jag göra?

Om du fortfarande har åtkomst till ditt konto, ändra ditt lösenord till ett nytt, unikt lösenord som du aldrig har använt tidigare.

Om du inte längre kan komma åt ditt konto, vänligen kontakta Fitbit kundsupport och berätta att du misstänker ett kontoövertagande. Vi kommer att skicka ärendet till vårt säkerhetsteam så snart som möjligt.

Jag har fått ett e-postmeddelande om en begäran om lösenordsåterställning som jag inte bad om. Vad ska jag göra?

Om du har fått ett e-postmeddelande om att återställa ditt lösenord och du inte begärde en lösenordsåterställning, rekommenderar vi att du skapar ett nytt, unikt lösenord:
  1. Från din fitbit.com-översikt, klicka på kugghjulsikonen Användarens tillagda bild> Inställningar.
  2. Klicka på länken Återställ lösenord under din e-postadress.
Observera att du bara kan ändra ditt lösenord på fitbit.com. Detta alternativ finns inte i Fitbit-appen.

Om du fortsätter att få e-postmeddelanden för återställning av lösenord efter att du har bytt ditt lösenord är det möjligt att hackers testar konton för åtkomst. Vi gör vårt bästa för att förhindra detta. Det är möjligt att du kommer att få dessa e-postmeddelanden på flera språk.

Så länge du har skapat ett unikt lösenord är ditt Fitbit-konto säkert och du kan ignorera alla lösenordsrelaterade e-postmeddelanden som du inte har initierat. Vi rekommenderar dock inte att du markerar dessa e-postmeddelanden som skräppost eftersom detta kan hindra dig från att ta emot legitima e-postmeddelanden från Fitbit i framtiden.

Jag tror att e-postadressen till mitt Fitbit-konto har ändrats. Vad ska jag göra?

Som en del av ett kontoövertagande kan hackers ibland ändra e-postadressen som är kopplad till kontona de har åtkomst till. Kontakta Fitbit kundsupport så återställer vi ditt konto om det behövs.

Är mitt kreditkort inte säkert?

Som tidigare nämnts kan en hacker, även en som har ditt användarnamn och lösenord, inte komma åt dina kreditkortsuppgifter.

Varför erbjuder ni inte multifaktorautentisering?

Kunder som använder ”Logga in med Google” kan använda multifaktorautentisering. Vi jobbar på att lägga till en egen multifaktorautentisering för fitbit.com-konton.

Senaste uppdatering: June 11, 2019