Hur styr jag musik med min Fitbit-enhet?

Article Text

Styr musik som spelas på din närmaste telefon med vissa Fitbit-enheter. För Fitbit Ionic eller Fitbit Versa-serien * kan du också styra musik lagrad på din klocka.
* Denna funktion är inte tillgänglig på Fitbit Versa Lite Edition.

Hoppa till:

Hur styr jag musik som spelas på min telefon med min Fitbit-enhet?

• Blaze
    1. Om du har en Android- eller Windows 10-telefon, ställer du först in musikkontrollen. Om du har en iPhone bör musikkontrollen fungera automatiskt efter att du har installerat Blaze, så gå till steg 2.
      1. Svep till Inställningar > Bluetooth Classic > Para
      2. På din telefon navigerar du till Bluetooth-inställningarna där parkopplade enheter listas. Din telefon söker efter tillgängliga enheter.
      3. När du ser Blaze Classic som tillgänglig enhet nuddar du den.
      4. Vänta några minuter tills det 6-siffriga numret visas på din skärm.
      5. När samma 6-siffriga nummer visas på Blaze nuddar du Ja.
      6. På din telefon nuddar du Para.
    2. På Blaze, tryck och håll ned den övre knappen för att se det aktuella ljudspåret som spelas på din telefon.
      1. Spela upp eller pausa låten eller hoppa till nästa spår.
      2. För att styra volymen, använd de övre och nedre knapparna på aktivitetsklockan.
      3. Tryck på bakåtknappen eller svep uppåt för att återgå till föregående skärm.
      Observera att både aviseringar och musikkontrollen på Blaze använder Bluetooth. Om du slår på båda funktionerna kan du kanske se din aktivitetsklocka två gånger i telefonens lista över Bluetooth-enheter.
  • Ionic och Versa-serierna
    1. Om du har en Android- eller Windows 10-telefon aktiverar du först Bluetooth Classic för att styra musik på din telefon. Om du har en iPhone hoppar du över detta steg.
      1. Öppna appen Inställningar Användarens tillagda bild på din Fitbit-enhet> Bluetooth > Återställ fjärrstyrning av musik
      2. På din telefon navigerar du till Bluetooth-inställningarna där parkopplade enheter listas. Din telefon söker efter tillgängliga enheter.
      3. När du ser Klassisk bredvid din Fitbit-enhet, nudda den.
    2. Medan musik spelas på din telefon, svep ned från toppen av skärmen och nudda ikonen för fjärrstyrning av musik Användarens tillagda bild.
    3. Du kan behöva byta ljudkälla till din telefon om du tidigare lyssnat på musik som lagrats på din klocka. Nudda de tre prickarna, nudda sedan telefonikonen för att ändra ljudkällan till telefonen.
    Om du har ett Spotify Premium-konto får du tillgång till ytterligare fjärrstyrning av musik med hjälp av Spotify-appen. För mer information, se Hur styr musik jag musik som spelas på Spotify?

Hur styr jag musik som lagrats på min Fitbit-enhet?

För att styra personlig musik eller spellistor som är lagrade på din Fitbit-enhet, följ instruktionerna nedan. Observera att du inte kan lagra spellistor på Fitbit Versa Lite Edition.
  1. Se till att du har Bluetooth-hörlurar eller högtalare parkopplade till enheten. Instruktioner finns i Hur ansluter jag Bluetooth-ljudenheter till min Fitbit-klocka?.
  2. På din enhet, svep ner från toppen av skärmen och nudda ikonen för fjärrstyrning av musik Användarens tillagda bild.
  3. Du kan du behöva byta ljudkälla till din klocka om du tidigare lyssnat på musik från en annan ljudkälla. Nudda ikonen med tre prickar, nudda sedan på klockikonen.
  4. Spela upp, pausa, eller nudda pilikonerna för att hoppa över till nästa eller föregående spår. Tryck på + och - för att styra volymen.
  5. Tryck på bakåtknappen för att återgå till spårlistan eller en app.

Varför fungerar inte fjärrstyrning av musik på min Fitbit-enhet?

För att bekräfta att din telefon stöder den här funktionen, gå till www.fitbit.com/devices. För felsökningssteg, se Varför kan jag inte styra musik med min Fitbit-enhet?

Hur styr jag musik som spelas på Spotify?

I Ionic och Versa-serien använder du Spotify-appen för att kontrollera musiken som spelas på Spotify-appen på din telefon, dator eller annan enhet och gilla låtar och växla mellan spellistor. Observera att din klocka måste köra Fitbit OS 4.0 eller senare för att ladda ner Spotify-appen från Fitbit app-galleriet.

Observera följande krav:
  • Spotify-appen på din klocka stöder inte musikuppspelning offline, så din parkopplade telefon måste förbli i närheten med Fitbit-appen i bakgrunden och ansluten till Internet.
  • En Spotify Premium-prenumeration krävs. För information om Spotify Premium, se support.spotify.com.
  • Du måste ha Spotify-appen öppen på enheten för att spela musik. För mer information om Spotify Connect, se spotify.com.
Så här kontrollerar du Spotify-appen från din klocka:
  1. I Fitbit-appen nuddar du fliken Idag Användarens tillagda bild > din profilbild > din enhetsbild > Appar.
  2. Nudda kugghjulsikonen Användarens tillagda bild bredvid Spotify.
  3. Nudda Logga in och följ instruktionerna på skärmen för att logga in på ditt Spotify Premium-konto.
  4. Öppna Spotify-appen på din telefon eller annan enhet och börja spela musik.
  5. Öppna Spotify-appen på din klocka för att styra musik.
    • Nudda enhetsikonen Användarens tillagda bild för att växla mellan enheter. För att se en enhet måste du ha Spotify-appen öppen på den enheten och vara inloggad på ditt konto. Upp till 8 enheter listas.
    • Nudda blandningsikonen Användarens tillagda bild för att blanda spåren.
    • Nudda hjärtikonen Användarens tillagda bild att gilla ett spår.
    • Använd kontrollerna för att spela, pausa eller hoppa till nästa spår eller föregående spår.
    • Dra åt höger för att se dina 8 senaste spelade spellistor, eller nudda Bibliotek för att hitta spellistorna du skapade, spellistorna skapade för dig och ett urval av workoutspellistor. Nudda en spellista för att växla till den.
För felsökning, se Varför kan jag inte styra musik med min Fitbit-enhet?