Kan jag förbättra batteriets livslängd på min Fitbit-enhet?

Article Text

Batteriets livslängd är den tid din Fitbit-enhet körs efter att den laddats till 100 %. Om du vill maximera batteriets livslängd ska du stänga av eller minska din användning av vissa funktioner.

Hoppa till:

Vad är batteriets uppskattade livslängd för min Fitbit-enhet?

Eftersom batteriets livslängd påverkas av användning och andra inställningar kan de faktiska resultaten variera.

EnhetsnamnBatteriets livslängd
Fitbit Versa 2*6+ dagar
Fitbit Versa
Fitbit Versa Lite Edition
4+ dagar
Fitbit Ace-serien
Fitbit Alta
Fitbit Blaze
Fitbit Charge 2
Fitbit Flex 2
Fitbit Ionic**
Fitbit Inspire-serien
Upp till 5 dagar
Fitbit Alta HR
Fitbit Charge 3
Upp till 7 dagar
Fitbit OneUpp till 2 veckor
Fitbit ZipUpp till 6 månader
Fitbit Flyer6 timmars speltid

Notera att efter flera hundra laddningscykler kan din enhet behöva laddas mer ofta.

*När Displayen alltid är på har Versa 2 batteriet en livslängd på upp till 3 dagar.
**När inbyggd GPS används kontinuerligt har Ionic en batteritid på upp till 10 timmar.

Vilka är tipsen för att förlänga batteriets livslängd i min Fitbit-enhet?

• Tänk på att det kan ta upp till två timmar att ladda din enhet till 100 %. Undvik att ladda enheten i extrem kyla eller värme – under 0 °C och över 45 °C. Mer information finns i Hur laddar jag min Fitbit-enhet?
  • Förhindra att skärmen slås på varje gång du vrider handleden. Om du rör händerna mycket kan enhetens skärm tändas oftare än du inser. Mer information finns i Hur ser jag vad klockan är på min Fitbit-enhet?
  • Dämpa skärmen eller slå på automatisk ljusstyrka på Fitbit Charge 3, Fitbit Ionic eller Fitbit Versa-serien. I inställningsappen Användarens tillagda bild på din enhet ska du ta fram inställningen för ljusstyrka och nudda för att ändra den.
  • Stäng av alltid på-skärmens inställning på Fitbit Versa 2. Mer information finns iHur ser jag vad klockan är på min Fitbit-enhet?
  • Stäng av meddelanden du inte behöver, inklusive varningar från appar på din telefon, alarm och påminnelser om att röra på mig. Mer information finns i Hur får jag meddelanden från min telefon på min Fitbit-enhet? Hur hanterar jag larm på min Fitbit-enhet?Vad är en Fitbit-påminnelse om att röra på sig?
  • Minska din användning av fjärrstyrning av musik, musikappar, Fitbit Pay och ansluten eller inbyggd GPS.
  • Överväg att byta urtavla, eftersom animerade urtavlor kan kräva mer frekvent laddning. Mer information finns i  Hur byter jag urtavlan på min Fitbit-enhet?
  • Stäng av vissa Fitbit-enheter när du inte använder dem. Mer information finns i Hur stänger jag av min Fitbit-enhet?

Hur lagrar jag min Fitbit-enhet på lång sikt?

Om du vill lagra din enhet i flera veckor eller månader, ladda den till 100 % och stäng sedan av enheten för att undvika extra batterianvändning. Observera att du bara kan stänga av vissa Fitbit-enheter. Lämna inte enheten ansluten till laddaren under lagring. Mer information finns i Hur stänger jag av min Fitbit-enhet?

För aktivitetsarmband, ladda enheten till 100 % minst en gång var sjätte månad; för klockor, ladda enheten till 100 % minst en gång per år.

Förvara din enhet på en sval plats fri från fukt.
Senaste uppdatering: December 30, 2019