Hur använder jag Alexa på min Fitbit Versa 2?

Article Text
Kontrollera vädret, ställ in timers och larm, kontrollera dina smarta hemenheter med mera genom att prata med Amazon Alexa på Fitbit Versa 2.

Hoppa till:

Hur ställer jag in Alexa på min Fitbit-klocka?

1. Från fliken Idag Användarens tillagda bild i Fitbit-appen nuddar du din profilbild> din enhetsbild.
  2. Nudda Amazon Alexa > Logga in med Amazon.
  3. Nudda Komma igång.
  4. Logga in på ditt Amazon-konto eller skapa ett om det behövs.
  5. Läs om vad Alexa kan göra och nudda Stänga för att återgå till dina enhetsinställningar i Fitbit-appen.
Så här ändrar du språket Alexa känner igen eller kopplar bort Alexa från ditt Amazon-konto:
  1. Från fliken Idag Användarens tillagda bild i Fitbit-appen nuddar du din profilbild> din enhetsbild.
  2. Nudda Amazon Alexa och justera dina inställningar.

Hur interagerar jag med Alexa på min Fitbit-klocka?

1. Öppna Alexa-appen Användarens tillagda bild på din klocka.
Fitbit-appen måste fortsätta köras i bakgrunden på din telefon.
  1. Säg din förfrågan.
Du behöver inte säga "Alexa" innan du ber om din begäran. Till exempel:
  • Ställ en tidtagare på 10 minuter.
  • Ställ ett alarm på 08:00
  • Vad är temperaturen utanför?
  • Påminn mig att äta middag klockan 18:00
  • Hur mycket protein innehåller ett ägg?
  • Be Fitbit att starta en löpning.*
  • Påbörja en cykeltur med Fitbit. *
* Om du vill be Alexa att öppna appen Träning på din klocka ska du ställa in Fitbit-färdigheten för Alexa. Mer information finns i Hur ställer jag in min Fitbit-kunskap för Alexa? Dessa kommandon finns för närvarande på engelska och tyska.

Observera att det inte aktiverar Alexa på din klocka om du säger ”Alexa” – du måste aktivera Alexa innan mikrofonen i klockan slås på.

Hur kontrollerar jag larm, påminnelser och timers som jag ställde in med Alexa på min Fitbit-klocka?

1. Öppna Alexa-appen Användarens tillagda bild på din klocka.
  2. Nudda varningsikonen Användarens tillagda bild uppe till höger och svep åt vänster eller höger för att navigera mellan larm, påminnelser och timers.
  3. Nudda en inställning för att aktivera eller avaktivera den. För att justera eller avbryta en påminnelse eller timer nuddar du Alexa-ikonen Användarens tillagda bild och säger din förfrågan.
Observera att Alexa's larm och timers är separata från dem du ställer in i Alarm-appen Användarens tillagda bild eller Timer-appenAnvändarens tillagda bild.

Hur stänger jag av Alexa-meddelanden på min Fitbit-klocka?

1. Öppna appen Inställningar Användarens tillagda bild > Alexa.
  2. Nudda Stör inte alternativ för att aktivera eller inaktivera Alexa-meddelanden.

Lyssnar Alexa alltid på min Fitbit-klocka?

Nej. Mikrofonen i klockan tänds bara när du använder en funktion som kräver din röst, till exempel Alexa. Mikrofonen stängs av när Alexa svarar, när du stänger Alexa eller när klockans skärm stängs av.

Samlar eller använder Fitbit min röstdata när jag använder Alexa?

Nej. Fitbit samlar inte in röstdata eller ljudklipp från din klocka.

Hur aktiverar jag fler färdigheter för Alexa på min Fitbit-klocka?

För extra funktionalitet, installera Amazon Alexa-appen på din telefon. Med appen kan din klocka få tillgång till ytterligare Alexa-färdigheter. Observera att inte alla färdigheter fungerar med Versa 2, eftersom de måste kunna visa feedback som text på klockans skärm. Versa 2 har ingen högtalare, så du kommer inte att höra Alexa svara. För mer information om Alexa-färdigheter, se amazon.com.

Vad gör jag om Alexa inte fungerar på min Fitbit-klocka?

ProblemLösning
Alexa-panelen visas inte i min Fitbit-app.Alexa på Versa 2 stöds endast i vissa länder.
Jag kan inte logga in på mitt Amazon-konto under installationen.
  1. Rensa cookies på din telefon:
  2. Försök igen att ställa in Alexa i Fitbit-appen.
“Anslutningen avbröts” fel
  • Håll din telefon inom 30 meter från din klocka.
  • Öppna Fitbit-appen på din telefon och synkronisera din klocka. Fitbit-appen måste fortsätta att köras i bakgrunden på din telefon för att Alexa ska kunna fungera.
"Inget Internet" -felDin telefon måste ha en internetanslutning, antingen via Wi-Fi eller en cellulär datasignal.
"Ställ in Alexa" -felFölj instruktionerna i Hur ställer jag in Alexa på min Fitbit-klocka? Om du redan har konfigurerat Alexa, synkronisera klockan.
När jag ställer in ett larm eller påminnelse är min tidszon felaktig.Följ instruktionerna på amazon.com för att ändra den tidszon som Alexa använder.
När jag ber Alexa om vägbeskrivning kan Alexa inte få min exakta plats.Aktivera platstjänster:
  1. Låt Fitbit-appen använda telefonens plats. Följ instruktionerna i Hur låter jag Fitbit-appen använda min telefons GPS-sensorer?
  2. Låt Alexa använda telefonens plats. Följ instruktionerna på amazon.com för att se din plats. Se till att positionstjänster är på och att enhetens placering är korrekt. Nudda en inställning för att ändra den.
Observera att inte alla länder stöder platsinformation.
Min påminnelse visar inte om den återkommer i listan med påminnelser på min klocka.Varje påminnelse visar bara nästa gång du får den, inte om den är återkommande eller inte. Men den kommer att upprepas som förväntat.
Mitt larm, anmälan eller påminnelse varnade mig inte.Ladda Versa 2 och försök igen. Om klockans batteri är under 8 % kommer din klocka inte att vibrera.
Jag kan inte avbryta mitt larm, påminnelse eller timer.

eller

Mitt larm, påminnelse eller timer visas inte på min klocka.
Logga ut från Alexa och logga in igen:
  1. Från fliken Idag Användarens tillagda bild i Fitbit-appen nuddar du din profilbild > Versa 2-panelen.
  2. Nudda Amazon Alexa > Logga ut.
  3. När du loggar ut nuddar du Amazon Alexa > Logga in med Amazon. Följ instruktionerna för att logga in.
  4. Försök igen för att kontrollera eller avbryta ditt larm, påminnelse eller timer.
Alexa använder fel språk.Ändra språket Alexa använder i Fitbit-appen:
  1. Från fliken Idag Användarens tillagda bild i Fitbit-appen nuddar du din profilbild > Versa 2-panelen.
  2. Nudda Amazon Alexa.
  3. Nudda det aktuella språket som Alexa använder längst upp och välj önskat språk.
Observera att om ditt Fitbit-enhetsspråk skiljer sig från det språk som Alexa använder, kan du se en blandning av båda språken.
Alexa har problem med att förstå mig.Om du nyligen badade eller Versa 2 blev våt, kan det finnas vatten i mikrofonen. Vänta några minuter tills mikrofonen torkat och försök sedan igen med Alexa.