Varför kan jag inte uppdatera min Fitbit-enhet?

Article Text

Ibland startar en firmware-uppdatering och stannar eller på annat sätt misslyckas.

Välj din Fitbit-enhet för felsökningsinstruktioner.

Om du inte kan uppdatera aktivitetsklockan kan du prova instruktionerna nedan.

Det gick inte att uppdatera

Om kopplingen mellan din aktivitetsklocka och mobilenhet avbryts under uppdateringen kan du se den här bilden:

Användarens tillagda bild

Prova dessa steg för att lösa problemet:

1. Stäng av din aktivitetsklocka och sätt sedan på den igen med hjälp av anvisningarna i Hur startar jag om min aktivitetsklocka?
  2. Starta om din mobila enhet.
  3. Prova att uppdatera firmware igen. Om det inte fungerar loggar du in på ditt Fitbit-konto från en annan mobilenhet eller dator (om tillgängligt) och försök att uppdatera din firmware.

Observera att om du får aviseringar från din mobila enhet på din aktivitetsklocka måste du, innan du kan använda en annan enhet eller dator, följa anvisningarna i Varför kommer min aktivitetsklocka inte att synkronisera till en annan enhet eller dator?

4. Kontakta kundtjänst för hjälp.

Om uppdateringen misslyckas och du ser den här bilden kan du inte använda aktivitetsklockan förrän felet är löst:

Användarens tillagda bild

Tryck i så fall på en skärm eller en knapp för att återgå till klockan och försök uppdatera igen. (Om du ser ”fitbit.com/setup” följer du instruktionerna i Hur ställer jag in mitt aktivitetsarmband?) Om uppdateringen inte fungerar startar du om aktivitetsklockan och försöker igen.

Lågt batteri eller låg/hög temperatur

Om du ser skärmen om kritiskt lågt batteri när du försöker uppdatera firmware ska du ladda din Blaze och försöka uppdatera igen.

På samma sätt om du ser en temperaturskärm, försök uppdatera firmware igen när Blaze har svalnat eller blivit varmare.

Användarens tillagda bildAnvändarens tillagda bild
Blaze är för varmBlaze är för kall

Gå igenom följande steg med din laddade aktivitetsklocka:

1. Stäng av din aktivitetsklocka och sätt sedan på den igen med hjälp av anvisningarna i Hur startar jag om min aktivitetsklocka?
  2. Om du synkroniserar din aktivitetsklocka med en Fitbit-app, ta bort Bluetooth-anslutningen på din enhet. (Hoppa över det här steget om du använder fitbit.com.)
    1. Hitta Bluetooth-informationen. På iOS-enheter kan det exempelvis hittas i inställningsappen på Bluetooth-skärmen. Du får se en lista över enheter som är anslutna via Bluetooth.
    2. Tryck på Charge HR och välj Glöm eller Glöm den här enheten
  3. Ta sedan bort aktivitetsklockan tillfälligt från ditt Fitbit-konto:
    1. Om du använder Fitbit-appen nuddar du fliken Idag Användarens tillagda bild> din profilbild > Ladda HR > Ta bort denna Charge HR.
    2. Om du använder fitbit.com klickar du på kugghjulsikonen längst upp till höger > Inställningar > Enheter > Charge HR > Ta bort denna Charge HR från ditt konto.
  4. Lägg nu tillbaka ditt aktivitetsarmband i ditt Fitbit-konto precis som när du ställde in den för första gången:
    1. Från fliken Idag Användarens tillagda bild i Fitbit-appen nuddar du din profilbild > Ställ in en enhet och följ instruktionerna. (Fitbit.com-instruktioner finns i Hur konfigurerar jag mitt aktivitetsarmband?)
    2. När du kommer till app-skärmen Slutlig inställning trycker du på Uppdatera nu. En firmware-uppdatering startar och tar upp till 10 minuter. Om uppdateringen inte är färdig går du vidare till nästa steg.
  5. Följ anvisningarna i Hur återställer jag min Charge eller Charge HR?

Till skillnad från steg 1 när du startade om din aktivitetsklocka raderar en fabriksåterställning dina inställningar och senaste data. Det kräver också att du ställer in aktivitetsklockan igen efter återställningen. Av dessa skäl är det sista utvägen i en felsökningen men tar å andra sidan bara några minuter.

6. Om återställningsprocessen inte löser problemet ska du kontakta Kundsupport.

För bästa resultat, lämna synka hela dagen på och ta bort andra Fitbit-klockor och aktivitetsarmband från telefonens Bluetooth-inställningar.

Innan du börjar uppdatera programvaran, anslut din klocka till laddaren. Se till att din klocka är inom hemmets eller arbetets Wi-Fi-nätverk under uppdateringen, eller ansluten till din närmaste telefon för Fitbit Versa Lite Edition.

Om uppdateringen av programvaran misslyckas kan du se den här bilden på klockans skärm:

Användarens tillagda bild

Följ felsökningsstegen nedan beroende på ditt problem för att lösa problemet.

Låg batterinivå

Om din klocka inte är tillräckligt laddad innan du startar uppdateringen kan du se den här bilden på din skärm:

Användarens tillagda bild

Vänta tills batteriet är minst 40 % laddat för att starta uppdateringen och håll din klocka ansluten till laddaren. Kontrollera batterinivån genom att trycka på skärmen eller trycka på valfri knapp medan klockan laddas.

Ingen klocka efter uppdatering

Om du ser ett felmeddelande om urtavlan på klockans skärm efter uppdateringen väljer du en urtavla i Fitbit-appen för att lösa problemet. Mer information finns i Hur byter jag urtavlan på min Fitbit-enhet?

Uppdatering misslyckades via Wi-Fi

Om du har problem med att uppdatera klockan via Wi-Fi, försök lösa problemet med dessa steg. För Versa Lite Edition, se Uppdatering misslyckades via Bluetooth

1. Se till att din klocka är ansluten till Wi-Fi-nätverket du vill använda. För anvisningar om hur du lägger till ett nätverk, se Hur kopplar jag in min Fitbit-klocka till Wi-Fi?
  2. Flytta din klocka närmare din router.
  3. Kontrollera att din router är ansluten till Internet.
  4. Starta om din klocka. Instruktioner finns i Hur startar jag om min Fitbit-enhet?
  5. Ta bort klockan från ditt Fitbit-konto. Instruktioner finns i Hur tar jag bort en Fitbit-enhet från mitt konto?
  6. Ta bort din klocka från listan över Bluetooth-enheter som är parkopplade till telefonen. På din telefon går du till Inställningar > Bluetooth > hitta klockan i listan > hitta ett alternativ för att glömma enheten.
  7. Återanslut din klocka till ditt Fitbit-konto. Instruktioner finns i Hur konfigurerar jag min Fitbit-enhet?
  8. Försök uppdatera din klocka igen.
Om uppdateringen misslyckas, starta om din telefon och försök igen.

Om du inte kan uppdatera din klocka över Wi-Fi följer du instruktionerna på skärmen i Fitbit-appen för att uppdatera din klocka över Bluetooth istället. Observera att firmware-uppdateringar via Bluetooth kan ta betydligt längre tid att slutföra.

Uppdatering misslyckades via Bluetooth

Om du har problem med att uppdatera din klocka över Bluetooth, försök med dessa steg för att lösa problemet:

1. Slå på och av Bluetooth på telefonen.
  2. Starta om din klocka. Instruktioner finns i Hur startar jag om min Fitbit-enhet?
  3. Ta bort klockan från ditt Fitbit-konto. Instruktioner finns i Hur tar jag bort en Fitbit-enhet från mitt konto?
  4. Ta bort din klocka från listan över Bluetooth-enheter som är parkopplade till telefonen. På din telefon går du till Inställningar > Bluetooth > hitta klockan i listan > hitta ett alternativ för att glömma enheten.
  5. Återanslut din klocka till ditt Fitbit-konto. Instruktioner finns i Hur konfigurerar jag min Fitbit-enhet?
  6. Försök uppdatera din klocka igen.
Om uppdateringen misslyckas, starta om din telefon och försök uppdatera igen.

Om du fortfarande har problem med att uppdatera klockan, kontakta Kundsupport.

Instruktioner för installation av Windows 10-drivrutinen

Observera att dessa instruktioner endast är avsedda för Versa Lite Edition.

Om du försökte uppdatera firmware på klockan efter en fabriksåterställning och fick ett felmeddelande på din Windows 10-dator ska du följa instruktionerna nedan för att uppdatera drivrutinen.

1. Öppna din Windows Enhetshanterare.
  2. Högerklicka under Andra enheter IP-over-USB .
  3. Klicka på Uppdatera drivrutinen > Bläddra i min dator för drivrutinsprogram.
  4. Klicka på Låt mig välja från en lista med tillgängliga drivrutiner på min dator.
  5. Klicka på Nätverksadaptrar > Nästa.
  6. Under Tillverkare klickar du på Microsoft.
  7. Under Modell klickar du på Fjärr-NDIS-kompatibel enhet
  8. Klicka på Nästa.
  9. Klicka på Ja om några varningar visas. Din drivrutin installeras till Windows Enhetshanteraren.
När din drivrutin installeras använder du din Windows 10-dator för att uppdatera firmware på din klocka enligt instruktioner från kundsupport.

Se till att din enhet är laddad och följ dessa steg:

1. Slå av och sedan på din enhet igen, och försök uppdatera igen. Mer information finns i Hur startar jag om min Fitbit-enhet?
  2. Starta om din telefon och försök uppdatera igen.
  3. Logga in på ditt Fitbit-konto på en annan enhet och försök uppdatera igen.
Om du fortfarande har problem, kontakta Kundsupport.
Senaste uppdatering: December 26, 2019