Hur raderar jag min Fitbit-enhet?

Innan du ger din Fitbit-enhet till någon annan eller återlämnar den måste du radera eller göra en fabriksåterställning för att ta bort appar, lagrade data, personlig information, betal- eller kreditkort (för Fitbit Pay-kompatibla enheter) och sparade inställningar. För enheter som inte anges nedan raderas dina data när enheten kopplas till ett nytt konto.

För instruktioner om hur en enhet tas bort från ditt konto, se Hur tar jag bort en Fitbit-enhet från mitt konto?

Anvisningar om hur du fabriksåterställer din Charge eller Charge HR som ett felsökningssteg finns i How do I factory reset my Charge or Charge HR?