Hur installerar jag och hanterar appar på min Fitbit-klocka?

Information

Article Text
Din Fitbit-klocka levereras med en mängd olika appar förinstallerade, inklusive Alarm, Väder och Träning. Svep åt vänster från startskärmen för att se de appar som för närvarande finns installerade. Installera ytterligare appar med Fitbit-app-galleriet. Om du har problem med att konfigurera en app, se Hur konfigurerar och felsöker jag appar på min Fitbit-klocka?

Hoppa till:

Vilka typer av appar finns tillgängliga via Fitbit-app-galleriet?

Hitta och installera nya appar för din klocka i Fitbit-app-galleriet, som du når från Fitbit-appen. App-galleriet erbjuder appar för att ta itu med en mängd olika hälso-, fitness-, tids- och vardagsbehov. Till exempel kan du använda appen Väder för att kontrollera ditt lokala väder. Ytterligare appar läggs till regelbundet i App Gallery, så besök ofta för att hitta nya appar. Om du vill veta mer om att utveckla appar till app-galleriet, se Hur utvecklar jag nya appar till Fitbit-app-galleriet?

Är appar gratis att ladda ner till min Fitbit-klocka?

Alla appar och urtavlor i Fitbit-app-galleriet är gratis att ladda ner. Vissa appar och klockor kräver dock en betald prenumerationstjänst (till exempel Pandora och Deezer) eller en engångsaktiveringsavgift (till en utvecklare). Om en utvecklare kräver en aktiveringsavgift får du kanske ett meddelande i appens eller urtavlans beskrivning:

Användarens tillagda bild

För dessa appar och urtavlor kommer utvecklaren att bearbeta och tillhandahålla instruktioner för betalning. Många utvecklare använder tredjepartstjänsten KiezelPay för att acceptera betalning för appar och urtavlor. Mer information finns i KiezelPays FAQ.

Hur lägger jag till appar i min Fitbit-klocka?

Upp till 39 appar kan installeras på din klocka åt gången. Vissa enheter måste vara anslutna till Wi-Fi för att vissa appar ska kunna installeras eller uppdateras. För anvisningar om hur du kopplar din klocka till Wi-Fi, se Hur kopplar jag in min Fitbit-klocka till Wi-Fi?

Så här installerar du en app:
  1. Med din klocka i närheten klickar du på fliken Idag i Fitbit-appen Användarens tillagda bild > din profilbild> din enhetsbild.
  2. Nudda Appar > Alla appar.
  3. Bläddra bland tillgängliga appar. När du hittar den du vill installera, nudda den.
  4. Nudda Installera.
  5. Vissa appar kräver vissa behörigheter för att kunna fungera korrekt, till exempel tillgång till internet eller möjlighet att köra i bakgrunden. Granska dessa begärda behörigheter och nudda Installera för att lägga till appen till din klocka. Observera att vissa behörigheter kan få telefonen att använda mer data. Om du senare bestämmer att du inte vill att en app ska ha vissa behörigheter, kan du justera dessa behörigheter.
För att se dessa steg utföras, titta på följande video (endast på engelska):

Hur tar jag bort appar från min Fitbit-klocka?

Du kan ta bort flera av de appar som är installerade på din klocka, men vissa appar, till exempel Today och Inställningar, kan inte tas bort.

Så här tar du bort en app:
  1. Med din klocka i närheten klickar du på fliken Idag i Fitbit-appen Användarens tillagda bild > din profilbild> din enhetsbild.
  2. Nudda Appar.
  3. I listan över appar installerade på klockan letar du upp appen du vill ta bort och nuddar den. Du kan behöva svepa uppåt för att se vissa av apparna.
  4. Nudda appen > Ta bort.

Hur organiserar jag appar på min Fitbit-klocka?

Appar visas i grupper om 4 per skärm på din klocka.

Så här ändrar du en apps placering:
  1. Svep åt vänster tills du ser appen du vill flytta på din klocka.
  2. Nudda och håll appen tills den blir lite större.
  3. Dra appen till en ny plats.

Hur uppdaterar jag appar på min Fitbit-klocka?

Klockor som ansluter till Wi-Fi automatiskt uppdaterar appar när det behövs, då de är anslutna till laddaren och inom ditt Wi-Fi-nätverk. Du kan manuellt söka efter app-uppdateringar i Fitbit-appen när som helst. För att uppdatera appar på Versa Lite måste du söka efter uppdateringar manuellt i Fitbit-appen.

För att manuellt söka efter app-uppdateringar:
  1. Med din klocka i närheten klickar du på fliken Idag i Fitbit-appen Användarens tillagda bild > din profilbild> din enhetsbild.
  2. Nudda Appar.
  3. Om en app har en väntande uppdatering ser du en rosa knapp med texten Uppdatering vid dess namn. Nudda den för att uppdatera appen.

Hur kopplar jag mitt Fitbit-konto till en app?

Om du vill använda vissa appar på din klocka måste du skapa eller ansluta ett konto hos det företagets tjänst. Om du inte redan har ett konto kan du behöva besöka företagets webbplats eller app för att skapa en.

Så här ansluter du ett konto till en app du installerat:
  1. Med din klocka i närheten klickar du på fliken Idag i Fitbit-appen Användarens tillagda bild > din profilbild> din enhetsbild.
  2. Nudda Appar.
  3. I listan över appar installerade på klockan letar du upp appen vars inställningar du vill ställa in. Du kan behöva rulla ner för att se några appar. Nudda kugghjulsikonen Användarens tillagda bild bredvid appen.
  4. Följ anvisningarna på skärmen för att logga in på ditt konto.

Hur anpassar jag inställningarna för appar och urtavlor?

Många appar har alternativ du kan använda för att anpassa meddelanden, tillåta vissa behörigheter och anpassa vad som visas. Observera att om du stänger av eventuella appbehörigheter kan det hända att appen slutar fungera.

Så här hittar du till dessa inställningar:
  1. Med din klocka i närheten klickar du på fliken Idag i Fitbit-appen Användarens tillagda bild > din profilbild> din enhetsbild.
  2. Nudda Appar eller Urtavlor.
  3. Nudda appen eller urtavlan vars inställningar du vill ändra. Du kan behöva svepa uppåt för att se vissa appar.
  4. Nudda Inställningar eller Behörigheter.
  5. Nudda Tillbaka eller Information när du är färdig med dina ändringar.
Senaste uppdatering: December 26, 2019