Vad borde jag veta om Fitbit Pay?

Article Text
Med Fitbit Pay (User-added image) kan du lägga till dina kredit- och betalkort för vissa Fitbit-enheter. Gör kontaktlösa betalningar direkt från din enhet – även när du reser internationellt.

För att kontrollera om ditt kort fungerar med Fitbit Pay, se Lista över banker och transporter som stöds.

Hoppa till:

Vilka Fitbit-enheter stöder Fitbit Pay?

Fitbit Pay fungerar med Fitbit Ionic, Fitbit Versa 2 och versioner av Fitbit Charge 3 och Fitbit Versa som har ett NFC-chip. Såhär kontrollerar du om din enhet stöder Fitbit Pay:
  • Fitbit Versa: vänd på din klocka och leta efter ”Fitbit Pay” i texten som omger pulssensorn.
User-added image
  • Fitbit Charge 3: ta bort det nedre bandet och leta efter ”Fitbit Pay” tryckt i änden av aktivitetsklockan.

Var kan jag använda Fitbit Pay?

Använd Fitbit Pay för att köpa varor i alla butiker som accepterar kontaktlösa betalningar eller för att resa med utvalda transportsystem. För att avgöra om butiken accepterar Fitbit Pay, leta efter symbolen nedan på betalningsterminalen:
User-added image

Använd Fitbit Pay med biljettläsare som accepterar kontaktlös kredit- eller betalkortbetalningar, som Sydneys färjenätverk och lätta järnvägsnät. För mer information, se Hur använder jag Fitbit Pay för att betala för transport?

Hur använder jag Wallet?

Wallet-avsnittet i Fitbit-appen är där du lägger till och tar bort betalkort för Fitbit Pay, anger ett standardkort för enheten, redigerar en betalningsmetod och granskar nyligen genomförda inköp. Om du förlorar din enhet kan du även suspendera korten på den för extra säkerhet.

För att öppna plånboken nuddar du fliken Idag User-added image > din profilbild> din enhetsbild > Plånbok

Hur konfigurerar jag Fitbit Pay?

Följ stegen nedan, eller rulla ner för att titta på vår video (endast på engelska).

För att börja lägger du till minst ett kredit- eller betalkort från en deltagande bank i avsnittet Wallet i Fitbit-appen:
  1. Med din enhet i närheten nuddar du fliken Idag User-added image och nudda din profilbild.
  2. Nudda din enhetsbild och nudda sedan panelen Plånbok
  3. Följ anvisningarna på skärmen för att lägga till ett betalkort. I vissa fall kan din bank kräva ytterligare verifiering. Om du konfigurerar Fitbit Pay för första gången kan du bli uppmanad att ställa in en fyrsiffrig PIN-kod för din enhet. Observera att du även behöver aktivera lösenordsskydd för din telefon.
  4. När du har lagt till ett kort följer du instruktionerna på skärmen för att aktivera aviseringar för din telefon (om du inte redan har gjort det) för att slutföra installationen.
Du kan lägga till upp till 6 kort i Wallet (5 kort för Charge 3) och välja vilket kort som ska ställas in som standardbetalningsalternativ på enheten.

Hur betalar jag med Fitbit Pay?

Såhär betalar du med din enhet:

Alla kunder förutom i Australien:
  1. Öppna Fitbit Pay-skärmen på din klocka:
    • Versa 2 − Om du valde Fitbit Pay som kortkommando, håll knappen på klockan i 2 sekunder för att aktivera den. Annars sveper du ner från toppen av skärmen och nuddar Fitbit Pay-ikonen User-added image.
    • Alla andra enheter – När du är redo att betala håller du ner vänster knapp på enheten i 2 sekunder. Svep till betalningsskärmen om den inte visas.
  2. Om du uppmanas ska du ange din fyrsiffriga PIN-kod. Ditt standardkort visas på skärmen.
    User-added image
  3. För att betala med ditt standardkort håller du din handled nära betalterminalen. För att betala med ett annat kort: svep uppåt på Ionic och Versa-serien, eller nudda Charge 3, för att hitta det kort du vill använda. Håll sedan handleden nära betalterminalen.
    User-added image
  4. När betalningen lyckas vibrerar din enhet och du får se en bekräftelse på skärmen.
Om betalterminalen inte känner igen Fitbit Pay måste du se till att enhetens framsida befinner sig nära läsaren och att kassören vet att du använder en kontaktlös betalning.
Observera att betalningsskärmen kan vara dold om du inte har ställt in Fitbit Pay. Om du inte ser betalningsskärmen följer du anvisningarna i Hur konfigurerar jag Fitbit Pay? för att lägga till ett kort i din Wallet.
Kunder i Australien:
  1. Om du har ett kredit- eller betalkort från en australisk bank ska du hålla din enhet nära betalterminalen för att betala. Om ditt kort är från en bank utanför Australien, eller om du vill betala med ett kort som inte är ditt standardkort, slutför du steg 1-3 ovan.
    User-added image
  2. Om du uppmanas ska du ange din fyrsiffriga PIN-kod.
  3. Om inköpsbeloppet överstiger 100 AUD ska du följa instruktionerna på betalterminalen. Om du uppmanas att ange en PIN-kod anger du PIN-koden för ditt kort (inte din enhet).
Om betalterminalen inte känner igen Fitbit Pay måste du se till att enhetens framsida befinner sig nära läsaren och att kassören vet att du använder en kontaktlös betalning.
För extra säkerhet måste du bära enheten på din handled för att göra betalningar med Fitbit Pay.

Vad kan jag göra om min bank eller mitt kort inte stöds av Fitbit Pay?

I många länder kan du använda en digital bank som stöds, till exempel Revolut eller boon. Dessa digitala banker låter dig överföra pengar från ditt bankkonto som inte stöds via en app. Lägg till det digitala bankkontot till din Fitbit-klocka genom att följa anvisningarna i Hur ställer jag in Fitbit Pay?

För mer information:

Hur använder jag Fitbit Pay för att betala för transport?

Använd Fitbit Pay för att nudda på- och avstigning på biljettläsare som accepterar kontaktlösa kredit- eller betalkortbetalningar. För att betala med din enhet följer du stegen som anges i Hur gör jag en betalning med Fitbit Pay?

Obs! Betala med samma kort på din Fitbit-enhet när du nuddar biljettläsaren i början och slutet av din resa. Kontrollera att enheten är laddad innan du påbörjar din resa.

Kan jag använda min Fitbit-enhet för att betala med OMNY i New York City?

Använd ett kort som stöds i din plånbok på OMNY-läsare på vissa NYC MTA-stationer och bussar. Du finner mer information om OMNY i MTA:s relaterade artikel.
Ska du kunna betala med ett American Express-kort som du har lagt till i Fitbit Pay före 17 maj 2019 måste du ta bort kortet från din plånbok och sedan lägga till kortet som om du ställer in det för första gången. Du finner mer information i American Express hjälpartikel.

Kan jag använda min Fitbit-enhet för att betala för transport i Singapore?

Använd Fitbit Pay på tåg och bussar i Singapore. Du finner en lista över kort som stöds i avsnittet Singapore i vår Stödda banker och transitlista.
Ska du kunna betala med ett Visa-kort som du har lagt till i Fitbit Pay före 26 februari 2019 måste du ta bort kortet från din plånbok och sedan lägga till kortet som om du ställer in det för första gången. Om du fortsätter att få problem ska du kontakta din bank för mer information.

Hur ändrar jag standardkortet på min Fitbit-enhet?

När du är redo att betala visas ditt standardkort på enhetens skärm. Så här ändrar du ditt standardkort:
  1. Nudda fliken Idag i Fitbit-appen User-added image, nudda sedan din profilbild.
  2. Nudda din enhetsbild och nudda sedan panelen Plånbok
  3. Hitta det kort du vill ställa in som standardalternativ.
  4. Nudda Ange som standard.

Hur ändrar jag ordningen på korten på min Fitbit-enhet?

Så här ändrar du ordningen på korten på din enhet:
  1. Nudda fliken Idag i Fitbit-appen User-added image, nudda sedan din profilbild.
  2. Nudda din enhetsbild och nudda sedan panelen Plånbok
  3. Nudda Redigera.
  4. Håll in och dra staplarna User-added image för att ändra kortens ordning. Det första kortet är inställt som ditt standardkort.
  5. Nudda Klart.

Måste jag ange en PIN-kod för att göra en betalning?

När du ställer in Fitbit Pay, uppmanas du att ange en personlig fyrsiffrig PIN-kod.

För att godkänna en betalning anger du din PIN-kod första gången du använder Fitbit Pay sedan du senast tog av enheten, eller om det har gått 24 timmar sedan du betalade.

För mer information, se Hur använder jag enhetslåset på min Fitbit-enhet?

Behöver jag ha min telefon i närheten för att använda Fitbit Pay?

Du behöver inte ha din telefon i närheten för att använda Fitbit Pay. När du har ställt in Fitbit Pay kan du göra betalningar från din enhet och lämna din telefon hemma.

Var kan jag se en lista över transaktioner som gjorts med Fitbit Pay?

Många banker låter dig se dina tre senaste transaktioner som du gjort med Fitbit Pay i Wallet-avsnittet i Fitbit-appen.

För att se dina senaste transaktioner i Fitbit-appen:
  1. Nudda fliken Idag User-added image, nudda sedan din profilbild.
  2. Nudda din enhetsbild och nudda sedan panelen Plånbok
  3. Nudda det kort du har lagt till på din enhet och svep sedan uppåt för att se dina tre senaste transaktioner.
Om den här funktionen inte är tillgänglig för ditt kort, eller om du vill se alla dina Fitbit Pay-transaktioner, ska du granska ditt bank- eller kreditkortsutdrag.

Varför blev min Fitbit Pay-transaktion avvisad?

Om din betalning avvisades ska du kontakta din bank för mer information.

Är Fitbit Pay säkert?

Fitbit Pay innehåller många säkerhetsfunktioner. Fitbit Pay använder en tokeniseringsplattform enligt branschstandard för att säkerställa att din kortinformation aldrig avslöjas eller delas med butiker eller med Fitbit. Fitbit Pay kräver också att du använder en personlig fyrsiffrig PIN-kod för ett extra skyddslager.

Hur tar jag bort eller stänger ett kort från Fitbit Pay?

När du har raderat ett kort från Fitbit Pay tas kortet bort från Wallet och du kan inte längre använda det för att göra betalningar med enheten. Om du hittar din enhet lägger du till kortet i Fitbit Pay som om du ställde in den för första gången.
  • Fitbit-appen
    1. Nudda fliken Idag User-added image, nudda sedan din profilbild.
    2. Nudda din enhetsbild och nudda sedan panelen Plånbok
    3. Nudda det kort du vill radera.
    4. Nudda Ta bort kort.
  • Fitbit.com-översikt
    1. Från översikten på fitbit.com nuddar du kugghjulsikonen User-added image > din enhetsbild.
    2. Nudda Fitbit Pay.
    3. Nudda Inaktivera Fitbit Pay. Dina kort raderas från Fitbit Pay och kan inte längre användas för att göra betalningar med din enhet.
Om du har tappat bort din enhet kan du suspendera det kort du lagt till i stället för att radera det från Fitbit Pay. När du suspenderar ett kort så stannar det kvar i din Wallet, men du kan inte använda det för att göra betalningar med din enhet. Om du hittar din enhet kan du ta bort suspenderingen för kortet och använda det för att göra betalningar.

Såhär suspenderar du ett kort:
  1. Nudda fliken Idag i Fitbit-appen User-added image, nudda sedan din profilbild.
  2. Nudda din enhetsbild och nudda sedan panelen Plånbok
  3. Nudda det kort du vill suspendera.
  4. Nudda Suspendera kort
Upprepa stegen ovan och nudda sedan Ta bort suspenderingen för kortet för att ta bort suspenderingen för ditt kort.

Vad ska jag göra om jag förlorar min Fitbit-enhet?

Om du förlorar enheten kan du ta bort eller suspendera de kort som du lagt till i enheten med hjälp av Wallet-avsnittet i Fitbit-appen. Om du har förlorat både din telefon och din Fitbit-enhet kan du logga in på din fitbit.com-översikt på en telefon, surfplatta eller dator för att radera de kort du lagt till i Fitbit Pay. För instruktioner, se Hur tar jag bort eller suspenderar ett kort från Fitbit Pay?

Du kan fortfarande betala med de fysiska betalkorten eller kreditkorten, så kontakta din bank om korten förlorades eller stulits.

Tänk på att ingen kan använda din enhet för att göra en betalning utan att först skriva in din personliga fyrsiffriga PIN-kod.

Hur återställer jag PIN-koden för min Fitbit-enhet?

Återställ PIN-koden för din enhet i Fitbit-appen. För instruktioner, se Hur använder jag enhetslåset på min Fitbit-enhet?

Kan jag använda Fitbit Pay internationellt?

Du kan använda Fitbit Pay när du reser internationellt i butiker som accepterar kontaktlösa betalningar. Observera att utländska transaktionsavgifter kan gälla för inköp som görs internationellt beroende på bankens policy.

Tjänar jag poäng eller belöningar för köp gjorda med Fitbit Pay?

När du köper med Fitbit Pay fortsätter du att tjäna poäng eller belöningar som ditt kredit- eller betalkort ger.

Kan jag använda ett presentkort med Fitbit Pay?

För närvarande fungerar presentkort inte med Fitbit Pay.

Jag vill ge min enhet till någon annan – vad ska jag göra?

Fabriksåterställ enheten för att radera appar och alla personuppgifter från enheten. För instruktioner, se Hur rensar jag min Fitbit-enhet?

Jag har angett min PIN-kod felaktigt – hur låser jag upp min enhet med min telefon?

Om du anger en felaktig PIN-kod 10 gånger uppmanas du att låsa upp din Fitbit-enhet i Fitbit-appen. Du finner instruktioner i Hur använder jag enhetslåset på min Fitbit-enhet?