Varför ansluter inte min Fitbit-klocka till Wi-Fi?

Article Text
Om du har problem med att ansluta din klocka till Wi-Fi ska du först kontrollera att ditt Wi-Fi-nätverk fungerar korrekt och att din nätverkstyp är kompatibel med klockan. Fortsätt sedan till felsökningsstegen om det behövs.

Verifiera Wi-Fi-nätverket

För att verifiera att ditt Wi-Fi-nätverk fungerar korrekt ansluter du en annan enhet, till exempel telefonen eller datorn, till ditt nätverk. Om enheten ansluter bekräftar du att din nätverkstyp är kompatibel med din Fitbit-klocka genom att gå igenom de nätverkstyper som stöds i Hur ansluter jag min Fitbit-klocka till Wi-Fi? För bästa resultat använder du ditt Wi-Fi-nätverk hemma eller på jobbet.

Felsökning

När du har verifierat att nätverket är kompatibelt ansluter du din klocka till laddaren och ser till att den ligger inom räckvidden för ditt Wi-Fi-nätverk. För en starkare Wi-Fi-anslutning, flytta din klocka närmare din router. Om du fortfarande inte kan ansluta till Wi-Fi nuddar du nedanstående steg utifrån ditt problem.
Wi-Fi fungerar inte på din klocka när batterinivån är under cirka 25 %.

Hoppa till:

Varför kan jag inte lägga till ett Wi-Fi-nätverk i min Fitbit-klocka?

Om du har problem med att lägga till ett Wi-Fi-nätverk slutför du stegen nedan. Om du har ett dolt nätverk, gå till nästa avsnitt.

Steg 1

1. Starta om din klocka genom att trycka och hålla ned den bakre (vänstra) och nedre knappen tills du ser Fitbit-logotypen.
  2. Gå tillbaka till Fitbit-appen och försök lägga till ett Wi-Fi-nätverk igen.
  3. Om du ser att andra nätverk visas i listan över tillgängliga nätverk men inte det du vill ansluta till flyttar du din klocka närmare routern.
Om du fortfarande inte kan ansluta din klocka till Wi-Fi fortsätter du till steg 2.

Steg 2

Ta bort din klocka från listan över Bluetooth-enheter på telefonen (känd som ”Borttagning av parkoppling”).
  1. På din telefon går du till Inställningar > Bluetooth > din enhets namn > hitta ett alternativ för att glömma enheten.
  2. Gå tillbaka till Fitbit-appen och försök lägga till ett Wi-Fi-nätverk igen.
Observera att du måste konfigurera aviseringar igen efter att du har tagit bort parkopplingen av klockan från telefonen. Instruktioner finns i Hur får jag aviseringar från min telefon på min Fitbit-enhet?

Varför visas inte mitt nätverksnamn i listan över tillgängliga nätverk?

Om du har ett dolt Wi-Fi-nätverk visas det kanske inte i listan över tillgängliga nätverk under Wi-Fi-inställningar i Fitbit-appen. Kontrollera först att nätverket är kompatibelt med din klocka genom att granska listan över nätverk i Hur ansluter jag min Fitbit-klocka till Wi-Fi? Lägg sedan till nätverket manuellt i Fitbit-appen. För anvisningar, välj din enhet:
  • iPhones och iPads
    1. Nudda fliken Idag i Fitbit-appen Användarens tillagda bild, nudda sedan din profilbild.
    2. Nudda din klocka.
    3. Nudda Wi-Fi-inställningar.
    4. UnderNätverk hittar du alternativet att manuellt lägga till ett nätverk och ange nätverksnamn och säkerhetstyp.
  • Android-telefoner
    1. Nudda fliken Idag i Fitbit-appen Användarens tillagda bild, nudda sedan din profilbild.
    2. Nudda din klocka.
    3. Nudda Wi-Fi-inställningar.
    4. Nudda de 3 prickarna i det övre högra hörnet > Lägg till nätverk manuellt.
    5. Ange nätverksnamnet och säkerhetstypen.
  • Windows 10-enheter
    1. Från översikten i Fitbit-appen nuddar du ikonen Konto Användarens tillagda bild > panelen med din klocka.
    2. Nudda Wi-Fi-inställningar.
    3. Under Nätverk hittar du alternativet att manuellt lägga till ett nätverk och ange nätverksnamn och säkerhetstyp.

Varför kan jag inte hämta spellistor till min Fitbit-klocka?

Om du har problem med att hämta spellistor till din Fitbit-watch, se Varför kan jag inte hämta musik och poddar till min Fitbit-klocka?

Varför kan jag inte hämta Deezer-spellistor till min Fitbit-klocka?

Om du har problem med att hämta Deezer-spellistor till din Fitbit-klocka, se Hur lyssnar jag på Deezer-spellistor på min Fitbit-klocka?

Varför kan jag inte hämta Pandora-stationer till min Fitbit-klocka (endast USA)?

Om du har problem med att hämta Pandora-stationer till din Fitbit-klocka, se Hur lyssnar jag på Pandora-stationer på min Fitbit klocka?
Senaste uppdatering: November 26, 2019