Hur lyssnar jag på musik och poddar på min Fitbit-klocka?

Article Text
Med musikappen Användarens tillagda bild på din Fitbit Ionic eller Fitbit Versa-serien* kan du lagra och spela flera timmar av dina favoritlåtar och poddar direkt på din handled. När du har laddat ner spellistor till din klocka ansluter du Bluetooth-hörlurar eller en annan ljudenhet för att lyssna på dina spår.
*Denna funktion är inte tillgänglig på Fitbit Versa Lite Edition
För att ladda ner spellistor till din klocka behöver du en dator med en Wi-Fi-anslutning och gratis Fitbit Connect-app

Se nedan för detaljerade instruktioner för hur du installerar apparna och laddar ner spellistor.

Tänk på att du bara kan föra över filer som du äger eller som inte kräver en licens.

Mer information om hur du använder appen Deezer Användarens tillagda bild för att ladda ner spellistor till din klocka finns i Hur lyssnar jag på Deezer-spellistor på min Fitbit-klocka?

Om du bor i USA kan du också använda Pandora-appen Användarens tillagda bild för att ladda ner stationer till din klocka. Mer information finns i Hur lyssnar jag på Pandora-stationer på min Fitbit klocka?

Hoppa till:

Vilka typer av musik- och poddfiler kan jag ladda ner till min Fitbit klocka?

Vilka typer av musik- och poddfiler du kan ladda ner till din klocka beror på om du använder en dator eller en Mac. Observera att vissa äldre låtar kanske inte överförs på grund av upphovsrättsskydd (känd som DRM-kryptering).

PC:
  • MP3-filer
  • MP4-filer med AAC-ljud
  • WMA-filer
Mac:
  • MP3-filer
  • MP4-filer med AAC-ljud

Kan jag överföra låtar som jag laddade ner via streamingtjänster?

Du kan överföra musik du köpt. För närvarande kan du inte överföra låtar du laddat ner via betalda strömningstjänster som Apple Music och Microsoft Groove. Om du har en betald Deezer-prenumeration kan du använda appen Deezer Användarens tillagda bild för att ladda ner spellistor till din klocka. Mer information finns i Hur lyssnar jag på Deezer-spellistor på min klocka? Om du bor i USA kan du också använda Pandora-appen Användarens tillagda bild för att ladda ner stationer för offline-lyssning. Mer information finns i Hur lyssnar jag på Pandora-stationer på min Fitbit klocka?

Hur många låtar och poddar kan jag lagra på min Fitbit-klocka?

Du kan spara över 300 låtar och poddar på din klocka beroende på filstorlekarna. Till exempel tar en 60 minuter lång podd upp mer lagringsutrymme än en 3 minuter lång sång.

Hur laddar jag ned spellistor i min Fitbit-klocka?

Vill du ladda ner musik och poddar till din klocka ska du skapa minst 1 spellista med låtar eller poddar i iTunes eller Windows Media Player som du kan ladda ner till din klocka.
Använder du iTunes måste du se till att du godkänner att appen delar spellistor med din klocka:
Öppna iTunes på din dator > Redigera > Inställningar > Avancerat Dela iTunes Library XML med andra program > OK.
För att överföra musiken till din klocka, välj din enhet.
  • Mac

Del 1

Börja här första gången du hämtar spellistor till din klocka. Om du tidigare hämtat spellistor, hoppa över till del 2 för att ladda ner nya låtar och poddar.

Anslut till Wi-Fi

Se till att din klocka och din Mac kan ansluta till samma Wi-Fi-nätverk:

1. I Fitbit-appen nuddar du fliken Idag Användarens tillagda bild > din profilbild > din enhetsbild.
    2. Nudda Wi-Fi-inställningar.
    3. Nudda Lägg till nätverk och följ anvisningarna på skärmen för att lägga till ditt Wi-Fi-nätverk eller kolla nätverkslistan för att se till att det redan har lagts till.
    4. Nudda nätverksnamnet > Anslut.
    5. Om du vill se vilket nätverk datorn är på klickar du på Wi-Fi-symbolen Användarens tillagda bild på din skärm. Anslut till samma Wi-Fi-nätverk som din klocka.
    Om du har problem med att ansluta din klocka till Wi-Fi, se Varför ansluter inte min Fitbit-klocka till Wi-Fi?

Installera Fitbit Connect

Installera ett gratis program som heter Fitbit Connect som låter dig ladda ner musik och poddar från ditt iTunes-bibliotek till din klocka.
    1. På din Mac, gå till http://www.fitbit.com/setup.
    2. Bläddra ner och klicka på alternativet Hämta för Mac.
    3. Dubbelklicka på Installera Fitbit Connect.pkg. Installationsprogrammet för Fitbit Connect öppnas.
    4. Klicka på Fortsätt för att gå igenom installationsprogrammet.
    5. Efter att Fitbit Connect-fönstret visas, fortsätt till del 2.

Del 2

1. För bästa resultat, synkronisera din klocka i Fitbit-appen och stäng sedan av Bluetooth tillfälligt på din telefon och dator.
    2. Anslut din klocka till laddaren.
    3. I Fitbit Connect-fönstret på datorn klickar du på Hantera min musik.
    4. Logga in på ditt Fitbit-konto om du uppmanas till det.
    5. Öppna musikappen på din klocka Användarens tillagda bild och nudda sedan Överför musik. Observera att du kan behöva bläddra ner för att se överföringsknappen.
      Användarens tillagda bild
    6. Vänta några ögonblick medan din klocka ansluter. Observera att det ibland kan ta en eller två minuter.
    7. Följ instruktionerna på skärmen på din Mac för att välja de spellistor du vill hämta till din klocka. När du har valt en spellista startar nedladdningen automatiskt. Om din spellista inte visas klickar du på uppdateringsikonen och försöker igen.
    8. Observera att om det tar flera minuter för dig att välja din första spellista kan Wi-Fi-anslutningen kopplas bort för att spara batteriet. Nudda knappen Överför musik igen för att återansluta och fortsätta välja dina spellistor.
    Du kan se hur musiköverföringen går till i vår video (endast på engelska).

• Windows PC

Del 1

Börja här första gången du hämtar spellistor till din klocka. Om du tidigare hämtat spellistor, hoppa över till del 2 för att ladda ner nya låtar och poddar.

Anslut till Wi-Fi

Se till att din klocka och datorn är anslutna till samma Wi-Fi-nätverk:

1. I Fitbit-appen nuddar du fliken Idag Användarens tillagda bild > din profilbild > din enhetsbild.
    2. Nudda Wi-Fi-inställningar.
    3. Nudda Lägg till nätverk och följ anvisningarna på skärmen för att lägga till ditt Wi-Fi-nätverk eller kolla nätverkslistan för att se till att det redan har lagts till.
    4. Nudda nätverksnamnet > Anslut.
    5. Om du vill se vilket nätverk datorn är på klickar du på Wi-Fi-symbolen Användarens tillagda bild på din skärm. Anslut till samma Wi-Fi-nätverk som din klocka.
    Om du har problem med att ansluta din klocka till Wi-Fi, se Varför ansluter inte min Fitbit-klocka till Wi-Fi?

Installera Fitbit Connect

Installera ett gratis program som heter Fitbit Connect som låter dig ladda ner musik och poddar från ditt iTunes-bibliotek eller Windows Media Player till din klocka.
    1. På din dator, gå till http://www.fitbit.com/setup.
    2. Bläddra ner och klicka på alternativet Hämta för Windows.
    3. Dubbelklicka på Installera Fitbit Connect.pkg. Installationsprogrammet för Fitbit Connect öppnas.
    4. Klicka på Fortsätt för att gå igenom installationsprogrammet.
    5. Efter att Fitbit Connect-fönstret visas, fortsätt till del 2.

Del 2

1. För bästa resultat, synkronisera din klocka i Fitbit-appen och stäng sedan av Bluetooth tillfälligt på din telefon och dator.
    2. Anslut din klocka till laddaren.
    3. På din dator, öppna Fitbit Connect och välj sedan Hantera min musik.
    4. Logga in på ditt Fitbit-konto om du uppmanas till det.
    5. Öppna musikappen på din klocka Användarens tillagda bild och nudda sedan Överför musik. Observera att du kan behöva bläddra ner för att se överföringsknappen.
      Användarens tillagda bild
    6. Vänta några ögonblick medan din klocka ansluter. Observera att det ibland kan ta en eller två minuter.
    7. När du uppmanas följer du instruktionerna på skärmen på din dator för att välja de spellistor du vill hämta till din klocka. När du har valt en spellista startar nedladdningen automatiskt.
    8. Observera att om det tar flera minuter för dig att välja din första spellista kan Wi-Fi-anslutningen kopplas bort för att spara batteriet. Nudda knappen Överför musik igen för att återansluta och fortsätta välja dina spellistor.

Hur lyssnar jag på musik och poddar på min Fitbit-klocka?

Så här lyssnar du på musik och poddar:
  1. När du har laddat ner minst 1 spellista, anslut en Bluetooth-ljudenhet, till exempel Fitbit Flyer-hörlurar eller en Bluetooth-högtalare, till din klocka. Mer information finns i Hur ansluter jag Bluetooth-ljudenheter till min Fitbit-klocka?
  2. Öppna musikappen Användarens tillagda bild på din klocka och nudda en spellista. Om du har laddat ner flera spellistor kan du behöva bläddra ner för att välja den du vill ha.

3. Nudda ett ljudspår och nudda sedan uppspelningsknappen.
Öppna fjärrstyrning av musik för att ändra ljudspår eller justera volymen. Från vilken skärm som helst, tryck och håll ned bakåtknappen på din klocka och svep till skärmen Musikkontroller istället för att öppna musikappen.

Hur tar jag bort eller hanterar spellistor i min Fitbit-klocka?

Välj att radera enskilda spellistor eller all personlig musik som sparats på din klocka. Använd din dator för att välja vilka spellistor som ska raderas eller använd Fitbit-appen på din telefon för att radera all musik som sparats på klockan utan att behöva ansluta till Wi-Fi. Observera att du kan lägga till nya spellistor och radera befintliga samtidigt.

Radera enskilda spellistor

1. Anslut din klocka till laddaren.
  2. Öppna Fitbit Connect på din dator > Hantera min musik.

Observera att din klocka och dator måste vara anslutna till samma Wi-Fi-nätverk.
  3. Öppna musikappen på din klocka Användarens tillagda bild och nudda sedan Överför musik. Observera att du kan behöva bläddra ner för att se överföringsknappen.
  4. Vänta några ögonblick medan din klocka ansluter. När din klocka är ansluten kommer du att se listan över spellistor som laddas ned till din klocka på din datorskärm.
  5. Klicka på kryssrutan bredvid spellistorna du vill radera. Uppdateringen börjar omedelbart.

Ta bort all musik

1. I Fitbit-appen nuddar du fliken Idag Användarens tillagda bild > din profilbild > din enhetsbild.
  2. Nudda Media Personlig musik.
  3. Nudda Ta bort all personlig musik

Varför kan jag inte ladda ner spellistor till min Fitbit-klocka?

Om du har problem med att hämta dina spellistor, se felsökningsstegen i Varför kan jag inte ladda ner musik och poddar till min Fitbit klocka?

Behöver jag ha min telefon i närheten för att kunna lyssna på musik och poddar?

Du kan lämna din telefon hemma. När du har laddat ner dina spellistor och kopplat en Bluetooth-ljudenhet till din klocka kan du lyssna på dina ljudspår var som helst.

Hur styr jag musik på min Fitbit-klocka?

Mer information om musikkontrollen finns i Hur styr jag musik med min Fitbit-enhet?

Varför kan jag inte ladda ner mina personliga musikspellistor i Microsoft Groove?

Microsoft Groove stöder inte åtkomst från tredje part till dina spellistor. Överför istället spellistor från Windows Media Player till din klocka.

Varför kan inte Fitbits musiktjänst hitta mina spellistor?

Om du lagrar musik utanför Music-mappen på din dator kanske vår musiktjänst inte hittar dina filer. Lägg till dina mappar i listan över mappar som musiktjänsten söker igenom så att den kan hitta dina spellistor.

Så här lägger du till mappar:
  1. På din dator, öppna Fitbit Connect och välj sedan Hantera min musik.
  2. Klicka på kugghjulsikonen Användarens tillagda bild längst upp till höger > Avancerade inställningar.
  3. Klicka på + för att lägga till mapparna där du sparat din musik i listan Musikmappar och klicka sedan på Ok.
  4. Kontrollera om musiktjänsten hittade dina spellistor. Om inte, kan du behöva lägga till fler mappar.