Hur konfigurerar och felsöker jag appar på min Fitbit-enhet?

Information

Article Text

Tipsen nedan hjälper dig att konfigurera och använda appar på din Fitbit-enhet. Observera att tillgängliga appar varierar beroende på din enhet.

För att ställa in Väder-appen på Fitbit Charge 3, se Väder.

För att felsöka problem med en app på Fitbit Ionic och Fitbit Versa, prova dessa steg:

1. För att apparna ska kunna komma åt Internet måste telefonen vara i närheten, Fitbit-appen måste köras i bakgrunden och Bluetooth måste vara aktiverat. Många appar kräver internetåtkomst, till exempel Nest, Clue, Uber, The New York Times, Walgreens, Yelp, Surfline och Flipboard.
  2. Kontrollera att synka hela dagen är på:
    1. I Fitbit-appen nuddar du fliken Idag Användarens tillagda bild > din profilbild > din enhetsbild.
    2. Leta upp alternativet för att aktivera Synkronisera hela dagen.
  3. Kontrollera om appen har en väntande uppdatering. För instruktioner, se Hur installerar jag och hanterar appar på min Fitbit-klocka?
  4. Om du inaktiverar behörigheter för en app, kan det leda till att appen slutar fungera. Kontrollera att du aktiverade alla behörigheter:
    1. I Fitbit-appen nuddar du fliken Idag Användarens tillagda bild > din profilbild > din enhetsbild > Appar.
    2. Svep för att hitta en app på din klocka, och nudda för att öppna den.
    3. Nudda Behörigheter.
    4. Om några behörigheter är inaktiverade så måste du aktivera dem. Observera att vissa behörigheter kan få telefonen att använda mer data.
    5. Nudda Spara.
  5. Din klocka (ej Fitbit Versa Lite Edition) måste vara ansluten till Wi-Fi för att vissa större appar och urtavlor ska kunna installeras eller uppdateras. Mer information finns i Hur kopplar jag in min Fitbit-klocka till Wi-Fi?

För hjälp med att konfigurera och felsöka specifika appar som utvecklats av Fitbit, se följande avsnitt. För hjälp med appar som inte omfattas av nedanstående, kontakta app-utvecklaren för hjälp.

• Användarens tillagda bild Agenda
    Se kommande kalenderhändelser med Kalender-appen Användarens tillagda bild.

För att ställa in Agenda-appen:
    1. I Fitbit-appen nuddar du fliken Idag Användarens tillagda bild > din profilbild > din enhetsbild > Appar.
    2. Nudda kugghjulsikonen Användarens tillagda bild bredvid Agenda. Du kan behöva svepa upp för att hitta appen. Du kommer se alla kalendrar som är länkade till den vanliga kalenderappen på din telefon.
    3. Justera inställningarna för att välja vilka kalendrar som ska visas på din klocka, färgen du vill använda för händelser länkade till varje kalender och om du vill se block med ledig tid i din dagordning.
    4. Synkronisera din klocka för att se dagens och morgondagens händelser från dina kalendrar i Agenda-appen Användarens tillagda bild.
    För att visa händelser i Agenda-appen:
    1. Öppna Agenda-appen Användarens tillagda bild på din klocka. Du kommer att se händelser som planeras för idag och imorgon. Dra uppåt och nedåt för att bläddra igenom händelserna.
    2. Nudda valfri händelse för att se detaljer.
    Observera att appen Dagordning kan visa högst 40 evenemang under 2 dagar.

Du måste låta appen Dagordning komma åt din kalender och köras i bakgrunden. För mer information om hur du justerar en apps behörigheter, se Hur installerar och hanterar jag appar på min Fitbit-klocka?
  • Användarens tillagda bild Alexa
    Använd Alexa-appen Användarens tillagda bild på Versa 2 för att kontrollera vädret, ställa in tidtagare och larm, påbörja en workout i appen Träning Användarens tillagda bild, kontrollera dina smarta hem enheter och mer. Mer information finns i Hur använder jag Alexa på min Fitbit Versa 2?
  • Användarens tillagda bild Klockor
    Växla mellan 5 sparade urtavlor med appen Klockor Användarens tillagda bild. Mer information finns i Hur byter jag urtavlan på min Fitbit-enhet?
  • Användarens tillagda bild Tränare
  • Användarens tillagda bild Deezer
  • Användarens tillagda bild Philips Hue
    För att styra dina lampor med ditt Philips Hue-system och din Fitbit-klocka måste ditt Philips Hue-systemet vara anslutet till samma Wi-Fi-nätverk som telefonen och din klocka måste befinna sig inom telefonens Bluetooth-område.

Så här ställer du in Philips Hue-appen:
    1. Öppna Philips Hue-appen Användarens tillagda bild på din klocka.
    2. Appen börjar söka efter din Hue-brygga. När du får uppmanas till det på din klocka trycker du på parningsknappen på din bro för att slutföra parningsprocessen.
    Såhär justerar du dina lampor från din klocka:
    1. Öppna Philips Hue-appen Användarens tillagda bild på din klocka.
    2. Från Rum-skärmen nuddar du på eller av för att justera lamporna i varje rum. Upp till tio rum är listade. Om du har fler än tio rum, använd Philips Hue-appen på din telefon för att justera ytterligare rum.
    3. Nudda ikonen bredvid ett rum för att se lamporna i det rummet.
      • Nudda kryssrutan bredvid varje lampa för att sätta på den eller stänga av den.
      • Svep åt vänster för att visa skärmen Scener. Nudda ett scennamn för att ställa in det.
    Använd Philips Hue-appen på din telefon om du vill lägga till nya enheter, byta namn på lampor, anpassa scener eller organisera lamporna i varje rum.
  • Användarens tillagda bild Nest
    Nest-appen är inte längre tillgänglig för nedladdning från Fitbit App Gallery. Den 31 augusti avaktiverar Google Nest API, vilket gör att Nest-appen slutar fungera. Vid den tiden kommer appen inte längre att stöds. För mer information, se nest.com.
  • Användarens tillagda bild Nyheter
    Såhär konfigurerar du Nyheter-appen:
    1. I Fitbit-appen nuddar du fliken Idag Användarens tillagda bild > din profilbild > din enhetsbild > Appar.
    2. Nudda kugghjulsikonen Användarens tillagda bild bredvid Nyheter. Du kan behöva svepa uppåt för att hitta appen.
    3. För att justera de nyhetsleverantörer vars innehåll du vill ha med i din lista med artiklar, nuddar du Redigera leverantörslista i avsnittet Leverantörer.
    4. Öppna Nyheter-appen Användarens tillagda bild på din klocka. Upp till 10 av de senaste nyhetsartiklarna från de leverantörer du valt visas. Observera följande krav:
      1. Din telefon måste befinnas sig i närheten med Bluetooth aktiverat.
      2. Din telefon måste ha tillgång till internet.
      3. Fitbit-appen måste köras på telefonen antingen i förgrunden eller bakgrunden.
      4. Nyheter-appen måste ha tillåtelse att köras i bakgrunden och få tillgång till Internet. Om du vill kontrollera dina appbehörigheter öppnar du Fitbit-appen på din telefon och nuddar fliken Idag Användarens tillagda bild > din profilbild> din enhetsbild> Appar > Nyheter > Behörigheter
    5. För att justera de artikelkategorier som visas nuddar du Filter längst ner i artikellistan.
    6. Nudda Klart att spara dina filter och återgå till listan över artiklar.
    Såhär bokmärker och läser du en artikel:
    1. Öppna Nyheter-appen Användarens tillagda bild på din klocka.
    2. Nudda en artikels rubrik. En kort beskrivning av artikeln visas.
    3. För att bokmärka artikeln för att läsa den senare nuddar du knappen Bokmärk. Du kan bokmärka upp till 20 artiklar.
    4. För att läsa artikeln, öppna Fitbit-appen på din telefon och nudda fliken Idag Användarens tillagda bild> din profilbild> din enhetsbild> Appar.
    5. Nudda kugghjulsikonen Användarens tillagda bild bredvid Nyheter. Du kan behöva svepa uppåt för att hitta appen.
    6. Nudda den artikel du vill läsa i avsnittet Sparade artiklar. Du kan behöva svepa uppåt för att hitta detta avsnitt.
    7. För att radera en bokmärkt artikel i avsnittet Sparade artiklar nuddar du Redigera > ikonen x.
  • Användarens tillagda bild Pandora
  • Användarens tillagda bild Spotify
    För hjälp med Spotify-appen, se Hur styr jag musik med min Fitbit-enhet?
  • Användarens tillagda bild Starbucks
    Starbucks-appen är endast tillgänglig i Storbritannien, USA och Kanada. Såhär laddar du in ditt Starbucks-kort i appen:
    1. I Fitbit-appen nuddar du fliken Idag Användarens tillagda bild > din profilbild > din enhetsbild > Appar.
    2. Nudda kugghjulsikonen Användarens tillagda bild bredvid Starbucks-kort. Du kan behöva svepa uppåt för att hitta appen.
    3. Lägg till ditt Starbucks-presentkort eller Starbucks Rewards Program-nummer.
    4. Synkronisera din klocka för att se ditt kort i Starbucks-appen Användarens tillagda bild.
    5. För att genomföra ett köp öppnar du Starbucks-appen på klockan och håller urtavlan nära avläsaren.
    Såhär tar du bort ditt Starbucks-kort från appen:
    1. I Fitbit-appen nuddar du fliken Idag Användarens tillagda bild > din profilbild > din enhetsbild > Appar.
    2. Nudda kugghjulsikonen Användarens tillagda bild bredvid Starbucks-kort. Du kan behöva svepa uppåt för att hitta appen.
    3. Nudda ditt kortnummer.
    4. Nudda X till höger om ditt nummer.
    5. När ditt nummer blir grått nuddar du Spara.
    Besök https://www.starbucks.com/ eller använd Starbucks mobilapp för att registrera ditt kort, kontrollera ditt kortsaldo, visa premier eller ladda om ditt kort.
  • Användarens tillagda bild Strava
    Såhär konfigurerar du Strava-appen:
    1. Om du inte har ett Strava-konto kan du skapa ett på https://www.strava.com/ eller ladda ner Strava-appen på din telefon och följa anvisningarna på skärmen.
    2. I Fitbit-appen nuddar du fliken Idag Användarens tillagda bild > din profilbild > din enhetsbild > Appar.
    3. Nudda eller klicka på kugghjulsikonen Användarens tillagda bild bredvid Strava. Du kan behöva svepa uppåt för att hitta appen.
    4. Nudda Auktorisera och följ anvisningarna på skärmen för att logga in på ditt konto och godkänna anslutningen.
    5. Synkronisera din klocka för att se din senaste aktivitet i Strava-appen Användarens tillagda bild.
    Om du även vill att din Fitbit-data ska delas med Strava:
    1. Gå till https://strava.fitbit.com/.
    2. Nudda knappen Anslut och följ anvisningarna på skärmen för att logga in på ditt konto och godkänna anslutningen.
  • Användarens tillagda bild Train
    För hjälp med Train-appen, se Hur använder jag adidas Train-appen på Ionic?
  • Användarens tillagda bild Uber
    Såhär konfigurerar du Uber-appen:
    1. Om du inte har ett Uber-konto kan du ladda ner Uber-appen på din telefon och följa anvisningarna på skärmen för att skapa ett konto.
    2. I Fitbit-appen nuddar du fliken Idag Användarens tillagda bild > din profilbild > din enhetsbild > Appar.
    3. Nudda kugghjulsikonen Användarens tillagda bild bredvid Uber. Du kan behöva svepa uppåt för att hitta appen.
    4. Nudda Inloggning för att skickas till Ubers inloggningssida.
    5. Logga in på ditt konto och följ anvisningarna på skärmen för att logga in på ditt konto och godkänna anslutningen.
    6. Använd Uber-appen på din telefon för att ställa in din hem- och/eller arbetsadress. Se Ubers hjälpartikel för instruktioner.
    Såhär beställer du en Uber:
    1. Öppna Uber-appen Användarens tillagda bild på din klocka.
    2. Din klocka använder dina förinställda hem- och arbetsadresser som standardinställningar och -destinationer. Vid behov kan du nudda växla-ikonen Användarens tillagda bild för att växla upphämtnings- och destionationsadresserna. Om du vill ändra platsen för upphämtning nuddar du den och väljer en annan adress. Du kan välja din nuvarande plats, vilken då detekteras med hjälp av telefonens GPS-signal, eller en nyligen använd adress.
    3. När du har valt rätt upphämtnings- och destinationsplatser nuddar du Bekräfta.
    4. Kostnaden för resan, beräknad tid för upphämtning och beräknad ankomsttid visas. Svep åt vänster eller höger för att välja en tjänst. Nudda Beställ för att beställa skjutsen.
    5. När en förare bekräftar resan visas förarens information. Svep uppåt för att se den beräknade tiden fram till upphämtning och avbryt körningen om du vill.
    6. Om du vill ändra din destinationsadress eller betygsätta din förare använder du Uber-appen på din telefon.
  • Användarens tillagda bild Väder
    Såhär konfigurerar du Väder-appen:
    1. I Fitbit-appen nuddar du fliken Idag Användarens tillagda bild > din profilbild > din enhetsbild > Appar.
    2. Nudda kugghjulsikonen Användarens tillagda bild bredvid Väder. Du kan behöva svepa uppåt för att hitta appen.
    3. Som standard visar Väder-appen din nuvarande plats, vilken inte kan raderas. Lägg till upp till 2 ytterligare platser som du vill se i Väder-appen.
    4. Synkronisera din enhet med Fitbit-appen. Det kan ta några minuter innan du ser den uppdaterade listan över platser på din enhet.
    Om vädret inte uppdateras, kontrollera följande inställningar:

Om du ändrar plats måste du synkronisera enheten för att se din nya plats i Väder-appen.

Såhär ändrar du de enheter som används för att visa temperaturen i Väder-appen:

1. I Fitbit-appen nuddar du fliken Idag Användarens tillagda bild > din profilbild > din enhetsbild > Appar.
    2. Nudda kugghjulsikonen Användarens tillagda bild bredvid Väder. Du kan behöva svepa uppåt för att hitta appen.
    3. Nudda Enheter i avsnittet Temperaturenheter och välj den enhet du vill använda.
    4. Synkronisera din enhet och öppna sedan Väder-appen Användarens tillagda bild på din enhet för att se de uppdaterade enheterna.
Senaste uppdatering: May 19, 2020