Hur använder jag Fitbit-appen för att hålla koll på min menstruation?

Information

Article Text

Den här artikeln innehåller stegvisa instruktioner för hur du konfigurerar och använder funktionen för uppföljning av kvinnohälsa i Fitbit-appen. För mer information och hålla koll på menstruation och fertilitet med Fitbit, se Vad är uppföljning av kvinnohälsa i Fitbit-appen?

Hoppa till:

Vilken information kan jag följa upp i Fitbits funktion för kvinnohälsa?

Följ din cykel, logga din mens, registrera detaljer och analysera trender på ett ögonblick för att hålla koll på menstruation och fertilitet i Fitbit-appen.

Hur konfigurerar jag funktionen för att hålla koll på menstruation och fertilitet i Fitbit-appen?

1. Om du inte redan har det lägger du till den kvinnliga hälsopanelen på fliken Idag i Fitbit-appen. För mer information, se Hur lägger jag till eller tar bort panelen för hur jag håller koll på menstruation och fertilitet i Fitbit-appen?
  2. Nudda fliken Idag Användarens tillagda bild, nudda sedan på den kvinnliga hälsopanelen.
  3. Följ instruktionerna på skärmen för att konfigurera uppföljning av kvinnohälsa. Du kommer att få en rad frågor om din menstruationscykel. Informationen du tillhandahåller används för att göra förutsägelser om din framtida mens och fertilitetsfönster. Du kan redigera eller uppdatera din information senare.
  • Leta upp det ungefärliga datum då din senaste mens började i kalendern.
  • För att redigera genomsnittlig längd för din mens och cykel nuddar du ikonen + eller - för att lägga till eller ta bort dagar.
  • Aktivera meddelanden om du vill få påminnelser på din telefon om när din mens beräknas starta. Mer information finns i Kan Fitbit-appen påminna mig om när min mens kommer att börja?

Hur lägger jag till eller tar bort panelen för att hålla koll på menstruation och fertilitet i Fitbit-appen?

Såhär visar du panelen för kvinnohälsa:

1. Nudda fliken Upptäck Användarens tillagda bild > Hälso- och träningsstatistik
  2. Nudda Kvinnlig hälsa > Lägg till i dag

Såhär döljer du panelen för kvinnohälsa:

1. På fliken Idag Användarens tillagda bild, nudda Redigera uppe till höger.
  2. Nudda den röda minusikonen Användarens tillagda bild bredvid Kvinnlig hälsa och nudda Ta bort.
  3. Nudda Spara uppe till höger.

Hur lägger jag till, redigerar eller raderar en menstruation i Fitbit-appen?

Såhär lägger du till eller redigerar en mens:

1. Nudda fliken Idag Användarens tillagda bild, nudda sedan på den kvinnliga hälsopanelen.
  2. Nudda startdatumet för en menstruation i kalendern.
  3. Nudda pennikonen pennikonen för att lägga till eller redigera en menstruation (du kan också nudda och ange ett datum i kalendern). Om förutsägelser av menstruationer är aktiverat visas hela menstruationen i kalendern baserat på din genomsnittliga menstruationslängd.
  4. Nudda den första eller sista dagen för din mens i kalendern och dra sedan ditt finger över datumen för att justera längden för mensen.
  5. Nudda Spara.

Så här tar du bort en menstruation:

1. Nudda fliken Idag Användarens tillagda bild, nudda sedan på den kvinnliga hälsopanelen.
  2. Nudda ett datum i kalender inom den menstruation du vill ta bort.
  3. Nudda pennikonen pennikonen.
  4. Nudda Radera. Observera att om du har förutsägelser aktiverade så kommer du fortfarande att se din beräknade mens. Mer information finns i Varför ser jag en mens som jag redan raderat i min Fitbit app?

Om du har problem med att lägga till eller redigera en mens, se våra felsökningstips.

Hur bekräftar jag en beräknad menstruation i Fitbit-appen?

Under din beräknade mens kommer du att få en uppmaning om att bekräfta huruvida din mens börjat. Nudda Ja för att bekräfta att din mens börjat eller Inte än om den inte har börjat. Nudda Redigera för att justera datumen innan du bekräftar din mens.

Om du bekräftar en beräknad mens kommer den förutspådda mensen att bli en bekräftad mens. Om du inte bekräftar en beräknad mens kommer förutsägelsen att finnas kvar i din kalender. Då den sista dagen av förutsägelsefönstret passerat kommer hela förutsägelsen att förflyttas till nästa dag. Observera att kalendern inte uppdateras förrän efter midnatt.

Hur loggar eller raderar jag kvinnohälsoinformation?

1. Nudda fliken Idag Användarens tillagda bild, nudda sedan på den kvinnliga hälsopanelen.
  2. Nudda ett datum i kalendern.
  3. Nudda plusikonen plusikonen
  4. Nudda detaljer för att logga dem. Om du vill radera en detalj nuddar du den så att markeringen försvinner.
  5. Nudda Spara.
Observera att loggning av flödesuppgifter inte loggar en menstruation. För att logga en menstruation, se Hur lägger jag till, redigerar eller raderar en menstruation i Fitbit-appen?

För mer information om kvinnohälsouppgifter, se vårt blogginlägg Everything You Need to Know About PMS And How to Cope.

Hur loggar jag resultat från ägglossningstester i Fitbit-appen?

För att logga positiva eller negativa testresultat från ägglossningstest (OPK) i funktionen Hälso-tracking för kvinnor i Fitbit-appen, se Hur loggar eller raderar jag kvinnohälsoinformation? Du kan logga OPK-testresultat i Fitbit-appen för iPhone-, iPad- och Android-telefoner.

OBS! Om din OPK ger högt eller högsta fertilitetsresultat istället för positiva eller negativa resultat ska du logga ett positivt OPK-testresultat när du får en avläsning om högsta fertilitet.

Hur påverkar loggning av ett positivt eller negativt testresultat min beräknade menstruation och fertilitetsfönster?

När du loggar ett positivt OPK-testresultat, justeras ditt fertilitetsfönster och nästa beräknade menstruation baserat på din nya ägglossningsdag, vilket är dagen efter att du loggar det positiva testresultatet.

Dina framtida cykelprognoser justeras baserat på de positiva OPK-testresultat du loggar, men tidigare cykler förändras inte. Om du tar bort ett positivt OPK-testresultat i den aktuella cykeln, justeras din beräknade menstruation och fertilitetsfönster.

Om du loggar ett negativt OPK-testresultat förblir din beräknade menstruation och fertilitetsfönster i Fitbit-appen oförändrade.

Varför ser jag inte ett beräknat fertilitetsfönster efter att jag har loggat ett positivt OPK-testresultat?

För att se ditt beräknade fertilitetsfönster i Fitbit-appen efter att du har loggat ett positivt OPK-testresultat, observera följande:
  • Om du loggar mer än 2 positiva OPK-testresultat i en cykel, kan Fitbit-appen inte ge ett uppskattat fertilitetsfönster. Observera att om du loggar 2 positiva OPK-testresultat i en cykel, måste du logga dem på varandra följande dagar.
  • Om du loggar ett positivt OPK-testresultat som får ditt fertilitetsfönster att växla till en annan cykel, kan Fitbit-appen inte ge ett uppskattat fertilitetsfönster.
För mer information om ägglossningstest, se vårt blogginlägg: Använder du ägglossningstest som hjälp med att bli gravid? Här är vad du behöver veta.

Kan jag redigera ett fertilitetsfönster i Fitbit-appen?

Ditt beräknade fertila fönster justeras automatiskt baserat på de data som du anger för din menstruationscykel. Du kan inte redigera ditt fertila fönster.

För att stänga av fertilitetsförutsägelser, se Hur redigerar jag mina inställningar för kvinnohälsa?

Hur läser jag av kalendern för uppföljning för att hålla koll på menstruation och fertilitet i Fitbit-appen?

Nudda fliken Idag Användarens tillagda bild, och nudda sedan panelen för kvinnohälsa i Fitbit-appens översikt för att se kalendern med din cykelinformation. De olika färgerna i kalendern indikerar olika stadier av din cykel. Nudda ett datum för att se den hälsoinformation som du loggade för den dagen och annan information.

Observera att gråskuggningen indikerar en månad, inte en cykel.

Se tabellen för mer information om kalenderikonerna och färgerna:

IkonBeskrivningBetydelse
Användarens tillagda bildBekräftad mensMörkrosa indikerar en bekräftad mens. Om du inte har haft mens de datumen kan du redigera datumen. Se Hur lägger jag till, redigerar eller raderar en menstruation i Fitbit-appen?
Användarens tillagda bildBeräknad mensLjusrosa indikerar en beräknad mens.
Användarens tillagda bildBeräknat fertilitetsfönsterMörkblått indikerar ett beräknat fertilitetsfönster.
Användarens tillagda bildBeräknad ägglossningsdagEn blomma i ett fertilitetsfönster indikerar din beräknade ägglossningsdag.
Användarens tillagda bildBekräftad mens och beräknat
fertilitetsfönster
Mörkrosa och mörkblått som överlappar och bildar lila betyder att din beräknade mens och beräknade fertilitetsfönster överlappar.
Användarens tillagda bildCirkel runt utvald dagEn cirkel indikerar den valda dagen.
Användarens tillagda bildCirkel för dagens datumCirkeln för dagens datum indikerar det aktuella datumet.
Användarens tillagda bildLoggad detaljpunktEn punkt under ett datum i kalendern indikerar att du loggat kvinnohälsouppgifter för den dagen.

Hur ändrar jag den dag då min kalendervecka börjar till måndag?

1. Nudda fliken Idag Användarens tillagda bild och nudda din profilbild.
  2. Nudda Avancerade inställningar. Du kan behöva skrolla nedåt för att hitta detta alternativ.
  3. Nudda Börja veckan på och välj vilken dag du vill att dina veckor ska börja med. Din kalender för kvinnohälsa uppdateras automatiskt.

Vad bör jag veta innan jag börjar följa upp min mens med Fitbit?

Tips

• I stället för att nudda pennikonen kan du nudda och hålla fingret på ett datum i kalendern för att lägga till eller redigera en menstruation.
  • Logga i din mens konsekvent för mer personliga förutsägelser.

Varför kan jag inte logga eller redigera en menstruation eller kvinnohälsoinformation i Fitbit-appen?

Om en menstruation inte uppfyller följande krav kan ett fel uppstå och du kan då inte logga din mens:
  • Du kan bara lägga till eller redigera aktuella eller tidigare menstruationer och detaljer.
  • En menstruation måste bestå av minst en dag.
  • Du kan logga in en menstruation på upp till 60 dagar (på Windows 10-enheter är maximalt antal dagar 10 dagar). Om din mens är längre än så bör du överväga att logga flödesintensitetsdetaljer.
  • En cykel måste vara minst 11 dagar, och det måste finnas ett mellanrum på minst en dag mellan loggade menstruationer. Om du upplever en paus i blödningen under din menstruation är det fortfarande en menstruation.
Observera att om du försöker logga en menstruation som inträffar i framtiden eller en menstruation med mindre än en dags mellanrum mellan menstruationerna så kommer pennikonen pennikonen inte att vara tillgänglig. Om du inte ser pennikonen bör du kontrollera att den menstruation som du försöker logga eller redigera uppfyller alla krav.

Varför ser jag en mens som jag redan raderat i min Fitbit app?

Om du tar bort en bekräftad mens och du har förutsägelser aktiverade, kommer du fortfarande att se den beräknade menstruationen för den cykeln. Du finner mer information om ikonerna och färgerna i din kalender för att hålla koll på menstruation och fertilitet i Hur läser jag av kalendern för att hålla koll på menstruation och fertilitet i Fitbit-appen?

För att stänga av förutsägelser av menstruationer, se Hur redigerar jag mina inställningar för att hålla koll på menstruation och fertilitet?

Hur kan jag se trender i mina menstruationsdata i Fitbit?

Kontrollera dina cykeltrender för att se din genomsnittliga längd för mens och cykel, genomsnittlig beräknad ägglossningsdag och grafer för dina tidigare cykler. Observera att du inte kommer att se din genomsnittliga estimerade ägglossningsdag om du stängt av förutsägelser för fertilitetsfönstret. Du måste logga minst två menstruationer för att se trender.

Såhär ser du dina trender för kvinnohälsa:

1. Nudda fliken Idag Användarens tillagda bild och nudda sedan panelen för kvinnohälsa i Fitbit-appens översikt > Trender för att se dina menstruationstrender.
  2. Nudda en cykel för att se mer information, inklusive en översikt över den information du loggat.

Hur läser jag av graferna för uppföljningen av min cykel i Fitbit-appen?

Såhär ser du trender för varje detalj du loggat under en cykel:
  1. Nudda fliken Idag Användarens tillagda bild, nudda kvinnors hälsopanel > Trends.
  2. Nudda en cykel för att se mer information.
  • En orange punkt indikerar att du loggat information den dagen.
  • En orange stapel indikerar att du loggat information om flödesintensitet den dagen. Stapelns höjd indikerar ditt flödes intensitet.
  1. För information en specifik dag under din cykel:
    1. Nudda och håll på den kalender som visar din cykel tills en vertikal linje visas.
    2. Dra ditt finger åt vänster eller höger för att välja en dag. Numret i cirkeln högst upp är det valda datumet och numret i cirkeln längst ner är dagen i din cykel. Den vertikala linjen hjälper dig att se de detaljer du loggat för den dagen.
Användarens tillagda bild

Om din cykel är längre än 60 dagar ska du svepa åt vänster och höger eller nudda pilarna för att skrolla igenom din cykelkalender.

Hur redigerar jag mina inställningar för kvinnohälsa?

Uppdatera information om din cykel, inklusive menstruationslängd, cykellängd och preventivmedelsmetod, och välj om du vill visa förutsägelser för mens och fertilitet samt få meddelanden.

1. Nudda fliken Idag Användarens tillagda bild, nudda sedan på den kvinnliga hälsopanelen.
  2. Nudda kugghjulsikonen inställningar kugghjulsikon.
  3. Justera dina inställningar för kvinnohälsa efter behov.

Kan Fitbit-appen påminna mig om när min mens kommer att börja?

Aktivera meddelanden för mens för att få påminnelser om dina kommande beräknade menstruationer. Du får en avisering på din telefon 2 dagar innan din mens börjar och den första dagen av din beräknade mens. Du kommer även att se påminnelsen på din Fitbit-enhet i Fitbit Idag. Mer information finns i Hur kan jag se min mensinformation på min Fitbit-enhet? Observera att du måste aktivera förutsägelser för mens för att ta emot meddelanden om din mens.

Du finner mer information om hur man aktiverar och inaktiverar meddelanden i Hur redigerar jag mina inställningar för kvinnohälsa?

Kan jag redigera den genomsnittliga längden för min cykel eller mens?

Du kan redigera den genomsnittliga längden för din cykel och mens som du angav under installationen. Dessa inställningar påverkar emellertid endast dina ursprungliga förutsägelser.

Tänk på följande:

• Ändra din genomsnittliga längd för din menstruation för att justera längden för dina ursprungliga menstruationsberäkningar. Om du till exempel ändrar din genomsnittliga menstruationslängd från 5 dagar till 8 dagar så justeras dina förutsägelser för att återspegla denna ändring.
  • Redigera din genomsnittliga längd för din cykel för att justera längden för hela din cykel. Om fertilitetsförutsägelser är aktiverade så justeras förutsägelserna för ditt fertilitetsfönster och din ägglossningsdag baserat på längden för din cykel. Mer information finns i vår bloggpost Ovulation, Fertility, and Pregnancy: What It Really Takes To Make a Baby

Såhär ändrar du konfigurationsvärdena för den genomsnittliga längden för din cykel eller mens:

1. Nudda fliken Idag Användarens tillagda bild, nudda sedan på den kvinnliga hälsopanelen.
  2. Nudda kugghjulsikonen inställningar kugghjulsikon.
  3. Nudda Mensens längd eller Cykelns längd och justera numret.
  4. Bekräfta dina ändringar.

Vad betyder ikonerna för kvinnohälsa i Fitbit-appens översikt?

Ikonen som visas på panelen för kvinnohälsa i Fitbit-appen ändras beroende på var du befinner dig i din aktuella cykel.

Användarens tillagda bild

Varför överlappas min mens och mitt fertilitetsfönster?

För vissa kvinnor inträffar det beräknade fertilitetsfönstret och mensen på samma dag. Du kommer se en lila skuggning i kalendern där de två fönstren överlappar varandra. Se kalenderikonen för information.

För mer information, se våra bloggposter 4 All-Too-Common Period Myths – Debunked ochOvulation, Fertility, and Pregnancy: What It Really Takes To Make a Baby.

Hur loggar jag blödningar mellan mina menstruationer?

Om du upplever blödning före din mens, vilket ibland kallas mellanblödning eller spotting, kan du registrera den genom att logga detaljer för flödesintensitet. Mer information finns i Hur loggar eller raderar jag kvinnohälsoinformation?

Ser jag en menstruation i Fitbits kalender för kvinnohälsa om jag loggar flödesinformation?

Loggning av detaljer för flödesintensitet kommer inte att lägga till en mens i din kalender. För att lägga till en mens, se Hur lägger jag till, redigerar eller raderar en menstruation i Fitbit-appen?

Hur bekräftar jag min mens om den börjat tidigare än förväntat?

Om din mens inträffar tidigare än förväntat ska du lägga till den som en ny menstruation. Dina framtida förutsägelser justeras automatiskt. Mer information finns i Hur lägger jag till, redigerar eller raderar en menstruation i Fitbit-appen?

Hur kan jag se min mensinformation på min Fitbit-enhet?

Svep upp från urtavlan och skrolla tills du ser din information för kvinnohälsa.

För att se kvinnohälsodata på din enhet måste du först konfigurera för att hålla koll på menstruation och fertilitet i Fitbit-appen och logga minst en mens. Du finner mer information om hur man konfigurerar uppföljning av kvinnohälsa i Hur konfigurerar jag funktionen för uppföljning av kvinnohälsa i Fitbit-appen?

Om du inte vill se menstruationsinformation i din Fitbit-enhet:

Synkronisera din Fitbit-enhet för att se din senaste information.

Kan jag se min cykelinformation i översikten på fitbit.com?

Vid denna tidpunkt är uppföljning för att hålla koll på menstruation och fertilitet tillgängligt i Fitbit-appen.

Hur lägger jag till tidigare registrerad cykelinformation i Fitbit-appen?

Lägg till data manuellt från cykler som du följt upp utanför Fitbit-appen. Vid denna tidpunkt kan du inte importera data från andra appar. För att lägga till information för tidigare cykler, se Hur lägger jag till, redigerar eller raderar en menstruation i Fitbit-appen?

Vid fler frågor om att följa upp din mens i Fitbit-appen, kontakta Kundsupport.
Senaste uppdatering: October 10, 2019