Artikel

Vad är Hälso-tracking för kvinnor i Fitbit-appen?

Information

 
Article Text

Den här artikeln innehåller information om hur man använder uppföljning av kvinnohälsa i Fitbit-appen för att hjälpa till att förutse menstruationer, se ditt beräknade fertilitetsfönster och mer. För stegvisa instruktioner om hur du loggar dina menstruationsdata i Fitbit-, se Hur använder jag Fitbit-appen för att följa upp min menstruation?

Hoppa till:

Varför bör jag använda funktionen för uppföljning av kvinnohälsa i Fitbit-appen?

Uppföljning av din menstruationscykel kan ge dig möjlighet att bättre förstå vad som händer i din kropp, hjälpa dig att identifiera eventuella återkommande avvikelser och hjälpa dig att identifiera menstruationsmönster som är kopplade till vardagliga aktiviteter som sömn och motion. 

Mer information om hur du följer upp din menstruationscykel med Fitbit-appen finns i vårt blogginlägg Female Health Tracking May Be Key to Keeping Your Health Goals on Track. Det här är anledningen.

Vad är en menstruationscykel?

Menstruationscykeln är en återkommande cykel där livmoderns slemhinna förtjockas för att förbereda sig för möjligheten till graviditet och sedan stöts ut om graviditet inte uppstår (källa). Utstötningen av livmoderslemhinnan motsvarar cykelns blödningsfas, även kallat mens (källa). En typisk menstruationscykel kan variera från 21 till 35 dagar och en genomsnittlig cykel motsvarar 28 dagar. En typisk mens varar 2-8 dagar och i genomsnitt 5 dagar (källa).

Din menstruationscykel börjar på första dagen av din mens och slutar dagen innan din nästa mens (källa). 

För mer information, se vår bloggpost Your Menstrual Cycle Explained: The Periods Facts You Never Knew You.

Hur följer jag upp min menstruation i Fitbit-appen?

Följ upp din mens i Fitbit-appen för att lära dig om längden för din typiska mens, beräknat fertilitetsfönster och ägglossningsdag och annan information relaterad till din menstruationscykel. Fortsätt att logga in och verifiera dina menstruationer för mer exakta förutsägelser och spåra detaljer om din cykel för större inblick i dit menstruationsmönster. För instruktioner om hur du loggar en mens eller information, se Hur använder jag Fitbit-appen för att följa min mens?

Mer information om hur du följer upp din menstruationscykel med Fitbit-appen finns i vårt blogginlägg Female Health Tracking May Be Key to Keeping Your Health Goals on Track. Det här är anledningen.

Vilken typ av kvinnlig hälsoinformation kan jag följa upp i Fitbit-appen?

Följ upp dina menstruationer, fertilitetsfönster, ägglossningsdagar och kvinnliga hälsosymtom. Observera att du kan registrera symptom, till exempel huvudvärk, utan att följa upp din mens. 

Uppföljning av klimakteriet är inte tillgänglig just nu. För mer information om klimakteriet, se Ch-Ch-Ch-Changes! What to Expect During Perimenopause and Menopause

Hur tar jag bort panelen för kvinnohälsa i Fitbit-appen?

För mer information om hur du stänger av eller sätter på uppföljningen av kvinnohälsa, se Hur använder jag Fitbit-appen för att följa upp min menstruation? 

Vad är ett fertilitetsfönster och ägglossning? 

Fertilitet avser förmågan att bli havande med ett biologiskt barn (källa). Ditt fertilitetsfönster är den del av din menstruationscykel när du är mest fertil (källa). Även om det är möjligt att uppleva längre eller kortare fertilitetsfönster, sträcker sig det fertila fönstret normalt över 6 dagar där ägglossningen inträffar på den 6:e dagen. Ägglossningen sker när en av dina äggstockar släpper ut ett ägg i en av äggledarna. I Fitbit-appen sträcker sig det fertila fönstret 7 dagar för att ta hänsyn till variationer i den tidpunkt på dagen då ägglossningen uppstår (källa). 

Mer information finns i vår bloggpost Ovulation, Fertility, and Pregnancy: What It Really Takes To Make a Baby.

Vad är förutsägelserna i funktionen för uppföljning av kvinnohälsa?

Baserat på informationen om din menstruationscykel kan du se förutsägelser för framtida menstruationer och fertilitetsfönster. För mer information om hur du kan se förutsägelser, se Hur använder jag Fitbit-appen för att följa upp min menstruation?  

Hur förutsäger Fitbit-appen mina menstruationer och mitt fertilitetsfönster?

Förutsägelserna för din mens, ditt fertilitetsfönster och din ägglossningsdag beräknas med hjälp av en algoritm som innehåller den information om din mens och cykellängd som du anger. Om du inte anger vissa uppgifter om din cykel använder Fitbit en 28-dagars cykel och en 5-dagars mens som utgångspunkt för uppskattningarna. Ditt fertilitetsfönster visas alltid som 7 dagar i Fitbit-appen. För mer information, se Vad är ett fertilitetsfönster och ägglossning? 

Förutsägelserna för din mens och fertilitet blir mer personliga när du loggar din mens konsekvent.

Du kan redigera den genomsnittliga längden för din cykel och mens som du angav under installationen. Dessa inställningar påverkar emellertid endast dina ursprungliga förutsägelser. För mer information, se Hur använder jag Fitbit-appen för att följa upp min menstruation? 

För mer information om din cykel, se vår bloggpost Your Menstrual Cycle Explained: The Periods Facts You Never Knew You Never Knew.

Hur exakta är förutsägelserna?

Fitbit använder de uppgifter du tillhandahåller för att uppskatta dina förutsägelser. Till att börja med beaktar dina förutsägelser den genomsnittliga längden för din cykel och mens som du anger under installationen. Logga in din mens konsekvent för att få mer exakta förutsägelser.

Vad är trenderna i funktionen för uppföljning av kvinnohälsa?

Visa dina cykeltrender för att se mönster för cykellängd, mensens längd, ägglossning, fertilitetsfönster och detaljer. För mer information, se Hur använder jag Fitbit-appen för att hålla koll på min menstruation? 

Kan uppföljningen av kvinnohälsa berätta för mig om jag har en avvikande menstruationscykel eller något annat problem?

Dina kvinnliga hälsodata hjälper dig att följa upp dina mönster och upptäcka variationer. Det finns många anledningar till varför din mens kan vara oregelbunden, men några vanliga orsaker är hormonella preventivmedel, graviditet och mycket fysisk aktivitet (källa). En ”normal” mens är det som är normalt för dig och din cykel (källa).

Om du har några problem med din cykel bör du överväga att prata med din läkare. 

Tänk på att användningen av vissa typer av preventivmedel, såsom p-piller med förlängd cykel och spiraler (IUD:er), kommer att förändra din menstruationscykel (källa). Tala med din vårdgivare om vad du kan förvänta dig. 

Om du använder preventivmedel eller på annat sätt har en förändrad cykel, kan du fortfarande använda funktionen för uppföljning av kvinnohälsa för att följa upp din cykel och detaljer för att hjälpa dig att upptäcka mönster. Du kanske vill stänga av förutsägelser i inställningarna för kvinnohälsa och logga in dina menstruationer manuellt. För mer information, se Hur använder jag Fitbit-appen för att följa upp min menstruation?

För mer information, se vår bloggpost Your Menstrual Cycle Explained: The Periods Facts You Never Knew You Never Knew and Pills, Patches, IUDs, and More: Get to Know Your Birth Control Options.

Varför behöver jag lägga till min preventivmedelsmetod?

Lägg till din preventivmedelsmetod för att logga in detaljer som kan påverka din cykel. För mer information om hur preventivmedel kan påverka din cykel, se vår bloggpost Pills, Patches, IUDs, and More: Get to Know Your Birth Control Options.

Kan jag dela min menstruationsdata?

Du kan välja att använda dina kvinnohälsodata för att underlätta samtal med din läkare genom att ge en tydligare bild av din menstruationscykel för mer personlig vård. Vid denna tidpunkt kan du inte dela dina data för uppföljning av kvinnohälsa direkt från Fitbit-appen med någon, inklusive din partner. 

Fitbit genomför kraftiga investeringar inom säkerhetsåtgärder för att skydda konsumenternas integritet och hålla deras data säkra. Vi använder en kombination av tekniska, administrativa och fysiska kontroller för att upprätthålla säkerheten för användardata. För mer information, se Är min Fitbit-data säker?

Kan jag använda mina kvinnliga hälsodata för familjeplanering?

Uppföljning av kvinnohälsan hjälper dig att lära dig mer om din cykel och upptäcka trender. Även om funktionen för uppföljning av kvinnohälsa ger information om ditt beräknade fertilitetsfönster, ska du alltid tala med din läkare för information om att bli gravid och graviditet i allmänhet. 

För mer information, se våra bloggposter Ovulation, Fertility, and Pregnancy: What It Really Takes To Make a Baby och Do Ovulation Calculators Actually Work? Get The Facts on Fertility.

Kan min partner använda funktionen för uppföljning av kvinnliga hälsodata för att delta i familjeplanering?

Även om du inte kan dela data direkt från Fitbit-appen kan du granska dina data tillsammans med din partner eller vårdpersonal när du följer upp informationen för din menstruationscykel i Fitbit-appen.

Observera att funktionen för uppföljning av kvinnohälsa är avstängd för användare som har identifierat sig som män i Fitbit-appen. För att lägga till funktionen, se Hur kan jag aktivera eller inaktivera panelen för uppföljning av kvinnohälsa på i Fitbit-appen? 

Kan jag logga resultat för ägglossningstester i Fitbit-appen?

Ett positivt resultat från ett ägglossningstest indikerar att du troligtvis börjar få ägglossning (källa). För instruktioner, se Hur använder jag Fitbit-appen för att hålla koll på min menstruation?

För mer information om ägglossningstest, se vårt blogginlägg: Använder du ägglossningstest som hjälp med att bli gravid? Här är vad du behöver veta.

Kan jag logga resultat från graviditetstester i Fitbit-appen?

Du kan inte logga graviditetstestresultat vid denna tidpunkt. Vi rekommenderar att du stänger av förutsägelserna om du vill fortsätta använda uppföljningen av kvinnohälsa under graviditet. För mer information om att stänga av förutsägelser, se Hur använder jag Fitbit-appen för att följa upp min menstruation? 

Fortsätt att logga uppgifter, till exempel huvudvärk eller blödning, för att följa upp din kvinnohälsoinformation. För mer information om att logga information, se Hur använder jag Fitbit-appen för att följa upp min menstruation? Om du har några funderingar ska du tala alltid med din läkare.

För mer information om graviditet och din mens, se vårt blogginlägg Pregnant? Congrats! Here’s What to Expect From Your Period Postpartum.

Är funktionen för uppföljning av kvinnliga hälsodata tillgänglig för barnkonton i ett Fitbit-familjekonto?

Vid denna tidpunkt är uppföljning av kvinnliga hälsodata inte tillgänglig i Fitbit-appen för barn i familjekonton. För mer information om Fitbit-familjekonton, se Hur hanterar jag mitt Fitbit-familjekonto?

Var kan jag läsa mer om menstruationscykler och kvinnohälsa?

För mer information om kvinnlig hälsa och din mens, besök Fitbit-bloggen

För fler frågor om hälso-tracking för kvinnor i Fitbit-appen, kontakta kundsupporten.
 
Senaste uppdatering: October 10, 2019
Jag upplevde att den här artikeln hjälpte mig Jag upplevde att den här artikeln hjälpte mig

Jag upplevde inte att den här artikeln var till nytta Jag upplevde inte att den här artikeln var till nytta

Få kraft av att vara många

Expertråd till de senaste nyheterna. Allt finns här.
Sök i hjälpforumEndast stöds på engelska vid denna tidpunkt.

Låt oss prata

Få support